Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Λυκίσκοι, μπαχάρια και παλαιώσεις σε Bourbon και Ρούμι από τους Δανούς της Mikkeller !

Ανεξάντλητος και αστείρευτος ο Mikkel στη Δανία συνεχίζει τις βρασιές του και βγάζει στην κυκλοφορία όλο και και περισσότερες νέες μπύρες, πειραματικές και μη ...
Άλλες τρεις (3) νέες ετικέτες από την Mikkeller πήραν την έγκριση κυκλοφορίας : μια American style India Pale Ale, μια Imperial Porter και μια Belgian Strong Ale, όλες με την υπογραφή του Mikkel ...


Mikkeller Bravo :  μια ετικέτα που αποτελεί μέρος της σειράς "Mikkeller Single hop Ipa". Με αυτό το project ο Mikkel αποσκοπεί να αναδείξει τον μαγικό κόσμο του λυκίσκου μέσα από τις διαφορετικές ποικιλίες που χρησιμοποιεί για την παραγωγή 18 ετικετών. Κάθε μπύρα θα παρασκευάζεται μόνο με ένα είδος λυκίσκου ( single hop), ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να μυρίζει και να γεύεται ξεχωριστά την κάθε ποικιλία.
Όπως αναφέρεται στην ετικέτα όλες οι 18 αυτές μπύρες θα γίνουν μέσα στην ίδια βδομάδα ώστε να έχει νόημα αυτό που θέλει να πετύχει και να μπορεί ο καταναλωτής να συγκρίνει άμεσα και να βλέπει τη διαφορά από τη μια single hop στην άλλη.
Στα 6,8% ABV η BRAVO αποτελεί μια κλασσική Ipa Αμερικάνικου στυλ.


 Mikkeller Barrel-Aged From Via To : μια Imperial Porter που παρασκευάστηκε προφανώς για τις γιορτές των Χριστουγέννων με μπαχάρια και παλαιώθηκε σε βαρέλια bourbon. Στα 8% ABV !


Mikkeller Barrel-Aged Santa’s Little Helper : άλλη μια "κατόπιν εορτής" εποχιακή μπύρα φτιαγμένη και αυτή με μπαχαρικά. Μια δυνατή Belgian Ale στα 10,9% ABV που παλαιώνεται σε βαρέλια με ρούμι ...

Και είμαστε ακόμη μόλις στις αρχές του νέου έτους ... Άντε να δούμε πόσες νέες ετικέτες θα δουν και φέτος τα ματάκια μας από τη Δανία ...

1 σχόλιο:

  1. Τι να πούμε... ο τύπος έφτιαξε 76 καινούργιες μπύρες μέσα στο 2010 :)

    H single hop σειρά έχει ξεκινήσει καιρό τώρα. Πέρυσι κάποια στιγμή δοκίμασα την Simkoe Single Hop και μου άρεσε πολύ η "καθαρότητα" που έβγαζε ο λυκίσκος. Ενδιαφέρον θα ήταν να μπορούμε να δοκιμάζουμε παράλληλα τις πανομοιότυπες μπύρες με μόνη διαφορά το λυκίσκο τους. Πολύ εκπαιδευτική αντίληψη από ένα γυροβόλο - gipsy brewer :)
    Παρόμοιο project έχει ξεκινήσει με τις μαγιές (yeast series) αλλά και με την επίδραση των βαρελιών στην παλαίωση, με τις τέσσερεις εκδόσεις της black. Αν ήταν κι ελαφρύτερες σε αλκοόλ (και κάπως φθηνότερες) θα μας ερχόταν πιο προσιτό το σεμινάριο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή