Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Johann Auer, Rosenheimer Dunkle Weiss



Απο καιρο ηθελα να δοκιμασω αυτην την ετικετα καθοτι αθαραπευτα Αγριογαλικος...
Βγηκε στην παραγωγη προς τιμην του ιδρυτη της ζυθοποιιας Auerbrau κ φερει τ'ονομα του.

Ιστορικα στοιχεια μπορειτε να διαβασετε εδώ

Καθισμενοι λοιπον μπροστα στ'αναμενο τζακι αρχιζω πρωτος την συζητηση ρωτωντας τον φιλτατο Johann ...''ποιο ειναι το αγαπημενο του χρωμα κ τι αφρο προτιμα στην μπυρα του?''

Αυτος, χαιδευοντας ηρεμα την ποτισμενη απο σιταρι γεννιαδα του, απαντα με σιγουρια:

''Καφε φιλε Γιωργο,καφε, απολυτα θολο μα οταν το παρατηρεις να ειναι φωτεινο συναμα.

Τον αφρο τον θελω επισης σε κοντινη αποχρωση,off white ας πουμε...Προσεξε ομως!Θελω να ειναι συνεκτικος και μεγαλης διαρκειας.Να κρατει μεχρι το τελος βρε παιδι μου...καιμακι σκετο!!''

Ζεσταθηκε η κουβεντα και καθως φεραμε κοντα τα ποτηρια για να γευτουμε τις πρωτες γουλιες αδραξα την ευκαιρια για την επομενη ερωτηση:

Johann? ''Λειπει η μπανανα απο τ 'αρωματα?η' πεφτω τοσο εξω?''

(εφερε προσεκτικα πιο κοντα το ποτηρι και χαμογελοντας διακρητικα απαντησε):

''Χα,χα οχι αγαπητε μου δεν λαθευεις!Το εξωτικο αυτο φρουτο τ'αφησαμε εκτος.Προτιμησαμε τα εσπερειδοειδη,την μαγια κ το ζυμωτο ψωμακι.Θελοντας να προλαβω επομενη σου ερωτηση θα προσθεσω πως κ στο σωμα της βαλαμε τον καλυτερο μας εαυτο κ το καταφεραμε!!Γεματο,πλουσιο,επιβλητικο!!''

(κατεβασαμε 1-2 γουλιες ο καθενας,αυτος για να σιγουρευτει για το προιον κ γω για να αντιληφθω οσα περισσοτερα στοιχεια της γευσης)

Τον κοιταξα γεματος αυτοπεποιθηση κ ειπα με σταθερη φωνη:

Malts geliebte (αγαπητε) Johann,εδω εχουμε να κανουμε με πολλα κ εντονα malts!! Με νοτες ανθρακικου κ λυκισκου σωστα?

Γουρλωσε στιγμιαια τα ανοιχτοχρωμα ματια του κ ειπε ικανοποιημενος:

''Μ' εκπλησεις με τις γευστικες αισθησεις σου φιλε Weissman...καταφερες να ξεσκεπασεις ενα μεγαλο μερος προιοντων απ 'οσα θελαμε να βγαζει αυτη η μπυρα.Ασε με να προσθεσω κ γω μια τελευταια πινελια μιλωντας για μερικα μπαχαρια που με τεχνη βουτηξαμε στα καζανια ωστε να ερεθιζουν τους γευστικους μας καλυκες...χε,χε''

Παρεβλεψα το ερωτημα της επιγευσηςδιοτι ειχαμε ηδη την απαντηση στο στομα μας...
Διαρκειας,με το ανθρακικο να κυριαρχει κ τα malts να δηλωνουν παρων γι'ακομα μια φορα!

Τρεμοπαιζε η φωτια,σιγοσβηνε.Το ιδιο συνεβει κ με την μπυρα μας.Εφτασε στο τελος...
Αφησαμε νωχελικα τα ποτηρια στο τραπεζι κ αντι καληνυχτας συμφωνησαμε πως:

Προκειται για μια απολυτα ισοροπημενη malty σταρομπυρα με δυνατες -στο ειδος-τασεις αλκοολ (5,5%) η οποια θα ικανοποιουσε αρκετους δυσκολους ουρανισκους συνοδευομενη απο μερικα ποιοτικα τυρια.
Ειμαι σιγουρος οτι θα αρεσει στο φιλαρακι μου τον Μιχο του οποιου γνωριζω τα γουστα του στις σταρενιες ... Χρησταρα, ειναι πολυ κοντα στην αγαπημενη σου Schneider για να μην πω ανωτερη...αυτο θα το κρινεις εσυ οταν ανοιξεις το επομενο μπουκαλι που θα εισαχθει συντομα...

Τελος, θελοντας να βαθμολογησω την συντροφια του αποψινου καλεσμενου μου, θα εβαζα 8/10

5 σχόλια:

  1. Μας λείψανε αυτές οι πολύχρωμες και τόσο ιδιαίτερες δημοσιεύσεις σου φίλε Γιώργη :)
    Αυτή σου όμως η τετ-α-τετ (με το φάντασμα του Johann) μπυροπαρουσίαση μας έστειλε κανονικά :D

    Μπουουουουουουου :P

    Να δω εγώ πότε θ' αξιωθώ να δοκιμάσω τον Αγριόγαλο, έστω και τον συμβατικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xa xa.Αυτα ειναι.Μπραβο weissman γιατι παρουσιαση.Μη ξεχασεις να δωσεις τα σεβη μου στον Κυριο Johan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα τα εσπασε η παρουσιαση, πολυ εξυπνη και πρωτοτυπη ιδεα φιλε George. Kατι μου λεει οτι θα μου αρσει και εμενα αρκετα αυτη η σταρομπυρα αν κρινω απο αυτα που εγραψες..Keep on Weissman...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο Γιώργαρε ... αρχισες απο κει που σταμάτησες ... περιμένω κι αλλα απο σένα.

    Πολύ όμορφη παρουσίαση και αρκετά ωραία μπυρίτσα απ οτι το κόβω. Θυμάσαι απο το μπουκάλι μου κανε εντύπωση.

    Keep on .... Weissman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Wraios Weissman, na yparxei kai ligh ekproswphsh ths germanikhs sxolhs sto blog! Fainetai poly wraia etiketa h Johann Auer, mono k mono pou th sygkrineis me Schneider axizei na mpei sth lista

    Kai gia na'xoume kai kalo rwthma, o mousatos diabazei kai Caravaggio ama laxei?! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή