Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Μικραίνουν τα ποτήρια της μπύρας ...

χε,χε ηρεμήστε ...
 αφορα μονο τη  Γηραιά Αλβιώνα ... ουφ.....

Βρετανία
Μικραίνουν τα ποτήρια της μπύρας μετά από τρεις αιώνες !!


Ανατρέποντας μία παράδοση τριών αιώνων, οι Αρχές της Βρετανίας αποφάσισαν να επιτρέψουν στις παραδοσιακές παμπ να σερβίρουν μπύρα σε μικρά ποτήρια, χωρητικότητας μόλις 400 ml. Ηδη από το 1698 έχει καθιερωθεί με νόμο το «κλασικό» ποτήρι μπύρας της Βρετανίας, το οποίο χωράει 568 ml ακριβώς. Τώρα όμως δύο λόγοι επιβάλλουν την μείωση της χωρητικότητάς του: αφενός η ανησυχία των πελατών για τη σιλουέτα τους και αφετέρου η οικονομική κρίση, η οποία έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες παμπ να ζητούν εδώ και χρόνια άδεια να σερβίρουν μικρότερα ποτήρια σε χαμηλότερη τιμή.

Στόχος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον είναι επίσης να πλήξει την ακόρεστη δίψα των Αγγλων για αλκοόλ. Από το 1970 μέχρι το 2009 η κατά κεφαλήν κατανάλωση οινοπνευματωδών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί κατά 40%, ενώ σε άλλες ευρωπαίκές χώρες το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί.
Επί τη ευκαιρία, οι πελάτες των βρετανικών παμπ θα μπορούν να απολαμβάνουν και μικρότερα ποτήρια κρασιού. Μέχρι σήμερα το πιο μικρό ποτήρι κρασιού που μπορούσαν νομίμως να σερβίρουν οι παμπ ήταν χωρητικότητας 125 ml - τώρα και αυτό μειώνεται στα 75 ml.

4 σχόλια:

  1. Εδώ φίλε Γιώργη δε χρειάζεται να μας τα μικραίνουν ! Έχουμε "μικρύνει" από μόνοι μας τις ποσότητες κατανάλωσης στα μαγαζιά για ευνόητους λόγους!
    Άσε που και να τα μικραίνουν κάποια στιγμή, λίγοι θα το πάρουν χαμπάρι, αφού οι περισσότεροι που πίνουν μπύρα έξω ούτε που κοιτάνε τί πίνουν και σε τί ποτήρι το πίνουν!

    Δε νομίζω πάντως τα μέτρα του Κάμερον να χτυπήσουν την ασύστολη δίψα για μέθη των Βρετανών! Θα συνεχίσουν να μεθοκοπούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά δεν μετράει το μέγεθος αλλα η ποιότητα...

    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι και στην Ελλάδα να υπήρχε η δυνατότητα να πηγαίνεις σε μια μπυραρία, να πίνεις απλά ένα μικρό ποτήρι ποιοτικής μπύρας - όπως υπάρχει σε πολλά pubs της Αγγλίας...
    Εδώ δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια τέτοιοι χώροι. Οι ελληνικές μπυραρίες είναι περισσότερο προσανατολισμένες στο στυλ εστιατόριο ή κοσμοπολίτικο μπαρ και στις περισσότερες, η δυνατότητα να κάτσεις απλά στη μπάρα για μια μπυρίτσα δεν προσφέρεται ιδιαίτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω ... ζημία ... χεχε
    Πάντως θα συμφωνήσω με το σχόλιο του Chalice ... μακάρι να ειχαμε και μεις την δυνατότητα αυτη. Αλλα ουτε βαρέλια έχουμε, ούτε μικρά ποτήρια. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή