Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Τί πάει στραβά στην Ελλάδα ; Ρωτήστε τον Δημήτρη Πολιτόπουλο !!

Για μια ακόμη φορά το θέμα " Μπύρα στην Ελλάδα" και όλο το ευρύτερο κοινωνικο-οικονομικό σκηνικό του μονοπωλιακού καθεστώτος που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είδε το φως της δημοσιότητας.


Αυτή τη φορά με το θέμα-αγκάθι της ελληνικής αγοράς ζύθου, και όχι μόνο, καταπιάστηκε η New York Times σε ένα εκτενέστατο, θα το χαρακτήριζα, άρθρο του Landon Thomas Jr με τίτλο
"What’s Broken in Greece? Ask an Entrepreneur" ...
το οποίο δημοσιεύτηκε χθες στις 29 Ιανουαρίου του 2011 και που καταπιάνεται ούτε λίγο ούτε πολύ με ολόκληρη την ιστορία της χώρας μας, από τους αναχρονιστικούς νόμους του Βασιλιά Όθωνα μέχρι και το σήμερα ..

Ρωτήστε έναν επιχειρηματία λοιπόν τί παιζεται στη χώρα μας ...

Ο επιχειρηματίας αυτός δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Δημήτριο Πολιτόπουλο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας - Θράκης και της μπύρας "Βεργίνα" !!

"Ο χλευασμός που δέχτηκα ήταν μεγάλος όταν μου έλεγαν πως είναι τρελό να αφήσω το Μανχάταν για να ανοίξω μια Ζυθοποιία στη Βόρεια Ελλάδα" ...



In 1995 he persuaded his brother and father — an independent businessman who owns a Best Western hotel in Athens — to stake his conviction that Greece “would be an excellent spot to start up a brewery.”

“Frank Zappa once said that if you want to be a nation you need to have an airline and a beer,” he said. “Well, we had an airline.”
Not to mention the fun he would have.

“I have always loved beer,” he said. “We just figured that all we had to do is drink less beer than we sold.”
He stopped working for his brother, studied brewing in Chicago and bought a one-way ticket to Greece in 1995 — choosing an industrial park in Komotini, a midsize town a few hours’ drive from the Turkish border, as the site for his factory.

Δείτε το μεγάλο αυτό άρθρο των 4 σελίδων εδώ 
( στη σελίδα που θα σας βγάλει πατήστε στα δεξιά πάνω " skip this ad" για να εισέλθετε στη δημοσίευση)

2 σχόλια:

  1. Μάλιστα... τα περί ολιγοπωλίων στην αγορά μπύρας και τα βάσανα του κου Πολιτόπουλου για να βάλει τη Βεργίνα στην αγορά τα γνωρίζαμε... αυτό που δε γνωρίζαμε ήταν πως το επόμενό του project ήταν να εμφιαλώσει... τσάι του βουνού!

    Αντί δηλαδή να προσπαθήσει να βελτιώσει συνταγές, να βγάλει νέες μπύρες, να κερδίσει τον ανταγωνισμό με την ποιότητα της μπύρας του, ο Κος Πολιτόπουλος είναι ικανοποιημένος με το να έχει στην αγορά κάποια προϊόντα ελαφρώς καλύτερα απ' το μαζικό ανταγωνισμό, αιωρούμενος οριακά πάνω απ' την κατηγορία "νερόμπυρας".

    Απ' ότι φαίνεται ο κύριος Πολιτόπουλος ανοίγει πανιά για άλλες θάλασσες. Ονειρεύεται πλέον ένα μερίδιο στην αγορά τσαγιού; Ας αρχίσουν να τρέμουν η Lipton και η Nestle...

    Ας μην στενοχωριούνται οι πιστοί φίλοι της Βεργίνα... το όνειρο του ξορκισμού απ' την κατάρα του "Πιάσε μια πράσινη" μπορεί κάπου εδώ να μοιάζει να σβήνει, αλλά... ευτυχώς υπάρχουν κι οι λιγοστές ποιοτικές μικροζυθοποιίες που δεν ενδιαφέρονται απλά και μόνο να έχει η χώρα μας ελληνική μπύρα, αλλά το προσπαθούν φιλότιμα να είναι αυτή και ποιοτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κος Πολιτόπουλος μπορεί να έχει 1000 δίκια, αλλά νομίζω πως θα φτασει να θεωρηθεί σε λιγο καιρό γραφικός. Ας καθόταν στο Μανχάταν αν τα ήθελε ολα στρωμένα με ροδοπέταλα. Εδώ ειναι Ελλάδα, οχι ΗΠΑ. Τι περίμενε δηλαδη? Με το καλημ΄λερα να πιάσει το 40% της αγοράς?
    Κι εκτος της Weiss οι υπολοιπες μπύρες Βεργίνα δεν είναι και κάτι φοβερο. Μπυρες στα μετρα του Έλληνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή