Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Μπυραματιστές ... at the end of 2010 !!! (part 1)

Κατ' αρχήν μιας κι έλειψα γι αρκετό καιρό θα θελά να ευχηθώ σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ... το νέο ετος να σας φέρει υγεία και ανθρώπους που θα σας αγαπάνε γι αυτο που πραγματικά είστε.


Για να ρθουμε και στο θέμα μας, λίγο πριν τα Χριστούγεννα ειχαμε την χαρά να μας επισκευθεί το φιλαράκι μας ο panagiof και τι καλύτερο απο μια μπυραματιστική βραδιά. Αυτη την φορά το σαλονάκι μου υποδέχτεικε τα φιλαράκια μου οπου περάσαμε όμορφα, γελάσαμε, είπαμε τα νέα μας και φυσικά μπυραματιστήκαμε.
ενα μικρό δείγμα απο την βραδιά

Τα καλούδια ηταν πολλά ξεκινώντας απο Zeos ... για να καταλλήξουμε σε Mikkeller .... φυσικά υπήρξαν και ενδιάμεσοι μπυραματικοί σταθμοί της βραδιάς οπου η Κάβα Chalice και panagiof μας πρόσφεραν μπυρίτσες προς δοκιμήν.

Ελπίζω ο Chalice να μας πει και κάποια λόγια την Santas Little Helper και την Fantome de NOEL.
Εγω θα πώ μόνο οτι εκείνο το βράδυ άλλαξα άποψη για μια μπυρίτσα που την ειχα κάψει εδω ... σίγουρα έφτασε στο 8,5.
Τώρα για το γυρίσω και λίγο μιας και έχουμε και μια τρέλα με τις Lambic .... το ίδιο βράδυ δοκιμάσαμε και την Lindemans Gueuze Cuvee Rene.



Μια μπυρίτσα με 5% αλκοόλ και εμφιάλωση το 2007. Πολυ ωραία μυρωδιά ξινή κατα βάση αλλα με κάποιες πινελίες λουλουδιών και ξύλου . Γεύση εξίσου μπαλατζαρισμένη με το λεμονάκι, το πράσινο μηλό, ελαφρώς βανίλια να δένουν όμορφα και να αφήνουν μια dry αίσθηση στο στόμα. Επίγευση ελαφρώς ξινή με το λεμονί να κυριαρχεί αλλα οχι τοσο ωστε να ειναι ενοχλητική. Σώμα μέτριο που αφήνει επίγευση μακράς διάρκειας. Βαθμός γύρω στο 8,5 αλλα σίγουρα θα χρειαστεί κι άλλη δοκιμή.



Αυτο λοιπόν ηταν το βραδάκι μας .... ελπίζω να βρεθούμε ξανα για να πούμε και τα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ απο κοντα :)



4 σχόλια:

  1. Αυτές οι μπυροσυνάξεις και αυτοί οι μπυραματισμοί όπου πέφτουν στο τραπέζι δυνατά χαρτιά από όλους, είναι πιστέυω ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της μπύρας. Δοκιμές και κουβέντα, ανταλλαγή απόψεων και κριτική μέσα σε ευχάριστο και χαλαρό φιλικό κλίμα ...
    Στην υγεία σας και ακόμη περισσότερες συνευρέσεις τέτοιου ε-μπυρικύ τύπου για το 2011!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα τέτοια σας εύχομαι παιδιά, να συναντιέστε και να περνάτε καλά, πίνοντας πάντα καλή μπυρίτσα και εν συνεχεία να προτείνεται και σε μας τους νεότερους, (σε εμπειρία εννοώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρα τα περασαμε, τα ειπαμε, τα ηπιαμε και ανανεωσαμε το ραντεβου μας για αλλη μια μπυροσυναντηση...γεια δειτε ...Μπυραματιστές ... at the end of 2010 (PART 2) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν πράγματι μια πολύ ωραία βραδιά στο σπίτι του Ροκά, μια συνάντηση μπυραματιστών λίγο πριν τις γιορτές, με καλή μπύρα και καλά μεζεδάκια να σημειώσω... εκείνα ιδίως τα τυλιχτά πικάντικα γραβιεράκια από την Άρτα :)

    Ας πω μια και το ζήτησε ο οικοδεσπότης και δυο λογάκια για τις προαναφερόμενες χριστουγεννιάτικες μπυρίτσες της βελγικής Fantome και της αμερικανικής Port Brewing

    Η Fantome Noel γέμισε σκούρη καστανή τα ποτήρια μας, φουλ σε κομμάτια μαγιάς και λιγοστό αφρό. Το άρωμά της ήταν ωραίο. Οινώδες με αρκετές δόσεις φλαμανδικής "σταβλίλας" που αρκετοί μπυρολάτρεις συμπαθούν ιδιαίτερα ;)
    Η γεύση της όπου κυριαρχούν κεράσια και μούρα ήταν ολίγον υποδεέστερη, αλλά περισσότερο απογοητευτικό ήταν το μέτριο σώμα της για το στυλ. Να σημειώσω εδώ πως το μπουκάλι ήταν παλαιάς εσοδειάς.

    Η Port Brewing Santa's Little Helper του 2008, μια imperial stout στο 10% είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας καλής εκπροσώπου του στυλ. Μαύρο χρώμα, καφετής αφρός, φουλ roasted malt αρώματα με καφέ και σοκολάτα. Σπιρτόζικο στόμα με το λυκίσκο να συνοδεύει τέλεια τη σοκολάτα, δίνοντάς μας μια σχετικά πικρή αλλά πάντα απολαυστική stout :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή