Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες μικροζυθοποιίες αυτή τη στιγμή στη Βαλλονία του Βελγίου με ετήσια παραγωγή 60.000 εκατόλιτρα. Η ιστορία της Brasserie Du Bocq ξεκινάει από το 1858 όταν ο Martin BELOT, αγρότης στην περιοχή του Purnode-Yvoir του Condroz της Βαλλονίας ξεκινάει να φτιάχνει μπύρα. Μέχρι και σήμερα η ζυθοποιία της Du Bocq παραμένει οικογενειακή υπόθεση.
Έχοντας φτάσει αισίως σήμερα στην 6η γενιά της οικογένειας Belot, η παραγωγή αλλά και η ευρύτερη τεχνογνωσία της ζυθοποιίας Du Bocq έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τα στάνταρτς ποιότητάς της, ενώ ταυτόχρονα παράγει μια μεγάλη γκάμα από μπύρες που εξάγονται σε πολλές χωρές της Ευρώπης και όχι μόνο.
Στην Ελλάδα έχουμε τη χαρά από πέρυσι να απολαμβάνουμε τις περισσότερες ετικέτες αυτής της πολύ αξιόλογης Ζυθοποιίας του Βελγίου, η οποία και φέρει σαφώς πάνω της την βελγική σφραγίδα ποιότητας, κουλτούρας και παράδοσης πάνω στη ζυθοποίηση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για εμάς τους καταναλωτές.
St Benoit Bruin, La Ramée blonde, Waterloo Double 8 Dark
La Gauloise Bruin (η παλαιότερη μπύρα της Ζυθοποιίας, μετά τον A' Παγκόσμιο Πόλεμο) & La Gauloise Blonde
Christmas Bocq 330ml & 750ml. Μια μπύρα που ξεκίνησε να φτιάχνεται πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του 1967!
Brussels Fruit Beer ( "Red Fruit") και Blanche De Namur witbier
Ας ξεκινήσουμε με μια από τις πολλές ετικέτες της Du Bocq, και μάλιστα με μια από τις αγαπημένες μου, αφού αποτελεί μια μπύρα που ταιριάζει να την πιεις παντού και πάντα, είτε με γεύμα, είτε σκέτη.
La Ramée blonde
μια abbey tripel στα 7,5% ABV
H παράδοση στην παρασκευή αυτής της μπύρας κρατάει καλά από το 1216 και εξακολουθεί να παράγεται στις μέρες μας στη Brasserie Du Bocq έχοντας βάση τη συνταγή των μοναχών του Abbaye de La Ramee, ένα μοναστήρι στην περιοχή Brabant της Βαλλονίας.
Ανοιχτό πορτοκαλί με ξανθιές ανταύγειες το σώμα της. Αφρός λευκός αρκετά ικανοποιητικός, συνεκτικός και στητός στην αρχή πέφτει αργά , αλλά σταθερά, μέχρι να περιοριστεί σε ένα δαχτυλίδι στην πορεία.
Άρωμα: γλυκό άρωμα θα έλεγα με τη μαγιά, τα φρούτα και το λυκίσκο μαζί με κάποια άλλα ίσως ίσως να επικρατούν. Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία γίνεται πιο φρουτώδες (πορτοκάλι και μήλο) και αρκετά πιο πικάντικο μιας και τα καρυκεύματα εμφανίζονται μερικά επίπεδα μπροστά πλέον.
Γεύση: μια από τα ίδια στη γεύση θα έλεγα, σχεδόν γλυκιά, φρουτώδης και πιπεράτη με ελαφριά τσιμπήματα αλκοόλ, αλλά με εμφανή παρουσία του ανθρακικού που το νιώθεις για τα καλά σε όλο το στόμα σου. Η αίσθηση των εσπεριδοειδών και ιδαίτερα του πορτοκαλιού είναι αυτή που κυριαρχεί.
Επίγευση: το τελείωμα δε θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό. Μέτριας διάρκειας επίγευση, φρουτώδης, spicy αλλά και αρκετά dry, με την αίσθηση του ανθρακικού να σε συνοδεύει μέχρι τέλους ... Μια διακριτική πικράδα έρχεται απλά να μπαλαντζάρει το όλο σκηνικό !
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως πρόκειται για μια ευχάριστη και ευκολόπιοτη μπύρα με τον δικό της χαρακτήρα. Είναι μια μπύρα που πίνεται πολύ ευχάριστα οποιαδήποτε στιγμή , ειδικά μάλιστα με συνοδεία γεύματος, αφού είναι είναι ιδαίτερα χωνευτική, φρουτώδης και πικάντικη!
Βαθμολογία: 7,5
Pache ... !!!
Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ετικέτες ανά τακτά διαστήματα. Ως τότε ρίξτε μια ματιά στην Blanche de Namur εδώ
Pache ... !!!
πω..πω..πω...τι μπυρομάνι είναι αυτό ρε παιδιά....Μας έχετε αναστατώσει ρε παιδιά με αυτές τις ετικέτες....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλά έκανες και ξεκίνησες με την Ramee Χρήστο, μια και είναι η αγαπημένη μου της σειράς της Du Bocq :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά... μια ποιοτική, ελαφριά tripel για όλες τις ώρες και για όλες τις παρέες!
Μίχος είπε:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Christmas Bocq 330ml & 750ml. Μια μπύρα που ξεκίνησε να φτιάχνεται πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του 1967!"
και συμπληρώνω:
"... για να γιορτάσουν τη γέννηση του Θείου βρέφους τρεις μήνες νωρίτερα, κάπου στα τέλη του Σεπτέμβρη του ίδιου έτους" :) :P
Εντάξει ... μια φορά ξεχάσαμε τα γενέθλιά σου Θείο Βρέφος με το όνομα "Αθανάσιος", και θα μας το χτυπάς συνέχεια??
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι παιδες ... για το δικό μας θείο βρέφος φτιάχτηκε η Bocq Christmas, αλλά μη το πολυδιαδίδεται προς τα έξω, γιατί θα μας πάρουν με τις Amstel ...