Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Duvel Tripel Hop Ale "Special Edition 2010" :: Ο διάσημος "Διάβολος" ντύνεται με λυκίσκους!!

Κλασσική και πάντα αγαπημένη συνταγή αυτή της Duvel ανάμεσα στους μπυρόφιλους του κόσμου. Για εμάς μάλιστα τους Μπυρο-Βελγόπληκτους πάντα αποτελεί μια σίγουρη επιλογή, όταν επισκεφτόμαστε μαγαζιά που δεν είναι μπυραρίες, αφού η αγάπη και η προτίμηση που της δείχνει εδώ και τόσα χρόνια το αγοραστικό κοινό, την καθιστά μια  μπύρα που μπορείς πλέον να την συναντήσεις εύκολα στα μαγαζιά!

Το 2007 στο Ζυθοποιείο της Duvel-Moortgat οι brewmasters πειραματίστηκαν πάνω στη βασική συνταγή της Duvel για να φτιάξουν μια νέα παραλλαγή της πιο hoppy! Εμπνευσμένοι από παλιά διαφήμιση μιας "HopBier" χρησιμοποιήσαν extra λυκίσκο στη συνταγή της Duvel κι έφτιαξαν μια νέα ετικέτα :
την Duvel Tripel Hop Ale !


Η μπύρα βγήκε στο εμπόριο και εξαντλήθηκε μέσα στις 3 πρώτες μέρες από τους φανατικούς οπαδούς του "Διαβόλου"!!

Φέτος, εν έτει 2010, η μπύρα βγήκε μετά από 3 χρόνια ξανά στο εμπόριο. Πριν λίγες μάλιστα ημέρες άρχισε η κυκλοφορία της, ενώ κάποιος μπορεί να την βρει και σε online beer-shops!

Το αλκοόλ της είναι μια μονάδα πάνω από την κλασσική Duvel, δηλαδή στα 9,5% ABV και κυκλοφορεί μόνο σε μπουκάλια του 0,75 l.

Εκτός από τις 2 παλαιότερες ποικιλίες λυκίσκου που χρησιμοποιήθηκαν έγινε και προσθήκη μιας τρίτης ποικιλίας, ενώ εφαρμόστηκε και η μέθοδος dry-hopping.

Συγκεκριμένα: Ο κλασσικός και σήμα-κατατεθέν λυκίσκος της Duvel από την Τσεχία, ο Saaz μαζί με τον Styrian Golding που κραταέι από τη Savinja River Valley της Σλοβενίας παρέμειναν ως είχαν, για να προστεθεί και η Αμερικάνικη ποικιλία λυκίσκου Amarillo!
Επιπλέον στο τελείωμα εφαρμόστηκε και dry-hopping με ολόκληρους κώνους Styrian Golding.


SAAZ :: The hop variety Saaz-Saaz originated from what is now the Czech Republic, where it was first exported as early as the 11th century. Saaz-Saaz belongs to the group of aroma hops and is characterised by a fine, traditional hop flavour with a velvety bitterness. Saaz-Saaz has been used as the basis for Duvel since its earliest beginnings.

Styian Golding :: Styrian Golding primarily grows in the Savinja River Valley in Slovenia. This hop variety is also classified as an aroma hop and has a very distinctive yet mild flavour. It is highly prized in English ales and a handful of Belgian specialty beers.

Amarillo :: Amarillo is a relatively young American hop variety. This aroma hop is employed for its aromatic traits and capacity for imparting bitterness to the brew. It has a mild yet highly distinctive flavour which can be described as pleasantly floral with a spicy character.

Η μπύρα παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ και στον τύπο στις 30 Σεπτεμβρίου που μας πέρασε, ενώ μια ομάδα γευσιγνωστών που αποκαλούνται "de lambikstoempers", δοκίμασαν την μπύρα και ανέφεραν τις πρώτες εντυπώσεις τους. Μάλιστα πολλοί από αυτούς θεώρησαν πως η νέα version του 2010 είναι καλύτερη από αυτήν του 2007!!
Πριν λίγες ημέρες, όπως ανέφερα και πιο πάνω, η μπύρα βγήκε επίσημα στο εμπόριο !!

Ρίξτε μια ματιά και στο site :
http://www.duvel.be/

Pache ... !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου