Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

De Molen Hel & Verdoemenis Misto B.A.

Λοιπον σημερα θα σχοληθουμε με μια απο τις καλυτερες ευρωπαικες ζυθοποιιες και βεβαιως πολυ αγαπημενη μας εδω μεσα και μιλαμε για την Ολλανδικη De Molen...την μικροζυθοποιια του Ανεμομυλου, που εδω και κανα μηνα περιπου μεγαλωνει τις εγκαταστασεις τις και μεταφερεται στην απεναντι πλευρα του δρομου απο που ειναι τωρα οι εγκατστασεις με σκοπο να αυξησει την παραγωγη της, αρκετα καλα νεα μπορω να πω, με την προυποθεση βεβαια να μην χαλασει την ποιοτητα της κατι το οποιo οπως μας διαβεβαιωνει ο ιδρυτης και brewmaster της De Molen, Menno Olivier δεν προκειται να γινει.

Η ετικετα με την οποια θα ασχοληθουμε ειναι μια Ιmperial Stout και συγκεκριμενα η Hel & Verdoemmenis Misto B.A. μια παλαιωμενη εκδοχη της Hel & Verdoemmenis σε τρια διαφορετικα βαρελια Bourbon (Wild Turkey, Austin Nichols και καποια αχρησιμοποιητα βαρελια bourbon) τα οποια μετα εχουν αναμυχθει. Οπως γραφει η ετικετα του μικρου μπουκαλιου των 180 ml η Misto B.A. μπορει να διατηρηθει μεχρι και για 25 χρονια σε καταλληλες συνθηκες. Εχοντας λοιπoν αλλο ενα μπουκαλακι απο το συγκεκριμενο batch που αποτελειτε απο 2483 φιαλες των 180 ml θα ανοιξουμε το νουμερο 2256 και το αλλο μετα απο 25 χρονια..:)

Σερβιρουμε στους 15 βαθμους, οπως μας προτεινει και η ετικετα της στο ομορφο σνιφτερακι της αλλα ο αφρος που δημιουργει ειναι λιγοστος εως καθολου. Το χρωμα καταμαυρο.


Η πρωτη απογοητευση του αφρου θα ξεχαστει με την μια με το καταπληκτικο της αρωμα. Καφες, σοκολατα, ψημενη βυνη και αλκοολ το οποιο δεν ειναι και λιγο, 12% ειναι αυτο και μια αισθηση απο Bourbon το οποιο ειναι απολυτα φυσικο λογω της παλαιωσης .

Η γευση της αναλογη με το αρωμα, με τον καφε και την σοκολατα να κυριαρχουν και ενω στην αρχη νοιωθεις την γλυκα του αλκοολ μετα εξισορωπειται η κατασταση με καποια τσιμπηματα πικραδας τα οποια περιμενα να ειναι πιο εντονα λογω του 99,9 IBU. Επισης και στην γευση μια σισθηση ξυλου και bourbon. H αισθηση στο στομα ειναι καπως κολωδης με μεσαιο προς γεματο σωμα και χαμηλη ενθρακωση.


Επιγευση μακρας διαρκειας και αλκοολικη. Δυστυχως τα 180 ml τελειωσαν πολυ γρηγορα μιας και η Η&V Misto B.A. παρα το 12% του αλκοολ της ειναι πολυ ευκολοπιοτη. Μαλλον δεν θα περιμενω 25 χρονια να ανοιξω το αλλο μπουκαλακι...θα το κανω πολυ γρηγορα...:P


Mια πολυ καλη Imperial Stout η οποια παιρνει με σπαθι της ενα 9,5.

2 σχόλια:

  1. Σιγά μην το κράταγες 25 χρόνια βρε Σπύρο... 25 μέρες ίσως :P

    Έχω κι εγώ ένα ανάλογο μπουκαλάκι - σφηνάκι στην υπόγα... μήπως να το ανοίξω σε 25 ώρες και να σας πω κι εγώ τη γνώμη μου; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί να σου κάνει ένα μονο ποτηράκι βρε Σπυράκο μου ? Ουτε για τη μυρωδιά που λένε δε φτάνει!Και θες να πιεις το επόμενο πικρό ποτήριο σε 25 χρόνια από τώρα?

    Άριστος ο τρελο-Μονκ μας ! Δεν την έχω δοκιμάσει αυτήν την εκδοχή ... κι εδώ που τα λέμε ... υπάρχουν κάποιες ετικέτες της De Molen που δεν τις έχω καν μυρίσει !!
    Στο μέλλον ... γεροί να 'μαστε!!

    Στην υγειά σου πασάκα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή