Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

BrewDog :: αύξηση παραγωγής 67% κατά το 2010

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση-απολογισμό της BrewDog για το 2010 που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (χθες), οι Σκώτοι Ζυθοποιοί μπορούν να θεωρούν εαυτούς σαν μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες ζυθοποιίες στον κόσμο αυτή τη στιγμή.
Η παραγωγή τους για το 2010 εκτινάχθηκε από τα 8.700 εκατόλιτρα που ήταν πέρυσι στα 14.500 εκατόλιτρα (12.356 βαρέλια) για φέτος. Το 13% της παραγωγής τους εξάγεται στις Η.Π.Α. όπως αναφέρει ο James Watt.


Η αύξηση αυτή της τάξης του 67% ξεπερνιέται μόνο από μια χούφτα μικρο-ζυθοποιιών της Αμερικής (κάτω των 7.500 βαρελιών) όπως οι Ninkasi, Oskar Blues, Founders, Starr Hill, Surly, Sixpoint και Lazy Magnolia.

Σκοπός της Brew Dog είναι η παραγωγή τους να φτάσει για το 2011 στα 30.000 εκατόλιτρα ή αλλιώς στα 25.565 βαρέλια.

Η αύξηση όμως αυτή φαίνεται να έχει επιπτώσεις στις τιμές των προϊόντων της BrewDog αφού θα αυξηθεί ο φόρος των προϊόντων κι επομένως και οι τιμές που θα φτάνουν στον καταναλωτή.

Ωστόσο για το 2011 αναμένουμε να δούμε από την BrewDog κάποιες νέες κινήσεις-προσφορές στο αγοραστικό κοινό

 IPA is Dead 4-pack, όπου θα είναι μια συσκευασία-πακέτο από 4 διαφορετικές μπύρες που θα είναι φτιαγμένες από ένα είδος λυκίσκου η καθεμιά (Bramling X, Nelson Sauvin, Simcoe και Sorachi Ace). Αναμένεται το Φεβρουάριο.

Paradox Jura: Μια 13% ABV Imperial Stout παλαιωμένη σε βαρέλια Jura single malt whisky διαθέσιμη τόσο σε βαρέλι όσο και σε μπουκάλι. Αναμένεται τον Απρίλιο.

Black Tokyo Horizon : η γνωστή αναμενόμενη συνεργασία με Mikkeller, Nogne O. Αναμένεται το Μάιο. (δείτε αναλυτικά εδώ )

Bitch Please. Η πολύβουη συνεργασία με την Three Floyds πιθανόν για Απρίλιο και συγκεκριμένα για να συμπέσει με την Dark Lord Day

Δείτε περισσότερα για τα τελευταία νέα της BrewDog  εδώ

Pache ... !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου