Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Brew Masters. Οι περιπέτειες συνεχίζονται (4ο - 5ο επεισόδιο)

Συνέχεια της ανταπόκρισής μας για τη δημοφιλή στο χώρο των φίλων της μπύρας σειρά που προβάλει το Discovery Channel. Μετά την περιπετειώδη παρασκευή της επετειακής Bitche's Brew για τα 40 χρόνια απ' το κλασσικό άλμπουμ του Miles Davis, που παρακολουθήσαμε στο 1ο επεισόδιο, την αναβίωση της παραδοσιακής συνταγής για την μπύρα Chicha των Ίνκας, με χρήση ανθρώπινου σάλιου που είδαμε στο 2ο επεισόδιο, αλλά και την παρασκευή μιας νέας μπύρας από τα Νεο Ζηλαδικά ταμαρίλος στο 3ο επεισόδιο, ο Sam, o Bryan, o Floris, η Catrinka και άλλοι ήρωες απ' τη ζυθοποιία του σκυλόψαρου, συνεχίζουν να φτιάχνουν τις εκκεντρικές μπύρες τους, συνδιάζοντας ότι πιο παράξενο υλικό και όποια κουφή συνταγή ανακαλύψουν, βάζοντας και όλους εμάς τους τηλεθεατές στο τριπάκι της εμπνευσμένης ζυθοποίησης αλλά και χαρίζοντάς μας όμορφα σκηνοθετημένες στιγμές απλής καθημερινότητας στην ίδια τη παραγωγή μπύρας. Δείτε το σχετικό post για τα πρώτα επεισόδια εδώ


Στο 4ο επεισόδιο της σειράς, στη Dogfish Head αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα με μια απ' τις ναυαρχίδες της εταιρίας, την 120 minutes, της πιο δυνατής imperial IPA, κινδυνεύοντας να χάσουν ολόκληρο το batch. Παράλληλα, ο Sam αποφασίζει να φτιάξει μια νέα μπύρα, χρησιμοποιώντας στα συστατικά της, κομμάτια από κέδρο, που στην ουσία είναι ρετάλια από το ξύλο που χρησιμοποιείται για να φτιάξει τα σκάφη της η Grain surfboards, ενώ στο προαύλιο της ζυθοποιίας στήνεται ένα τεράστιο μεταλλικό γλυπτό: Το δεντρόσπιτο! (φωτό επάνω)


Βρισκόμαστε αισίως στο 5ο επεισόδιο της ενδιαφέρουσας σειράς Brew Masters του  και o Sam με το Floris ταξιδεύουν στην Αίγυπτο για να συλλέξουν άγρια μαγιά και τοπικά υλικά που θα τους βοηθήσουν ν' αναβιώσουν τη συνταγή της μπύρας που πιθανότατα έπιναν οι Φαραώ και η οποία αποτελούσε την κυρίως τροφή αλλά  και το νόμισμα πληρωμής των κτιστών που έφτιαξαν τις μεγάλες πυραμίδες.


Πίσω στη ζυθοποιία, το συνεργείο αντιμετωπίζει ακόμη ένα πρόβλημα με μια εποχιακή μπύρα. H Chateau Jiasu, μια μπύρα που έχει εμπνευστεί από παλιά ιαπωνική συνταγή, αρνείται να ζυμωθεί. Να δούμε... θα τα καταφέρει η ομάδα να την πείσει;

Επίσημη σελίδα Brew Masters

1 σχόλιο:

  1. Περισσότερες πληροφορίες για το τελευταίο επεισόδιο των Brew Masters :)

    Το 6ο και τελευταίο - γι αυτή τουλάχιστον τη σαιζόν - επεισόδιο, το οποίο θα είναι κατά μέρος τουλάχιστον αφιερωμένο στην ανερχόμενη ιταλική craft σκηνή (μην ξεχνάμε πως ο Calagione έχει ιταλική καταγωγή) μάλλον περιμένει τα εγκαίνια του πολυαναμενόμενου αμερικανοϊταλικού craft beer restaurant στην ταράτσα του Eataly (ενός κτιρίου αφιερωμένου στην ιταλική γαστρονομία στο Μανχάταν) που μάλλον προγραμματίζεται για τον Απρίλιο.
    H "Birreria" στο Eataly της Νέας Υόρκης θα παράγει η ίδια τις μπύρες που θα σερβίρει στο εστιατόριο και μάλιστα θα σερβίρονται cask με τρόμπα χειρός. Οι συνταγές θα είναι συνεργασία των Teo Musso της Baladin, Leonardo Di Vincenzo της Birra del Borgo και του Sam Calagione. Αρχικά επρόκειτο να συμμετάσχει και ο έταιρος αμερικανοιταλός brewer Vinnie Cilurzo της Russian River, κάτι που τελικά μπορεί να μην ισχύσει, ελλείψει χρόνου του Cilurzo.

    Πηγές:
    1) http://voices.washingtonpost.com/all-we-can-eat/beer/beer-tracking-dogfish.html
    2) http://www.beer-chronicles.com/events/577/sam-calagione-open-baladin-in-rome-my-report/

    ΑπάντησηΔιαγραφή