Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μονομαχία στο τραπέζι του Black Jack

Left Hand Brewing Co. και De Struise Brouwers. Δυο πολύ καλές μικροζυθοποιίες, η πρώτη απ’ το Colorado των ΗΠΑ, η δεύτερη απ’ το Βέλγιο, θα μονομαχήσουν για χάρη μας, για το ποια φτιάχνει την καλύτερη porter.  Γελαστούλης


De Struise Left Hand Black Jack 3
Ας στρώσουμε την τσόχα λοιπόν – μέρες που είναι - μια και ο αγώνας δεν θα γίνει ούτε σε κάποιο ρινγκ, αλλά ούτε σε κάποιο σκονισμένο σοκάκι της Άγριας Δύσης. Σε σαλούν ίσως, μια και η μονομαχία θα γίνει στο τραπέζι του Black Jack… και μονομάχοι θα ναι οι δυο ομώνυμες porter των ζυθοποιιών…
De Struise Left Hand Black Jack 2
Left Hand Black Jack Porter Vs De Struise Black Jack Porter

Η Left Hand είναι μια english style porter με 6.7% αλκοόλ. Η δε De Struise, παλαιωμένη σε δρύινα βαρέλια, με 7% αλκοόλ, με όνομα λογοπαίγνιο όπως συνηθίζει η De Struise. 
"Well known card play throughout the globe, famous black Swedish condom on the other hand, and now a Porter brewed for Jack Pano at Belgobaren. ""MOTVERKAR TRISTESS"" is Swedish for ""Prevent boredom"". After a lot of development trials, some even with the whole Monks crew next to the kettles, we finally launched this Porter aged on oak. Jack will happily propose this ale to friends, relatives, family & clients..."


To πρώτο φύλλο ανοίγει η αμερικανίδα Porter. Το χρώμα της σκούρο καφέ – μαύρο (coca cola like) κοντράρεται στα ίσια απ’ τον σκούρο καφετή με κόκκινες ανταύγειες της Βελγίδας.


Left Hand Black Jack serving
Ο αφρός της Left Hand, μπεζ στο χρώμα, πλούσιος και πληθωρικός στην αρχή, αυξάνει το ποντάρισμα, βλέποντας τον καφετή αφρό της De Struise να μη μπορεί με το λιγοστό του ανάστημα να αντιπαραταχθεί με αξιώσεις και πάει πάσο.


De Struise Black Jack g&b
Πράγματι, πολύ γρήγορα χάνεται , αφήνοντας μόλις ένα λεπτό πέπλο. Η πρώτη μπλόφα για την Left Hand έπιασε και αν και ο αφρός της σε λίγο έσπασε απότομα, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη παρτίδα, έστω κι αν πήρε μόνο μερικά chips. Ο Γελαστούλης είναι σαρκαστικός
Εμφάνιση: Left Hand: 7.5 – De Struise: 7.5


Left Hand Black Jack in handDe Struise Black Jack 1

Στη δεύτερη παρτίδα αναμετρούνται τ’ αρώματα. Σοκολάτα γάλακτος και βούτυρο αναδεικνύονται μέσα στα roasted malts της Left Hand, ενώ απ’ την απέναντι πλευρά, καφές, πράσινη ελιά και κάποια μπαχάρια συνοδεύουν τη ψημένη βύνη στην porter της De Struise. Δυνατά χαρτιά και για τους δύο παίχτες, που μοιράζουν και πάλι τις μάρκες τους.
Άρωμα: Left Hand: 8.5 – De Struise: 8.5


Left Hand Black Jack bottle neck
Σειρά έχει η παρτίδα των γεύσεων. Γλυκιά στην αρχή η γεύση για τη Left Hand, που θα πικρίσει στη συνέχεια, με τον καφέ να πρωταγωνιστεί χαρακτηριστικά στη γευστική παλέτα. Επίγευση αρκετά πικρή για porter. Η De Struise αντίθετα, ξεκινά με ξινές νότες για να πικρίσει στη συνέχεια, ακροβατώντας μέσα σ’ ένα γλυκό παρασκήνιο. Ο καφές επίσης πρωταγωνιστεί κι εδώ αλλά με το λυκίσκο να εμφανίζεται περισσότερο στο τελείωμα, μαζί με την επίδραση της παλαίωσης στο βαρέλι, διεκδικώντας την αναγνώριση.
Γεύση: Left Hand: 7.5 – De Struise: 8.0


Left Hand Black Jack cap De Struise Black Jack label
Το σώμα στην porter της Left Hand είναι μέτριο και η αίσθηση στο στόμα οξεία, με το αλκοόλ – αν και μόλις 5.8% - να μαρτυράει το χαρτί της. Σπιρτόζα και όχι ακριβώς ευκολόπιοτη. Αντίθετα, με απαλή την αίσθηση και μέτριο το τσίμπημα στο στόμα, η De Struise παραμένει πιο κοντά στο στυλ και αρκετά ευκολόπιοτη.
Αίσθηση: Left Hand: 7.5 – De Struise: 8.0


Μετρώντας τις μάρκες που έμειναν μπροστά στους δυο μονομάχους, είναι σχετικά εύκολο να δούμε το νικητή… 
De Struise Black Jack 2
Συνολική βαθμολογία:
Left Hand: 7.75 – De Struise: 8.0  Ο Γελαστούλης χαμογελάει πλατιά

4 σχόλια:

  1. 2 γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα ...
    Αμερικάνοι Vs Βέλγων πάνω σε ένα είδος μπύρας του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Καταπληκτική η μονομαχία, απιστευτες οι φωτογραφιες, υπέροχο συγκριτικό ΤΕΣΤ ... και νικητής ο Βέλγος Γάιδαρος της αγαπημένης μου De Struise ...

    Αυτές είναι δημοσιεύσεις αγαπητοί φίλοι ...

    Εύγε Νικόλαε Μέγα για αυτή τη μονομαχία του Ελ "Πάσο" ή Ελ "Τα βλέπω" ή Ελ " Δικαίωμα" για να χρησιμοποιήσω χαρτοπαικτικούς όρους πόκερ αντί Black Jack!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ρέστα μου και πάσο. Φοβερη ανάρτηση συνονόματε. Έκλεψες την παράσταση από τις μπύρες όσο καλές και να ήταν. Στην υγεία σου λοιπόν και προσοχή στους χαρτοκλέφτες ένεκα των ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλα respect...!!!Τρομερη μονομαχια των αυτων δυο "Μαυρων Jack"...με αποτελεσμα που να πω την αληθεια το περιμενα απο την αρχη, ε τι νακανουμε εχουμε και μια ιδιαιτερη αδυναμια στην αγαπημενη μας De Struise...Παντως με μπερδεψες λιγο οσον αφορα τους αλκοολικους βαθμους της Left hand, γιατι ενω στην αχρη λες οτι ειναι 6,7% μετα καπου αναφερεις οτι ειναι 5,8%..το σωστο ειναι παντως το δευτερο.
    Αχ τι μου κανεις με αυτες τις παρουσιασεις σου και τις καταπληκτικες φωτογραφιες..μου τρεχουν τα σαλια καθε φορα...:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή