Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Stone Brewing Co :: Νέο project για τα "Μονά Έτη" !!


"As a Stone fan, you undoubtedly know and love two of our long-standing special releases: Stone Old Guardian Barley Wine and Stone Imperial Russian Stout. We love them too.

But we’ve been making Stone Old Guardian Barley Wine since 1998 and Stone Imperial Russian Stout since 2000, and if you subtract those numbers from 2010, you arrive at a long time to be making the same beers. So being the dynamic young go-getters that we are, we felt like mixing things up a bit."


Με αυτόν τον παραπάνω "πρό-λογο" οι άνθρωποι της Stone Brewing Co  προ-ετοίμασαν το κοινό τους για το νέο project που ετοιμάζουν για τα "Μονά Έτη" που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα!

 

Βασιζόμενοι λοιπόν σε δυο κλασσικές και αγαπητές στο κοινό της μπύρας ετικέτες τους, την Stone Old Guardian Barley Wine και την Stone Imperial Russian Stout, αποφάσισαν να "παίξουν" λίγο επάνω στις συνταγές αυτές με την προσθήκη Βελγικής μαγιάς κατά τη ζύμωση, ώστε να τις αλλάξουν ύφος και να τις προσδώσουν μια Βελγική προσωπικότητα!

Καθώς ετοιμάζονταν η Old Guardian Barley Wine για το 2010, ο αρχι--brewmaster Mitch Steele, έβαλε στην άκρη 30 βαρέλια του batch και τα άφησε να ξεκουραστούν για επιπλέον ζύμωση σε άλλη δεξαμενή ζύμωσης που είχε βελγική μαγιά, σαν αυτή που χρησιμοποιούν στη Stone Cali-Belgique IPA. Μετά από 8 εβδομάδες δοκίμασαν το δείγμα και ενθουσιάστηκαν με αυτήν την "Αγγλο-Αμερικανο-Βέλγικη χίμαιρα" που αποφάσισαν να δημιουργήσουν την "μονή" Βελγική άποψη της Old Guardian για τα "μονά έτη" που θα ακολουθήσουν.


Στηριζόμενοι στην προηγούμενη δοκιμή έπραξαν ανάλογα και στην Stone Imperial Russian Stout, όπου το αποτέλεσμα τους ικανοποίησε και έτσι ήταν η δεύτερη "μονή" μπύρα με Βελγική άποψη που αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν για τα "μονά έτη" απο εδώ και πέρα!

"Odd Beers for Odd Years" το project της Stone ...
που σημαίνει πως κάθε μονό έτος από εδώ και πέρα (2011, 2013, 2015, 2017 ... ) η Stone δε θα κυκλοφορεί τις γνωστές κλασσικές εκδόσεις των δυο αγαπημένων της ετικετών, αλλά τις Βελγικές παραλλαγές τους!

Έτσι η πρώτη από αυτές, η Stone Old Guardian Belgo Barley Wine θα βγει στην κυκλοφορία και στα ράφια τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ θα ακολουθήσει και η Stone Belgo Imperial Russian Stout τον Απρίλιο του 2011.

http://blog.stonebrew.com/?p=2154

Η απόφαση αυτή φαίνεται πάντως να διχάζει το κοινό τους, αλλά και τους οπαδούς αυτών των 2 ετικετών γενικότερα στον κόσμο, αφού άλλοι θεωρούν πως δεν πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ αλλοι είναι υπέρ του πειράματος αυτού!


Πάντως ρε μάγκες ... σαν πολύ μεγάλη και απότομη δεν σας φαίνεται η "στροφή" προς το Belgian Style που μας άρχισαν τα Αμερικανά τελευταίως ??
Άργησαν, αλλά κατάλαβαν μέχρι και αυτοί την ανωτερότητα της Υπέρτατης Βελγικής Σχολής Ζυθοποίησης !! (καλά ντε ... μη βαράτε !)

Pache ... !!!

3 σχόλια:

  1. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τους Βέλγους ζυθοποιούς να "αμερικανίζουν" δουλεύοντας περισσότερο extreme το λυκίσκο, ή και χρησιμοποιώντας καθαρόαιμο αμερικανικό λυκίσκο στις μπύρες τους. Τώρα αν μου πείτε πως η Belgian IPA - αν και ο όρος αμφισβητείται ακόμα και στο Βέλγιο - δεν είναι άκρως επηρεασμένος απ' τις αμερικανικές double IPA, μάλλον δεν θα με πείσετε :P

    Τώρα το θέμα εναλλακτικής παλαίωσης σε διαφορετικά βαρέλια - όπως και αυτό της ανάμιξης μπυρών, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό... δεν πρωτοπορούν οι αγαπημένοι κατά τ' άλλα Stone ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά τη γενική κατακραυγή - εμμμ... το δημοψήφισμα εννοούσα :P - ο Greg Koch της Stone, ανακάλεσε και δεν θα σταματήσει καθόλου την παραγωγή των κλασσικών Russian Imperial Stout και Old Guardian :)
    Περισσότερα εδώ: http://beernews.org/2010/12/stone-brewing-to-bring-back-original-imperial-russian-stout-old-guardian/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βγήκε και η νέα ετικέτα της Βελγικής version, αλλά και η κλασσική της Old Guardian, πού όπως ανέφερε παραπάνω ο Chalice θα κυκλοφορήσουν τελικά και οι δυο ...

    http://beernews.org/2011/01/stone-old-guardian-belgo-and-classic-approved/

    ΑπάντησηΔιαγραφή