Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

IPA is DEAD: 4 single hop IPAs από Brewdog κι 1 κουτάκι...

Δεν ξέρω αν υπήρξε συνεννόηση με την Mikkeller ή ο ένας «κλέβει» τις ιδέες του άλλου ή εν τέλει πρόκειται για μια απλή σύμπτωση (ως JR επιβάλλεται να παραθέσω όλες τις πιθανές περιπτώσεις), αλλά τα παλικάρια της Brewdog παρουσίασαν όπως αναμενόταν (είχε αναφερθεί από τον Μίχο) και αυτά τη δική τους πρόταση σε single hop IPA series. Πρόκειται για μία σαφώς μικρότερη παλέτα από αυτή της Mikkeller, αφού η limited σειρά “IPA is DEAD” αποτελείται από μόλις 4 ΙΡΑ με διαφορετική ποικιλία λυκίσκου η κάθε μία.

Συγκεκριμένα, και οι 4 νέες μπίρες βασίζονται στην ίδια «ραχοκοκαλιά» βύνης και ζυθοποιούνται στα 75 IBU, ενώ προστίθεται στη συνέχεια η κάθε ποικιλία λυκίσκου με τη μέθοδο dry hopping. Citra, Bramling Cross, Nelson Sauvin και Sorachi Ace είναι οι ποικιλίες λυκίσκου και κατ’ επέκταση τα ονόματα των 4 νέων ετικετών. Η κάθε ποικιλία αντιπροσωπεύει και μία ήπειρο. Ο λυκίσκος Citra την Αμερική (από τη βορειοδυτική πλευρά των ΗΠΑ), ο Bramling Cross την Ευρώπη (από την Μ. Βρετανία), ο Nelson Sauvin την Ωκεανία (από τη Ν. Ζηλανδία) και ο Sorachi Ace την Ασία (από την Ιαπωνία).



Το άλλο νέο από τη Brewdog, όπως καλά βλέπετε, είναι ότι λάνσαραν την Punk IPA (με κάποια μικρή τροποποίηση) σε...κουτάκι! προκαλώντας γι ακόμη μία φορά τις αντοχές των απανταχού μπιρόφιλων. Εκδημοκρατισμός της ποιοτικής μπίρας ή άλλο ένα τερτίπι των παλαβών Σκώτων; Ήδη βέβαια, όπως μας παρουσίασε ο Δόκιμος, έχει μπει και στα Tesco, μέσω private label.

2 σχόλια:

  1. Μάλλον οι Σκωτσέζοι κολλητοί σου τον αντέγραψαν το Μιχαλάκη Φώτη :P

    Πάντως, εκπαιδευτικά και μόνο θα ταν πολύ ενδιαφέρον να δοκιμάσει κάποιος αυτές τις "single hop" μπύρες, για να γνωρίσει από πρώτο χέρι τις πραγματικές γεύσεις των διαφορετικών ποικιλιών και κατά πόσο διαφοροποιεί το συνολικό αποτέλεσμα, η παραλλαγή του λυκίσκου.

    Αααα... ο Μιχαλάκης ξαναχτύπησε...

    http://beernews.org/2011/02/10-more-mikkeller-single-hop-approvals/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε αυτός ο Μιχαλάκης. Ούτε κολεξιόν στα Zara να ήταν οι μπίρες...:D Πως τις βγάζει έτσι 10 10

    ΑπάντησηΔιαγραφή