Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Hopf Helle Weiβe.

Για την ζυθοποιια του Johann Hopf
που εδρευει στο κουκλιστικο Miesbach

εχουμε αναφερθει εδώ σε παλιοτερη δοκιμη.
Σημερα θα ασχοληθούμε με την αυθεντικη -κ υπο μονιμη παραγωγη- σταρενια του η οποια εφθασε προσφατα εκ Βαυαριας.
Oμολογω πως ημουν αρκετα προκατειλημμένος διοτι η δοκιμη της προηγουμενης με αφησε αδιαφορο καθως -αν κ επετειακη/εποχιακη-προκειται για μια μετρια σταρομπυρα.
Τεσπα ενας λατρης του ειδους πρεπει να κρατα ισορροπίες κρινοντας παντοτε κ μονον από το αποτελεσμα!
Σουσαμι ανοιξε…!!! Ωπ..εε φιαλη ανοιξε ηθελα να πω ..κ αυτή το επραξε…
Χμμ..σαν κατι να συμβαινει εδώ…εντονα αρωματα μπανανας,μαγιας,ωριμων φρουτων κ μπαχαρικων ξεφυγαν από το στομιο της φιαλης.
Γεμιζω τελετουργικα το ποτηρι θωρώντας το κιτρινο-πορτοκαλι χρωμα της να στολιζει το κρυο γυαλι.
Μετριο ισως κ λιγο παραπανω το σωμα της το προσπερναμε γρηγορα διοτι ο αφρος δινει ρεσιταλ!!Λευκος,συνεκτικος,αθραυστος τολμω να πω!!Απο τους καλυτερους στο ειδος θα μας συντροφευσει μεχρι την τελευταια γουλια.
Στην γευση εχουμε να κανουμε με μια απολυτα σωστη κ παραδοσιακη συνταγη-οπως ακριβως μου αρεσει-με τα δημητριακά,τα εσπερειδοειδη κ ισως κατι μεταξυ κιτρου κ λεμονιου..?? να εχουν τον κυριο λογο,ενω ακολουθουν διακρητικα το ανθρακικο κ ο λυκισκος.Ελαχιστα αλκοολουχα καθως κρυβει επιμελως το 5,3% που περιεχει.
Φρουτενια κ η επιγευση της αρχικα,ευχαριστα ουδετερη αμεσως μετα καθαριζει την γευση κ μας προετιμαζει για τις επομενες γουλιες οι οποιες πιστεψτε με ευκολα μπορουν να γινουν πολλες!!

Εν γένει προκειται για μια πολύ καλη σταρενια η οποια αποκατέστησε στα ματια μου την φημη του μπαρμπα Johann περι ανωτερας συνταγης.
Θα αποτελει πλεον μια από τις σταθερες επιλογες μου σε μελλοντικες παραγγελιες καθως εμεινα απολυτα ικανοποιημενος.
8/10 λοιπον…

6 σχόλια:

  1. Ουπς ... αυτά είναι ...
    Πραγματικά μια πολύ καλή ετικέτα που τη δοκίμασα στο άσχετο τελείως πέρυσι στη Ρώμη, σε ένα καφέ μπαρ - που ούτε καν θυμάμαι το όνομα του - από τα δεκάδες που υπάρχουν στην περιοχή της Piazza Navona ...
    Θυμάμαι πως ήπια πρώτα μια Paulaner και μετά είδα στο διπλανο τραπέζι αυτήν την ετικέτα που ασφαλώς δε γνώριζα ... Η επόμενη γύρα ήταν αναμενόμενα η σταρόμπυρα που μας παρουσίασε για μια ακόμη φορά με ποιότητα και αγάπη μόλις τώρα ο Γιώργος.
    Από αυτά που μπορώ να θυμηθώ ... η μπύρα μου έκατσε γύρω στο 8,5άρι ...

    Στην υγεία μας ... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Geia su Weissman me ton athrausto afro sou!

    Wraia akougetai h mpyra sou, mas taxideuei sth Germanikh exoxh pou toso agapas.. Gia na grafeis oti tha ginei statherh epilogh sou, paei na pei oti axizei ta lefta tou o mparmpa Johann :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Μιχος...χαιρομαι ιδιαιτερα οταν υπαρχει επιβαιβεωση τοσο στην κριτικη/αποψη οσο κ στις πληροφοριες που παραθετω μεσα απο τις παρουσιασεις μου.ποσο μαλλον οταν προερχεται απο εναν ''εμπυρο ουρανισκο''...

    στην αιωνια πολη ε Χρηστο?

    σημειωση:δεν ειναι τυχαιο γεγονος οτι το καταστημα ειχε Paulaner k Hopf διοτι η ζυθοποια Hopf(οπως ειχα γραψει παλιοτερα)ανηκει απο το 2006 στον ομιλο Paulaner.
    -τον ομιλο απαρτιζουν 9 συνολικα ζυθοποιιες,καποιες απο αυτες ειναι η Auerbräu,Hacker-Pschorr,
    Thurn & Taxis,Schmucker,Fuerstenberg,kulmbacher..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλη μια weiss που δεν έχω δοκιμάσει για τα υπόψιν... Ίσως τον επόμενο μήνα που θα βρεθώ κι εγώ με τη σειρά μου στην αιώνια πόλη να την πετύχω (Θα 'χει κάνει κι ο Θανάσης επιτόπια έρευνα αγοράς και θα μ' ενημερώσει)- Θα 'χω μαζί και σφυροκάλεμο για τον αφρό :P

    Αυτό το τελευταίο με τους ομίλους δεν το ήξερα Γιώργο... Τις μαζεύει όλες η μαμά Paulaner κάτω απ' τις φτερούγες της... έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Chalice: Ο Πετρος,ο Γιοχαν κ Ο Φρανς λεει -το παντα επικαιρο τραγουδι- ''τριτος παγκοσμιος'' του Λοιζου φιλε Νικολα.Ανεκαθεν οι Γερμανοι ηταν υπερ των τραστ ειδικα στους τομεις της παραγωγης κ του εμποριου.
    Απ'οσα παρατηρω οι συγχωνευσεις μικρων εταιρειων κατω απο την ομπρελα ενος μεγαλου ομιλου την τελευταια δεκαετια εχουν αυξηθει σε ολους τους κλαδους,αεροπορικες μεταφορες,τροφιμα,αλυσιδες πωλησεων κτλ.Γιατι να αποτελεσει εξαιρεση μια μεγαλη ζυθοποιια?
    Μην ξεχναμε οτι εχει ως βαση μια τρομερα δυσκολη κ ακρως ανταγωνιστικη περιοχη (Γερμανια-Βαυαρια)με δυνατους αντιπαλους.
    Πιστευω λοιπον οτι η Paulaner θεωρησε σωστο κ εξυπνο να τους κανει φιλους/συμαχους αντι να τους εχει απεναντι της..(προσωπικη αποψη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γι αυτό έχει βαλθεί και η θεία Μέρκελ να μας κάνει "ανταγωνιστικούς", έτσι; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή