Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Breakfast με καφέ και κρουασάν στη Brasserie Cantillon?

Αν τύχει να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στις 5 Μαρτίου σε κάποιο ξενοδοχείο των Βρυξελλών και έχετε διάθεση να πάρετε πρωινό κάπου διαφορετικά από τα συνηθισμένα, μη διστάσετε να βρεθείτε στην 56 Rue Cheude. Στην οδό αυτή των Βρυξελλών στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της ιστορικής Brasserie Cantillon.


Πραγματικά δε γνωρίζω ποιο χαρμάνι καφέ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε εκείνη την ημέρα μέχρι τις 8.30 το πρωί, ή αν τα κρουασάν θα είναι βουτύρου, μαρμελάδας ή σοκολάτας ... Το σίγουρο είναι πως δε θα είστε οι μόνοι που θα έχετε αυτήν την "παλαβή" ιδέα για το πρωινό εκείνου του Σαββάτου. Ασφαλώς, θα συναντήσετε και άλλους πολλούς που θα περιμένουν μαζί σας για να περάσουν μια ευχάριστη μέρα μέσα στη Ζυθοποιία  ...


Croissants and coffee are available until 8:30

Open Public Brewing Day το Σάββατο 5η Μαρτίου 2011 στην Brasserie Cantillon κι έτσι το κοινό θα έχει την δυνατότητα και την ευκαρία να φτιάξει μια lambic ή gueuze παρέα με τους ιθύνοντες της Ζυθοποιίας.
Οι πόρτες της Cantillon θα είναι ανοικτές από τις 6.30 το πρωί στο κοινό και θα κλείσουν στις 17.00 το απόγευμα ...

"From 6:30 am until 17h, the brewmaster and his family and his friends invite you to the big party brewing in the former. They offer you to experience the various stages of manufacture traditional Lambic and Gueuze"

PROGRAM
A brewery in the 19th century with material time:
7am to 9am Operation Patch
from 9am to 13pm and hopping Filtration
from 12h to 15h Wort boiling
Pumping around 15:30 wort cooling bed on the ferry
7am to 12pm Cleaning the barrels



Επειδή γνωρίζω πολύ καλά πως τουλάχιστον ένας από εμάς θα βρίσκεται εκείνη την ημέρα στα Άγια Χώματα του Βελγίου, απλά ενημερώνω μήπως και σταθεί εφικτό να καταφέρει να παραστεί και σε αυτό το συμβάν. Το ξέρω πως είναι κομματάκι δύσκολο, ειδικά τη συγκεκριμένη ημέρα ... αλλά ποτέ δεν ξέρεις ...

Εν τω μεταξύ, ας ξαναθυμηθούμε το καταπληκτικό ρεπόρτο του Σπυράκου μας, του τρελοMONK, από τη Ζυθοποιία της Cantillon το Σεπτέμβρη που μας πέρασε !!!

Pache ... !!!

2 σχόλια:

  1. Έχω ακούσει τα καλύτερα γι αυτή την εκδήλωση της Cantillon. Μια εκδήλωση που πηγάζει απ' τα παλαιά χρόνια όπου οι κάτοικοι των βελγικών χωριών μαζεύονταν όλοι μαζί και λειτουργούσαν τη ζυθοποιία, συμβάλλοντας ο καθένας με τον τρόπο του, άλλοι φέρνοντας κριθάρι, λυκίσκο, άλλοι προσφέροντας προσωπική δουλειά, φτιάχνοντας έτσι τη μπύρα του χωριού, που θα έπαιρναν για το σπίτι τους.

    Τέτοιες εκδηλώσεις πλέον γίνονται μόνο για χάρη της παράδοσης και για τουριστικούς λόγους. Ο σύνδεσμος των Βέλγων ζυθοποιών μάλιστα, οργάνωσε το 2008 την πρώτη επίσημη μέρα open brewing, με τη συμμετοχή δεκάδων ζυθοποιών. Πέρυσι επαναλήφθηκε με μεγάλη επιτυχία

    http://www.beerparadise.be/emc.asp?pageId=865

    Ο εκπρόσωπος των Μπυραματιστών που θα είναι στο Βέλγιο εκείνες τις μέρες, να προσέξει παρακαλώ πως στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και καθαρισμός των καζανιών με τον παραδοσιακό τρόπο. Μπατανόβουρτσες ανά χείρας... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως και να έχει το θέμα, για τουριστικούς ή μη λόγους, το ολο concept και στην Beasserie Cantillon, αλλά και στις υπολοιπες ζυθοποιίες του Βελγίου,όπως ορθά ανέφερε ο Νικόλαος ο Μέγας,είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο από κάθε άποψη για τον κάθε μπυρόφιλο που δύναται να παραβρεθεί.
    Εδώ στη χώρα μας θέλουμε πολύ δρόμο ακόμη για κάτι τέτοιο ... Θα μου πείτε "σιγά τις ζυθοποιίες που έχουμε ..." Αυτό ακριβώς! Οπότε αν υπάρχει η δυνατότητα θα είναι μια εξαιρετική ε-μπυρία για εμάς αν και όποτε μπορούμε να συμμετέχουμε σε τέτοια "open brewing day" events!

    ΑπάντησηΔιαγραφή