Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Goose Island, Brink's και ... 9 βελγικά βαρέλια !

Το τελευταίο πράγμα που περίμενα ότι θα κάνω κατά την τελευταία μου επίσκεψη στο Beer Store στη Θεσσαλονίκη, ήταν ότι θα δοκίμαζα εκεί επί τόπου  την Bourbon County της Goose Island από το Σικάγο.


Η Bourbon County του 2010 ( στην παρουσίαση του Chalice ήταν του 2009) ... απλά μαγική !

Ας ευχηθούμε να έχει θετική κατάληξη η διαφαινόμενη συνεργασία του BeerStore με τη μικροζυθοποιία από το Chicago!



Θυμάστε ασφαλώς την αναφορά μας στην "αναγκαστική" αλλαγή του ονόματος της Ρεθυμνιακής Ζυθοποιίας. Ορίστε και το νέο look των ετικετών του κύριου Brink's ...


Τέλος θα σταθώ σε ένα πολύ αξιόλογο concept που ετοιμάζεται από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου και μετά στο BeerStore.

9 Βελγικά βαρέλια για 9 διαφορετικά μεσημέρια του Σαββάτου πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους στην Καλαποθάκη 6, αρχής γενομένης από το Σάββατο 5 Μαρτίου.
Πρώτο βαρέλι που θα κουμπωθεί θα είναι αυτό της αγαπημένης μας Kasteel Bruin ( dark, donker), ενώ θα ακολουθήσουν αυτά της Karmeliet Tripel και του Gulden Draak ...
Τα υπόλοιπα 6 βαρέλια θα γνωστοποιούνται κατά τη διάρκεια του project αυτού ...



Το 4ο Βαρέλι στο Beerstore είναι η καταπληκτική Westmalle Dubbel ...



Pache ... !!!

12 σχόλια:

  1. πω..πωωω...!!το οτι θα ειμαστε τοσο τυχεροι δεν το περιμενα....
    ΒΑΡΕΛΙΣΙΑ Kastel Bruin??? ωρε τι εχει να γινει...!!!
    Μιχε,μας εφτιαξες το ΣΚ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μεγάλο "Μπράβο" στο Beer Store!!! :)

    Κάτι τέτοιες κινήσεις, τόσο οι εκλεκτές συνεργασίες, όσο και αυτή με τα Βελγικά βαρέλια, μας κάνουν να ελπίζουμε πως κάτι πράγματι αλλάζει στην Ελλάδα στο χώρο της ποιοτικής και της ψαγμένης μπύρας.

    Χαίρομαι που τα παιδιά στο Beer Store συνεχίζουν τις ποιοτικές συνεργασίες τους και μας προσφέρουν τέτοια διαμάντια. Να τολμήσω να ονειρευτώ πως μαζί με την Bourbon Stout ήρθε και η Night Stalker? :)

    Απλά κρίμα που δεν βρέθηκε ακόμα κάποιος στην Αθήνα, ν' ακολουθήσει το παράδειγμά τους... Α ρε τυχεροί Θεσσαλονικείς... Είστε πολύ μπροστά λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικά με τις δυο μπύρες της άλλοτε "Ρεθυμνιακής" και νυν "Brink's"... εμφανίστηκαν και στην Αθήνα αρκετές μέρες τώρα.

    Θέλω να δω αυτούς που κοροϊδεύαν την παλιά ετικέτα σαν πολύ τουριστίκ τι θα μας που τώρα...
    Δοκίμασα ήδη από μία, αλλά ή δεν θα ήταν αντιπροσωπευτικά μπουκάλια ή κάτι άλλαξε στη συνταγή, ισιαίτερα της μαύρης. Επιφυλάσομαι να επιβεβαιώσω σε επόμενη δοκιμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κατα πόσο θα έχει αίσια έκβαση μια τέτοια επαφή με τη ζυθοποιία του Σικάγου είναι κατι που προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο χρονικό διάστημα ακόμη για να το μάθουμε. Σε κάθε περίπτωση και μόνο η επαφή δείχνει πως αρχίζουμε να κινούμστε και σε άλλα μονοπάτια, ασφαλώς πολύ διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε τόσα χρόνια ...

    Και ναι Γιώργη ... θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος ... το ερχομενο Σάββατο θα απολαμβάνουμε βαρελίσια αυτήν την εξαιρετική μπύρα ... Αντε .. κοντοζυγώνουν οι μέρες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα χασω το πρωτο βαρέλι αφου θα ειμαι εκτος πολης λογω τριημέρου Καθαρης Δευτερας ...
    Το βαρελι Gulden Draak ομως δεν το χανω με τιποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπενθυμίζω πως αύριο, Σάββατο 19/03, η Tripel Karmeliet θα είναι η βαρελίσια μπύρα που θα κουμπωθεί από το μεσημέρι και μετά στο BEERSTORE ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρόλο που ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος της όλης προσπάθειας που στήθηκε ακόμη μια φορά με επιτυχία στον προαύλιο χώρο του BeerStore, η καταπληκτική Tripel Karmeliet μας έκανε να παραμιλάμε με την πάντα ακαταμάχητη προσωπικότητά της ...
    Πολλά ποτήρια λέμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και για να συνηγορήσω σ' αυτό που είπε σε πρόσφατο σχόλιο ο ΜΟΝΚ... πως λόγω νέων και πιο εξωτικών δοκιμών (βλέπε Αμερικάνες :) ), έχουμε τελευταία αμελήσει σταθερές Βελγικές αξίες και παλιές αγαπημένες, όπως η Καρμέλα!

    Αν και εγώ είμαι περισσότερο Westmallάκιας στις τριπελοεπιλογές μου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέρασα αργα το απογευμα κι εγω από το BEERSTORE και ήπια 3 ποτηρακια Karmeliet. Η μπυρα ηταν το κατι άλλο σε βαρέλι.
    Άντε τωρα και ο χρυσος Δράκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταπληκτική η Gulden Draak βαρέλι αλλά δεν μπορεσα να πιω οσο θα ήθελα. Σταματησα στα 4 ποτηρια. Βαρούσε για τα καλά.

    άντε στα επομενα! Έχουμε καμια πληροφόρηση τί θα ακολουθήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η πιο αγαπημένη μου trappist ετικέτα το Σάββατο αυτό: Westmalle Dubbel λοιπόν και άντε να δούμε σε ποιο ποτήρι θα σταματήσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετά την καταπληκτική Westmalle dubbel σειρά έχει για αυτό το Σάββατο 16 Απριλίου, η La Chouffe. Ο αγαπημένος μας νάνος - ξωτικό σίγουρα θα τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή