Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Black Tokyo* Horizon :: Συνεργασία Υψηλών Ε-μπυρικών Προδιαγραφών !!

Οι συνεργασίες (collaborations) μεταξύ διάφορων ζυθοποιιών στον κόσμο αποτελεί σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Τις περισσότερες φορές οι "συνήθεις ύποπτοι" δεν είναι άλλοι παρά διάφοροι ρηξικέλευθοι και καινοτόμοι brewers που καθώς πειραματίζονται συνεχώς και δεν βρίσκουν ησυχία, μπλέκουν την τρέλλα τους μεταξύ τους για να δουν τα αποτελέσματα που θα προκύψουν. Βέβαια, αυτό γίνεται πολλές φορές και για επιπλέον λόγους όπως marketing και διαφήμιση!
Εμάς όμως αυτό δε μας πειράζει καθόλου!!

Νορβηγία, Δανία και Σκωτία είναι αυτή τη φορά οι χώρες που εμπλέκονται στην παρασκευή μιας νέας Imperial Stout που θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2011 στην αγορά.
Οι κυριότεροι εκπρόσωποι αυτών των 3 χωρών στον τομέα του Ζύθου και 3 από τις καλύτερες και πιο πρωτοποριακές ζυθοποιίες του κόσμου αυτή τη στιγμή, ενώνουν 3 παλαιότερες συνταγές τους σε μια !!
Mikkeller - Brew Dog - Nøgne Ø στην
Black Tokyo* Horizon  

Mikkeller Black από τους φευγάτους Δανούς της Mikkeller ...


BrewDog Tokyo* από τους ακόμη πιο φευγάτους Σκώτους της Brew Dog ...


Dark Horizon από τους καταπληκτικούς Νορβηγούς της Nøgne Ø


Τρεις καταξιωμένες συνταγές Imperial Stout σε μία λοιπόν για την παρασκευή άλλης μιας Imperial Stout -δυναμίτη στα 16% ABV ...



Αναμένουμε με ανυπομονησία ...

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την ημέρα της πρώτης "καζανιάς" εδώ

Pache ... !!!

6 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον!
    Είμαι σίγουρη πως αφού κυκλοφορήσει, αργά ή γρήγορα θα δούμε και πλήρη παρουσίαση - δοκιμή - περιγραφή - κριτική και εδώ :)
    Στην τελευταία φωτο είναι οι ιδιοκτήτες των 3 αυτών εταιρειών? Χε, χε, κάποιοι είναι εντελώς πιτσιρικάδες! Από μικροί στα "βάσανα"? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dark Chef, κι εγώ εύχομαι να φτάσει στα χέρια κάποιου απο εμάς όταν κυκλοφορήσει για να μάθουμε περισσοτερα πράγματα. Από τα ονόματα ομως και μόνο των συμμετεχόντων, είμαι σιγουρος πως μονο κάτι εξαιρετικό μπορεί να προκύψει!!

    Οι πιτσιρικάδες όντως βασανίζονται , αλλά κουβέντα για τις συνταγές δε λένε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιας και τον Μαρτιο θα ειμαστε λογικα Ρωμη πιστευω οτι θα την πετυχουμε καπου για να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ δε δοκιμάσαμε ακόμα τις τρεις πρώτες, θέλουμε και τη συνεργασία; :P

    Πάντως η Tokyo υπάρχει διαθέσιμη στο webshop της BrewDog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ τολμώ να πω πως μπορώ να σας καταπλήξω όλους λέμε ... Ω του θαύματος δοκίμασα την 1η Dark Horizon (1st edition, κυκλοφόρησε το 2007) που ήταν κορυφαία Imperial Stout.Ήταν και η πρώτη φορά που γνώριζα τους Νορβηγούς της Nogne O.
    6000 κομμάτια ειχαν βγει αριθμημένα και ένα από αυτά το πήρε ένας Φινλανδός, φίλος του κολλητού μου στην Εσθονία! Ο τύπος θυμάμαι είχε απίστευτα κομμάτια στο σπίτι του στο Τάλλιν που κατοικεί γιατί εκεί δουλευει! (Tallin -Elsinki 1,5 ώρα περίπου με το πλοίο).
    Σε μια επίσκεψή μου στο σπίτι του, μοιράστηκε μαζί μου την Dark Horizon!! Είχα πάθει σοκ με την μπύρα αυτή μόλις τη δοκίμασα!! Υπέροχη imperial stout!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την Black της Mikkeller την εχουμε δοκιμασει, εχουμε δοκιμασει και την Ιmperial Stout της Nøgne Ø αρα κατι κανουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή