Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Στα ενδότερα των Βελγικών ζυθοποιϊών

Μόλις χθες ξαναπέτυχα ένα πολύ ενδιαφέρον blog το οποίο είχα πρωτοανακαλύψει πέρυσι, αλλά το ‘χα χάσει μέσα στο όλο και αυξανόμενο πλήθος ενημερωτικών μπυρο-sites και μπυρο-blogs που κυκλοφορούν εκεί έξω…
Αν και το πρόσθεσα ευθύς στη λίστα με τους χρήσιμους μπυροσυνδέσμους μας, θα ‘θελα να σας το συστήσω και προσωπικά…

Το όνομά της σελίδας είναι: “Brouwerijen in België” δηλαδή “Ζυθοποιίες στο Βέλγιο” και πρόκειται απλά για μια σελίδα όπου ο κύριος Jan Rummes έχει συγκεντρώσει φωτογραφίες απ’ όλες τις επισκέψεις του στις Βελγικές ζυθοποιίες, με αρκετά επεξηγηματικά σχόλια στην κάθε μία.
Αν και η γλώσσα του blog είναι τα φλαμανδικά και τα μενού είναι ολίγον δύσχρηστα, μπορούμε εύκολα απ’ το δεξί μενού να βρούμε τη ζυθοποιία που μας ενδιαφέρει (ανάμεσα στις περίπου 60 που έχουν καταχωρηθεί) και να δούμε φωτογραφίες από τα ενδότερά τους και τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις τους. Παρακάτω προσθέτω μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Brunehaut
Brunehaut

Caracole
Caracole
De Struise
De Struise – οι καινούργιες εγκαταστάσεις στο σχολείο
Timmermans
Timmermans
Van Honsebrouck
Van Honsebrouk

Ένα ενδιαφέρον ντοκουμέντο είναι οι φωτογραφίες απ’ τις παλιές εγκαταστάσειις της ζυθοποιίας Βokrijk που δε λειτουργεί πια, από μια επετειακή λειτουργία για την αναβίωση της Paenhuys, της ομαδικής ζυθοποίησης δηλαδή, που γινόταν παλιότερα και όπου συμμετείχαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού και η παραγωγή μοιραζόταν. Όμορφες φωτό από άλλες εποχές σε αυτό το ντοκουμέντο, που μπορείτε να το δείτε ακριβώς εδώ
 Bokrijk Paenhuys

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον ιστολόγιο! Εξαιρετικός χώρος το "σχολείο" της De Struise. Μακάρι να ήμασταν μαθητές εκεί...:) Εντυπωσιακή η φωτογραφία από τις αυτοματοποιημένες μηχανές της Van Honsebrouk, αλλά και στο άλλο άκρο της παραδοσιακής ζυθοποίησης στη Βokrijk.

    Ευχαριστούμε Chalice!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιστοσελίδα αυτή είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και αν τύχει να ξεχαστείς μέσα στα άδυτα των ζυθοποιιών και των εγκαταστάσεών τους, θα βλέπεις παντού μετά γύρω σου καζάνια, βύνες, λυκίσκους και μπουκάλια. Μέχρι και η μυρωδιά κατά τη βράση ζωντανεύει ...
    Όπως είπε και ο Φώτης είναι πολύ ομορφο να βλέπεις από τη μια τα συγχρονα μέσα ζυθοποίησης και από την άλλη τα "παλαιάς κοπής"!!
    Τουλάχιστον στη De Halve maan μπορέσαμε και μπήκαμε μέσα και στα μηχανήματα! Να ναι καλά ο Xavier !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή