Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Antarctic Nail Ale :: Σώστε τις φάλαινες μόνο με 800$ το μπουκάλι !!

 Η Nail Brewing Australia μπορεί πλέον να καυχιέται πως έχει φτιάξει την ακριβότερη μπύρα στον κόσμο, ξεπερνώντας έτσι και τους Σκωτσέζους της Brew Dog που μέχρι πριν λίγες μέρες είχαν το ρεκόρ αυτό. Η "The End of History" της Brew Dog κόστιζε 765$ (545 ευρώ) το μπουκάλι.

Η Antarctic Nail Ale, μια Pale ale στα 5,2% ABV, κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ... 800$ ή αλλιώς 570 ευρώ και είναι φτιαγμένη κατά 90% από νερό που προέρχεται από τους πάγους της Ανταρκτικής. Η μπύρα κυκλοφόρησε σε περιορισμένη έκδοση των 30 μπουκαλιών στα 500ml και φέρει τη στάμπα "Save the whales" στην ετικέτα της !
Τα έσοδα από την πώλησή τους θα δοθούν στη μαχητική περιβαλλοντική οργάνωση Sea Shepherd Conservation Society (SSCS)  που εδρεύει στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α. από το 1977 και που αγωνίζεται να σταματήσει τα Ιαπωνικά φαλαινοθηρικά στην περιοχή της Ανταρκτικής. Μέλη της οργάνωσης σύντομα θα αναχωρίσουν για την 7η αποστολή τους στην Ανταρκτική.


Μάλιστα ο ίδιος ο brewmaster της Nail Brewing, ο John Stallwood, έκανε δηλώσεις αφήνοντας αιχμές για την Brew Dog και την End of History που κυκλοφόρησε σε σώματα ταριχευμένων ζώων ...

“SAVE THE WHALES” λοιπόν ...
Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς από όλα αυτά !! Άντε ... ας μη γίνω κακός πάλι ...

Για ρίξτε μια ματιά και στα παρακάτω:
http://beeradvocate.com/news/3162053
http://www.nailbrewing.com.au/specialstories/5-stories/20-antarctic-nail-ale

2 σχόλια:

  1. Έχεις συνειδητοποιήσει βέβαια ότι ζεις έναν συγγραφικό οργασμό τον τελευταίο μήνα!
    Εύγε. Μου άρεσε πολύ το άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Sea Shepherd Conservation Society (SSCS) (http://www.seashepherd.org/) ιδρύθηκε το 1977. Είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική, οργάνωση για την προστασία της άγριας θαλάσσιας ζωής. Η αποστολή της είναι να σταματήσει την καταστροφή των οικοτόπων και τη σφαγή της άγριας ζωής στους ωκεανούς του πλανήτη, με στόχο τη διατήρηση και την προστασία των οικοσυστημάτων και των ειδών.

    Πέραν απ' την εκστρατεία για τη διάσωση των φαλαινών απ' τη σφαγή τους στα νησιά Faeroe, ιδιαίτερα σημαντική είναι η προσπάθεια που έχει κάνει o Sea Shepperd ενάντια στη σφαγή των δελφινιών στην Ιαπωνία και των μικρών φωκιών στην Καναδά. Ο ιδρυτής της, Captain Paul Watson, - απ' τα ιδρυτικά μέλη της Grenpeace - είναι εξέχουσα φυσιογνωμία στο χώρο των ενεργητικών ακτιβιστών για την προστασία των ζώων της θάλασσας. Την προσπάθειά τους για αφύπνιση της παγκόσμιας κοινότητας ενάντια στη σφαγή των δελφινιών στο κόλπο του Taiji στην Ιαπωνία, κατέγραψε και το βραβευμένο με Όσκαρ πέρυσι ντοκιμαντέρ Τhe Cove (http://www.thecovemovie.com/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή