Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

5de Brugs Bier Festival 2011 :: " there's no Bruges Beer Fest in 2011" !!

Αν δεν ήταν αυτό το καταπληκτικό Φεστιβάλ Μπύρας, ίσως να μην τύχαινε ποτέ να επισκεφτούμε κάποιοι από εμάς αυτήν την ονειρεμένη πόλη. H Brugge της Δυτικής Φλάνδρας αποτελεί έναν υπέρτατο μπυροπροορισμό που σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές της πόλης αιχμαλωτίζει τον κάθε επισκέπτη!
Εμάς πάντως εδώ στους Μπυραματισμούς - όπως έχετε καταλάβει άλλωστε - όχι απλά μας αιχμαλώτισε, αλλά μας έκανε σκλάβους της!!

Εδώ και 4 συναπτά έτη ο BAB  (Brugse Autonome Bierproevers ή Bruge's Autonomous Beer tasters ) διοργανώνει σε αυτήν την ξεχωριστής ομορφιάς πόλη ένα από τα καλύτερα Beer Festivals του Βελγίου :: Το Brugs Bier Festival με τη συμμετοχή πάρα πολλών εξαιρετικών βελγικών μικροζυθοποιιών που παρατάσσονται η μια δίπλα στην άλλη και καταφέρνουν να σε κάνουν να χάσεις την μπάλα με την πλειάδα, αλλά και την ποιότητα των ετικετών τους.

Η ακριβής τοποθεσία του Φεστιβάλ, η κεντρική πλατεία της Brugge, η Martkt Place (Market Square) και συγκεκριμένα το πιο επιβλητικό κτίριο της πόλης αυτής, το Belfry - Halletoren!



 Ο BAB είναι ένας σύλλογος φίλων της μπύρας στην περιοχή της Bruges που ανήκει μαζί με τους υπόλοιπους 28 σε αριθμό μικρο-συλλόγους μπύρας του Βελγίου στον ευρύτερο οργανισμό που λέγεται Zythos vzw.


Η εμπειρία που ζήσαμε κάποιοι από εμάς το Νοέμβριο του 2009 στο 3de Brugse Bier Festival ήταν μοναδική κι έτσι αποφασίσαμε να ξανα - επισκεφτούμε το 4de Brugse Bier Festival το Σεπτέμβριο του 2010 που μόλις μας πέρασε. Έτσι, μια πολύ μεγάλη παρέα πρωτευουσιάνων και συμπρωτευουσιάνων έδωσε ξανά το βροντερό "παρών" και στο 4ο Φεστιβάλ μπύρας της Brugge.


Στο τέλος των 3 υπέροχων ημερών που περάσαμε όλοι υποσχεθήκαμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη αυτή για το 5de Brugs Bier Festival στα  τέλη του 2011! Εγώ προσωπικά έκανα κάτι σαν "τάμα" ! Όσο είμαι γερός να πηγαίνω κάθε χρόνο σε αυτήν την πόλη με αφορμή το Φεστιβάλ αυτό!


Στο τέλος της 3ης διοργάνωσης του 2009, ο BAB είχε φροντίσει ήδη να μας ενημερώσει για τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής του Φεστιβάλ για το 2010.
Στο τέλος της φετινής διοργάνωσης του 2010 δεν είχαμε καμιά ενημέρωση, αλλά πληροφορηθήκαμε από τους διοργανωτές πως οι ημερομηνίες για το 5th Bier Festival του 2011 θα ανακοινωθούν μέχρι φέτος τα Χριστούγεννα.


Τα μαντάτα ανακοινώθηκαν λοιπόν σήμερα, αλλά ήταν μάλλον απρόσμενα και ολίγον απογοητευτικά,
αφού το 5ο Φεστιβάλ Μπύρας της Brugge που περιμέναμε για το φθινόπωρο του 2011 θα γίνει τελικά το Φεβρουάριο του 2012 !!



5de Brugs Bier Festival
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

"Ορφανή" από Φεστιβάλ Μπύρας θα μείνει η πολυαγαπημένη μας Brugge για ολόκληρο το 2011 και μαζί με αυτήν κι εμείς! .
Οι διοργανωτές  δεν ήρθαν σε συμφωνία για να νοικιάσουν το χώρο του επιβλητικού Halletoren-Belfry και αυτό το γεγονός πήγε πίσω την όλη διαδικασία!


Τώρα βέβαια γεννάται και ένα νέο ζήτημα : το κατά πόσο δηλαδή θα γίνει και δεύτερο φεστιβάλ μπύρας το ίδιο έτος (2012) για να επανέλθει το Φεστιβάλ στην κανονική του ροή, αφού είχε καθιερωθεί να γίνεται πάντα ανάμεσα σε Σεπτέμβριο-Νοέμβριο κάθε έτους!
Δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες για το τι έχουν κατά νου οι διοργανωτές! Αν πάντως δεν γίνει και 2ο Φεστιβάλ (πράγμα που θεωρώ πιο πιθανό) δυστυχώς θα έχουμε μόνο ένα φεστιβάλ μπύρας στη Brugge μέσα στα επόμενα 3 έτη, αφού αν θέλουν μετά να επαναφέρουν τη ροή των πραγμάτων θα πρέπει το 6ο Φεστιβάλ να γίνει το Φθινόπωρο του 2013!!


Σε κάθε περίπτωση, αυτά ειναι τα νέα και οφείλουμε να σας τα μεταφέρουμε !!
Εναλλάκτικές λύσεις πάντως υπάρχουν για κάποιον που θα θελήσει να επισκεφτεί το Βέλγιο κατά το 2011 με αφορμή κάποιο μπυρο-γεγονός!
Και πιστέψτε με, οι εναλλακτικές λύσεις δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες! Το αντίθετο μάλιστα ...
Κάτι μου λέει πως είτε το Μάρτιο, είτε το Δεκέμβριο του 2011, εγώ - θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος - θα ξαναπατήσω τα ιερά χώματα του Βελγίου!


ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! ( 6-6-2011)

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση τελικά και το 5ο Bier Festival της Bruges θα πραγματοποιηθεί στο Halletoren ( Belfry), δηλαδή εκεί που γίνονταν όλα αυτά τα έτη ...
Η νέα αφίσα στα Αγγλικά κυκλοφόρησε κι έτσι επίσημα πλέον στις  4-5 Φεβρουαρίου η κεντρική πλατεία της Bruges θα ξαναγεμίει κόσμο με αφορμή την διεξαγωγή του Φεστιβάλ στο Halletoren !!

Pache ... !!!

Ενημέρωση 10/10/2012


6de BRUGS BIER FESTIVAL
2-3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

9 σχόλια:

  1. Φεβρουάριο? Καταλαβαίνετε βέβαια τι ΨΟΦΟ θα έχει! Θα πρέπει να έχει κανείς μαζί του θερμαινόμενες κουβέρτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι είπες τώρα ρε Μίχο???... μας έστειλες!!!

    Παρόλα αυτά και αφού το διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου είναι από εμάς αφιερωμένο στην μπύρα, μας δίνεται μια καλή ευκαιρία για κάποιον άλλο ευρωπαϊκό μπυροπροορισμό, που η μπύρα γιορτάζει κάθε μέρα του έτους...

    Σπύρο, βλέπω αυτή τη γοργόνα στο λιμάνι να μας κλείνει πονηρά το μάτι :) ... τι λες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα μας έβαλες στην πρίζα. Και για την καταπολέμιση του κρύου μια είναι η λύση, άφθονη μπύρα παιδιά, απο 8% αλκοόλ και πάνω. Την καλημέρα μου σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιας και το 2011 δε θα εχει φεστιβαλ στην Brugge ενας ειναι πλεον ο προορισμος μας, το Borefts Beer Festival της De Molen που γινεται εδω και δυο χρονια στην εγκαταστασεις της De Molen στο Bodegraven. Οι συμμετοχες το 2010 ηταν οι εξης:Alvinne & De Struise απ Βελγιο, Närke απο Sweden, Marble απο UK, Mitfyns & the Mikkeler απο Δανια, Haandbryggiet απο Νορβηγια, Beck απο Γερμανια και απο Ολλανδια Emelisse και βεβαιαως De Molen. Το φεστιβαλ γινεται προς τα τελη Σεπτεμβρη και με 15 ευρω παιρνεις το συλλεκτικο ποτηρι του φεστιβαλ και 5 μαρκες και καθε επιπλεον μαρκα εχει 1,5 ευρω. Το σκεφτεστε ακομα ????

    Οσο για την Δανια Θανο και αυτο κανονιζεται οποτε θελουμε...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nik pit, ετοιμάσου για Βέλγιο...
    Τα παιδιά με την καταπληκτική τους δουλειά, μας έβαλαν σε σκέψεις για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου Μπύρο-Ταξιδιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, όπως είπα, εντός Βελγίου, αλλά και εκτός όπως σωστά επισήμανε ο τρελο-ΜΟΝΚ ο οποίος καιρό τώρα το χαλβαδιάζει αυτό το φεστιβάλ στην Ολλανδία!
    Γεροί να 'μαστε και θα πάμε κάπου οπωσδήποτε!

    Εγώ βέβαια ψιλοχαλάστηκα με την αναβολή του Φεστιβάλ της Brugge, όχι τόσο για το Φεστιβάλ, αλλά όσο για την αφορμή που μας έδινε να πάμε σε αυτήν την πόλη που έχω ερωτευθει από το πρώτο λεπτό που πάτησα το πόδι μου σε αυτήν. Είναι μια πόλη που θα μπορούσα χαλαρά να μείνω για μια ζωή!

    @nik pit: αυτός είναι ο σκοπός μας φίλε Νίκο ...να σας πριζώνουμε ! Όσο για το αλκοόλ ... δίκιο έχεις... Με 4-5 γερά ποτηράκια βελγικών προδιαγραφών δεν παιρνεις χαμπαρι ούτε από κρύο, ούτε από χειμώνα!

    @gm: μακάρι φίλε μου να το πάρετε κάποια στιγμή ζεστά το θέμα και να κάνετε ένα όμορφο δώρο στον εαυτό σας : ένα μπυρο-τάξιδο ... και όχι μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά οι αρμόδιοι της BAB πήραν μια οριστική απόφαση για τις περαιτέρω διοργανώσεις του Φεστιβάλ αυτού!

    Έτσι, από εδώ και στο εξής το Φεστιβάλ της Brugge θα γίνεται κάθε χρόνο πάντα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου!
    Για το 2012, το 5ο Φεστιβάλ, όπως είπαμε θα είναι στις 4-5 Φεβρουαριου.
    Κάπου εκεί θα πέφτουν και τα επόμενα απο εδώ και πέρα! Ξεχάστε επομένως την περίοδο Σεπτέμβρη-Νοέμβρη που γνωρίζατε ως τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά είναι αδιανόητο μάλλον στους κατοίκους της Bruges να πραγματοποιήσουν το υπέροχο Φεστιβάλ τους σε άλλο μέρος πλην του Belfry.
    Η νέα αφίσα στα Αγγλικά που κυκλοφόρησε θέλει και για το 2012 το μέρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ να είναι και πάλι αυτό το υπέροχο επιβλητικό κτίριο ...

    Στο τέλος της κύριας δημοσίευσης έχει περαστεί και φωτογραφία της νέας αφίσας που κυκλοφόρησε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαγευτική Bruges και ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ Βελγικής μπύρας ! Βγήκε το αφισάκι και οι ημερομηνίες για το 6ο Brugs Bier Festival στο υπέροχο Halletoren!
    Όπως είπαμε και στην παραπάνω δημοσίευση το Φεστιβαλ θα γίνεται πλέον κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φλεβάρη!
    2-3 Φεβρουαρίου 2013 και μακάρι να αξιωθούμε κάποιοι να πάμε εκεί για τρίτη χρονιά!!
    Στο κύριο σώμα της δημοσίευσης μπήκε και το αφισάκι στο τέλος ( 75 ζυθοποιίες, 300 μπύρες)! Ένα ΣΚ γεμάτο Βέλγιο στο ποτήρι μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή