Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Σταρόμπυρες από την πηγή ?

Πού θα τις βρω? Πού θα δω το ποτηρι τους? Πόσες αλλαγες στο λογοτυπο εχει κανει η καθε ζυθοποιια?
Με αφορμη το σχολιο του Μιχου στην παρουσιαση της Bayrisch Hefeweizen δρατωμαι της ευκαιριας και μοιραζομαι μαζι σας μερικα απο τα sites που καιρο τωρα εχουν περιοπτη θεση στα αγαπημενα μου.
Περιεχουν αρκετες πληροφοριες για ενα αγαπημενο ειδος , κατ'εμε, τις σταρομπυρες!!!


Αρχιζουμε με το bierschilder.de ,μια ιστοσελιδα που παρουσιαζει με σημεια στον χαρτη τα κατά τοπους ζυθοποιεία ανα την Γερμανικη επικρατεια, τις ετικετες που εχει κατά καιρους παρουσιασει η κάθε ζυθοποιια όπως επισης κ την διευθυνση και το γεωγραφικο διαμερισμα που βρισκονται οι εν λογω κανουλες … χε,χε
Συνεχιζουμε με το weizenbierglasmuseum.de
Πανω 2000 ποτηρια από 1000 κ πλεον ζυθοποιίες είναι αποθηκευμενα σε τουτο εδώ τον χωρο ... Ο παραδεισος του κάθε λατρη των σταρομπυρων!! Φωτογραφιες -ταξινομημενες ανα περιοχη-από τα περισσοτερα λογοτυπα που εχουν τυπωθει κατά καιρους ειτε για διαφημιστικούς ειτε για επετειακούς λογους.. Ο εμπνευστης αυτης της συλλογης ειναι ενας μοτοσυκλετιστης ο Christian Karl ο οποιος εχει δυο μεγαλα παθη στην ζωη του: τις μοτοσυκλετες και τις σταρομπυρες ... (τι μου θυμιζει...?)
Παρτε μια ιδεα από την Ayinger….
Ενα ακομα παρομοιο site είναι κι αυτό : Andere
Κλεινουμε με κατι πιο ενδιαφερον θα ελεγα ... το Braugasthoefe
μια ιδιωτικη πρωτοβουλια οπου μελη της είναι μικρα ζυθοποιεια-πανδοχεια-εστιατορια στα οποια ο ενδιαφερομενος μπορει να κλεισει δωματιο για διαμονη,να ξεναγηθει στους χωρους παραγωγης,να γευτει φρεσκια μπυρα και βεβαιως να γευματισει στο εστιατοριο. Κάθε ζυθοποιος που θελει να γινει μελος πρεπει να τηρει καποιες προϋποθεσεις σχετικα με την ποιοτητα των υπηρεσιων που παρεχει και όχι μονο.. Μεσα από εδώ μπορει κανεις να μαθει τιμες, να κανει κρατηση και να ρωτησει οποια απορια εχει. Ο συγκεκριμμενος οδηγος ανανεωνεται καθε χρονο. (το περιεχομενο του site υπαρχει και σε βιβλιαρακι το οποιο εχω στην κατοχη μου και ειναι διαθεσιμο σε οποιον το χρειαζεται...)

Καλες εξερευνησεις ευχομαι σε ολους...

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες Weissman. Εκείνες τις ατελείωτες βιτρίνες με τα ποτήρια του bierglasmuseum να σου πω την αλήθεια... τις ζήλεψα λίγο!

    Χαίρομαι επίσης που στόλισες το άρθρο σου με την αγαπημένη σταρόμπυρα του φίλου μας του Μίχου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χμμ..Νικολα αναβεις φωτιες...κ εχω εξαντλησει τα Βασιλικα μου αποθεματα για την αναγκαια κατασβεση...χε,χε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή