Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

La Divine, Θεϊκή Απόλαυση?

Η απόλαυση της μπύρας για κάποιους ειναι ιερή, θεϊκή... και απ' αυτή την μπύρα που μας το υπόσχεται με τον τίτλο της, περιμένω πολλά.

Η La Divine (Λα Ντιβίν) λοιπόν παρασκευάζεται απο την Brasserie De Silly λόγο του χωριού που βρίσκεται εκεί και τ οποίο πήρε το όνομά του απο τον ποταμό που το διατρέχει. Το ζυθοποιείο υπάρχει απο το 1850 και αυτη την στιγμή λειτουργεί για 5ή γενιά. Η La Divine ειναι η ναυαρχίδα της εταιρίας με αρκετές ακόμα ετικέτες λιγότερο γνωστές. Για περισσότερα ιστορικά και πληροφορίες χτυπήστε ΕΔΩ


Η La Divine ειναι μια Tripel με 9,5% αλκοόλ ... λίγο παραπάνω απ ότι συναντάμε συνήθως για το είδος. Σερβίρω στο ποτήρι μου γύρω 8 βαθμούς Κελσίου βλέποντας έκπληκτος το χρώμα της να καστανοπορτοκαλίζει και να ειναι θολό, ακόμα ενα παράξενο για το είδος της. Ο αφρός off white κοντά στα δύο δάχτυλα ο οποίος πέφτει σχετικά γρήγορα αφήνοντας ακανόνιστες μορφές αφρού να ταξιδεύουν στην επιφάνεια της μπύρας.

Η La Divine ... έτσι όπως την δοκίμασε και την είδε μέσα από το φακό του ο panagiof ... Πολύ όμορφο το ποτηράκι της, ομολογουμένως !!

Το άρωμα της γλυκό με φρούτα όπως το αχλάδι και το ροδάκινο να έρχονται στο μυαλό σου, με το αλκοόλ να έρχεται απο πίσω δίνοντας ώθηση σε ελαφριά μπαχαρικά.
Η γεύση της στις πρώτες γουλιές ευχάριστη, γλυκιά και βελούδινη με ελαφριά πατήματα λυκίσκου. Σίγουρα η γεύση χάνει σε σχέση με το άρωμα της που ειναι σχετικά πιο πολύπλοκο, βέβαια αυτο δεν ειναι πάντα κακό καθώς η γεύση σου δίνει κατ ευθείαν αυτο που έχει χωρις πολλά πολλά.




Στην επίγευση λίγα πράγματα με το αλκοόλ να κάνει την εμφάνιση του με λίγα πιπέρια για παρέα. Πραγματικά η αίσθηση αυτης της μπύρας ειναι αρκετά ελαφριά με χαμηλό ποσοστό ανθρακικού και αλκοόλ που αν και κάνει την εμφάνιση του σε όλα τα επίπεδα ποτέ δεν ειναι ενοχλητικό. Όλο αυτα την κάνουν μια επικύνδινη μπύρα καθώς κατεβαίνει τόσο εύκολα που το 9,5% θα σε κατεδαφίσει απο το πουθενά.



Το συμπέρασμα για την La Divine ειναι οτι πρόκειται για μια διαφορετική Tripel απ οτι έχουμε μάθει με πολύ ωραία εμφάνιση και άρωμα αλλα για μένα υστερεί στη γεύση και στο τελείωμα. Παρ όλα αυτα θα την ξαναέπινα αλλα σίγουρα δεν θα περίμενα και την απίστευτη Θεϊκή Απόλαυση.

Βαθμολογία 7

3 σχόλια:

  1. Μπυροκίνιο είσαι θεός λέμε ...

    Ευτυχώς ξεκόλλησες από τις "ξινόμπυρές" σου και αποφάσισες να πάς σε κάτι πιο γλυκό ...

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα... αρκετά πιο γλυκό ...

    Το να πετύχεις να βράσεις μια καλή tripel είναι πράγμα πολύ δύσκολο κατ'εμέ και χρειάζεται μαεστρία ...
    Οι Ζυθοποιοί της De Silly έκαναν μια φιλότιμη και συμπαθητική προσπάθεια, αλλά κινήθηκαν σε μέτρα και σταθμά που δεν εντυπωσιάζουν ...
    Δυνατό σημείο της μπύρας αυτής το άρωμά της. Πολύ γλυκή στη γεύση για tripel, λεπτό το σώμα της. Ελαφρά τσιμπήματα λυκίσκου στο τελείωμα σου αφήνουν μια ευχάριστη αίσθηση, αλλά τίποτε παραπάνω.
    Το αλκοόλ της, με τόση γλύκα, δεν υπάρχει περίπτωση να το αντιληφθείς πουθενά ... παρόλο που είναι στα 9,5% ABV ...

    Όπως και να έχει ... μια δοκιμή ποτέ δεν βλάπτει! Ίσα ίσα... δίνει μεγαλύτερη αξία στις πραγματικά καλές tripels ...

    Στην υγειά σου Ροκά ....!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω, πω έχω ξενερώσει πριν την δοκιμάσω... Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Σοφάκι αφου τα χουμε πει η καθε μπύρα στο καθενα μας κάθεται διαφορετικά. Εσένα μπορεί να γίνει η αγαπημένη σου μπύρα ... ποτε δεν ξέρεις αν δε δοκιμάσεις. Όταν την δοκιμάσεις πάντως πές μου πως σου φάνηκε ... για να χουμε και κάποια σύγκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή