Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Beyond the Black Hole !!!

Πάντα πίστευα οτι η μπύρα ειναι ενα ποτό που σε κάθε άτομο εχει διαφορετική αίσθηση. Εχω ακούσει πολλούς να μου λένε "αστη ρε Ροκά δεν θα σ αρέσει" και όντως δεν μ' άρεσε. Αυτη ομως η εμπειρία ειναι σημαντική για μένα, αλλα και γι άλλους (θέλω να πιστεύω) ... Το πώς δηλαδη κρίνω αυτο που δεν μ' αρέσει. Δημιουργώ μια σφαιρική άποψη την οποία και θα καταθέσω εδώ ... Σήμερα τιμώ την μπύρα που κατα τους ζυθοποιούς της ειναι κατι το extreme, κατι το οποίο άλλαξε το πως βλέπουν την μπύρα στη Δανία. Δεν ειναι άλλη απο την Black Hole απο την Mikkeller. Μια Imperial Stout με 13% αλκοόλ.

Σερβίρω περίπου στους 10 βαθμούς Κελσίου ... με δύναμη σκάει στο πάτο του όμορφου ποτηριού της Mikkeller αλλα αφρός μηδέν ... ουτε για δείγμα (περίεργο) ... ξαφνικά στην ατμόσφαιρα μυρωδιές καφέ και σοκολάτας οι οποίες καταλαγιάζουν .... και η μπύρα αφου άδειασε το μπουκάλι άρχισε να φουσκώνει και να κάνει εναν αφρο καφετί 2 εκατοστών ο οποίος επεσε όσο γρήγορα ήρθε. Το κορμί της σκέτη Black Lady ... με κοκκινα χτυπήματα στις γωνίες του ποτηριού και μπύρας. Μυρωδιά όπως ειπα παραπάνω καφές, σοκολάτα και δυνατό αλκοόλ που σου κόβει την ανάσα συνθέτουν την ατμόσφαιρα.
Γεύση δυνατή που σε μπερδεύει ... μια μίξη κονιάκ, σοκολάτα και καφές με σειρά εμφάνισης. Ειδικά ο καφές χτυπάει πάρα πολύ στην επίγευση και με μεγάλη διάρκεια. Παρατήρησα οτι όση ώρα ζεσταίνεται μαλακώνει αυτη η πρώτη πικρίλα του σκέτου καφέ και γίνεται πιο άνετη. Ομολογώ οτι την "ψιλοάκουσα" και με δυσκόλεψε λιγάκι αλλα αυτα έχουν οι δοκιμές ... ποτε δεν ξέρεις τι σε περιμένει ... κι αυτο ειναι το πιο εντυπωσιακό. Το σώμα της γεμάτο που, αν το κρατήσεις λίγο παραπάνω στο στόμα σου, καταλαβαίνεις τσιμπήματα και μουδιάσματα λόγω του αλκοόλ. Λοιπόν ... η άποψη μου ειναι οτι πρόκειται για μια μπύρα που αν την πιεις στη θερμοκρασία που της αρμόζει (13-15 βαθμούς) θα σου δώσει ο,τι καλύτερο εχει ... Εγω σαν μη fan των Imperial Stout θα την ξαναδοκίμαζα, αλλα δεν θα την έβαζα και στους πρώτους μου στόχους.

Βαθμολογία 7,75


Υ.Γ.1 Η βαθμολογία ειναι με βάση το πόσο την ευχαριστήθηκα παρα με την σύγκρισή της με κάποιες αντιστοιχες μπύρες και σίγουρα δεν θέλω να μειώσω τα υπόλοιπα φιλαράκια μου που την θεωρούν καταπληκτική
Υ.Γ.2 ΕΔΩ υπάρχει και παλιότερη παρουσίαση απο εναν πορτεροσταουτάκια... τον Chalice :)
Υ.Γ.3 Καταπληκτική φωτογραφία με την Μαύρη Τρύπα μέσα στο ποτήρι μου

6 σχόλια:

  1. Μ' άρεσε. Μ' άρεσε ο τρόπος της παρουσίασης μιας μπύρας που δεν σου άρεσε κιόλας!
    Φαντάσου να σου άρεσε! Είμαι τόσο περίεργη πλέον να τη δοκιμάσω!
    Η τελευταία φωτογραφία ΑΠΙΘΑΝΗ!
    Εύγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγορινα μου ζωγραφισες... πολυ ωραια και πολυ παραστατικη η παρουσιαση για την Black Hole.Oσο για την τελευταια φωτογραφια ειναι οντως καταπληκτικη..μια black hole μεσα στην black hole...!!! Προσωπικα εμενα μου αρεσει πολυ αυτη η μπυρα την οποια την εχω πει δυο φορες μετα απο αλλες μπυροποσιες και ηταν οτι επρεπε για τελειωμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ανησυχείς Ροκά... Και ο ΜΟΝΚ στην αρχή δεν τις πολυσυμπαθούσε τις imperial stout... Τώρα είναι ο πιο πιστός οπαδός τους. Για αυτόν μάλιστα έχει βγει ο χαρακτηρισμός "Πορτεροσταουτάκιας"

    Αλλά δε μου λέτε εσύ κι ο φιλαράκος σου... θα μας τρελάνετε με τα ποτήρια σας; Αυτό μάλιστα... είναι ότι πρέπει για τη μαυρίλα μιας impstout

    Υ.Σ. Τα δυο λευκά σημάδια που κινούνται δεξιά της μαύρης τρύπας τι είναι; Μήπως νεφελίν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να διορθωσω τον Chalice οτι οι IPA δεν μου αρεσαν αρχικα αλλα μετα απο αρκετες δοκιμες πλεον μου αρεσουν πολυ. Οσο για τις Imperial Stout η πρωτη που ειχα δοκιμασει αναλογου στιλ (Imperial Porter) ηταν η Gonzo της Flying dog με την οποια ειχα παθει πλακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανανεωμενος ο αγαπητος Ροκας τολμα με θαρρος σε μονοπατια πρωτογνωρα δυσκολα.παρ'αυτα στεκεται στο υψος των καταστασεων κ μας μεταφερει ιδιαιτερα γευστικα μυνηματα...απο μπυρες σταθμους στο ειδος τους!!!welcome on board Nick...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Ροκά...βλέπω με χαρά πως κι άλλοι μαζί με μένα δοκιμάζουν "επικίνδυνες" ετικέτες ειδών που δεν είναι όμορες στις άμεσες γεύσεις μας...

    Σαν δύσκολος μπυροκαταναλωτής, που οι porter-stout δεν είναι το φόρτε μου, μπορώ να πω πως καταλαβαίνω το ροκά... Όμως ο Chalice με έχει μπριζώσει και η "μαύρη τρύπα" είναι στους άμεσους στόχους μπυροδοκιμής. Ελπίζω να μου κάτσει πολύ καλύτερα από ότι του Νίκου.

    Πάντως το ποτηράκι ρε %@@!#&$%# είναι φοβερό...θέλω κι εγώωωωωω...κορυφή η τελευταία φωτό! Έκατσε σε φοβερή στιγμή η περιδίνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή