Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Παρουσιάστηκε η νέα τραππιστική μπύρα του αββαείου Mont des Cats

Όπως εντόνως φημολογούταν και είχε πρόσφατα ανακοινωθεί, το τραππιστικό μοναστήρι Μont des Cats στη Γαλλική Φλάνδρα, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, προχώρησε στην παραγωγή μπύρας. Μια και οι ίδιοι δεν διαθέτουν ζυθοποιό, οι Γάλλοι τραππιστές μοναχοί συνεργάστηκαν με τους Βέλγους "αδελφούς" τους στο Αββαείο του Scourmont, που εδώ και χρόνια φτιάχνουν τις γνωστές μπύρες Chimay.


Η νέα αυτή μπύρα, που από τη συνταγή μέχρι την εμφιάλωση δημιουργήθηκε στο Chimay, παρασκευάζεται για το μοναστήρι του Mont des Cats, γράφει επάνω "Biere Trappiste" αλλά δε φέρει το εξαγωνικό λογότυπο "Authentic Trappist Product" που χαρακτηρίζει τα επίσημα τραππιστικά προϊόντα, μια και οι κανόνες που έχουν θεσπιστεί γι αυτό είναι αυστηροί και ένας απ' αυτούς λέει πως η μπύρα πρέπει να φτιάχνεται μέσα στο μοναστήρι, πράγμα που δεν γίνεται αυτή τη στιγμή, ούτε ενδιαφέρει προς το παρόν τους μοναχούς, να στήσουν μια ζυθοποιία στο μοναστήρι.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τα επίσημα χείλη του αδελφού Bernard Marie, στην παρουσίαση της μπύρας στο μοναστήρι, πριν από λίγες μέρες.


Η νέα μπύρα - δεν αναμένεται προς το παρόν κάποια άλλη - είναι μια well hoped abbey beer στους 7.6% βαθμούς αλκοόλ και η παραγωγή των 1500 εκτόλιτρων θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά της Γαλλίας από τις 16 Ιουνίου.

Οι φωτογραφίες είναι από την ανταπόκριση του γνωστού φλαμανδού blogger - ειδήμονα στα τραππιστικά θέματα Danny Van Tricht  ενώ μια αγγλική απόδοση της παραπάνω ανταπόκρισης φιλοξενεί και ο άλλος σπεσιαλίστας των Βελγικών μπυρών Chuck Cook

Όπως έχουμε ξαναπεί, οι μοναχοί του Mont des Cats ήταν απ' τους πρωτοπόρους της μοναστικής ζυθοποιίας και μάλιστα ήταν αυτοί που ίδρυσαν το μοναστήρι του St. Sixtus στο Westvleteren! Όπως εξελίσονται τα πράγματα, το 8ο τραππιστόσημο δεν πάει τελικά στη Γαλλία. Μήπως τελικά πάει στην Αυστρία και στο Engelszell Abbey?

1 σχόλιο:

  1. Χμ χμ ... Ταχύτατα κινήθηκαν οι Γάλλοι, αλλά δυστυχώς από τη βιασύνη τους αμέλησαν να καβαντζάρουν και να σιγουρέψουν το τραππιστόσημο !!
    Οπότε το σήριαλ ... συνεχίζεται ...
    Για να διούμε ... για να διούμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή