Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

Στιγμές Μπύρας. Όμορφα σκαριά - Μπυροφορτηγά από το παρελθόν

Ανατρέχοντας σε προηγούμενες δεκαετίες, δε μπορούμε παρά να θαυμάσουμε κάποια από τα φορτηγά που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά της μπύρας. Θα μου πείτε πως γενικότερα τ' αμάξια εποχής είχαν άλλα, πιο πληθωρικά αλλά πάντα ντελικάτα σκαριά, αλλά ως μπυρο-μπλογκ, εμείς εδώ θ' απολαύσουμε μερικά μπυροφορτηγά εποχής.


Τα πρώτα φορτηγά ήταν στην ουσία καράμαξες. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που τα συμπαθή τετράποδα αντικαταστάθηκαν με μηχανικά άλογα!Τις δεκαετίες του 1930 και 40, τα φορτηγά έκλεισαν... ...και οι βιομηχανικοί σχεδιαστές μας χάρισαν πραγματικά αριστουργήματα.


 Ακόμα πιο εντυπωσιακές οι ρυμούλκες με τα ρυμουλκούμενά τους


40 χρόνια μετά σπ' την κατασκευή του, αυτή η ομορφιά της Labatt φιγουράρει σε μια έκθεση φορτηγών αντίκας του 1986. Κάτω, το ίδιο φορτηγό, όπως επιβιώνει στις μέρες μας.


Σε μουσείο μπύρας και μπυράμαξων στο Βέλγιο
 Πιο γνώριμες φιγούρες, τα μεταπολεμικά σκαριά... δεν απέχουν σε σχεδιασμό πολύ απ' τα σημερινά μεγαθήρια!Πολύ παλιά... Μεταφέροντας το μέγα μπυρο-βάρελο με το τραίνο!και κάποια διαφημιστικά μπυράμαξα της εποχής


Ελπίζω ν' απολαύσατε αυτή τη μικρή φωτογραφική αναδρομή 

4 σχόλια:

 1. Ποπο !! Καταπληκτικό το φωτορεπορταζ με τα μπυρο-φορτηγα φίλε Νικόλα! Πολύ ωραία η σκέψη σου!

  Ορισμένα είχαν απίστευτο Design πραγματικά!
  Οι ρετρό ασπρόμαυρες φωτογραφίες κυριολεκτικά όλα τα λεφτά !!

  Απολαυστική η διαδρομή πράγματι από κάθε άποψη, αν και θα ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αν την κάμναμε στα αληθινά όντας οδηγοί ή συνοδηγοί ενός τέτοιου φορτηγού!!

  Που'ναι ο Γιώργης ( Weissman ) που τρελαίνεται για τέτοια !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Poly omorfo afierwma Chalice!

  Prosthetei mia akoma diaforeikh nota sthn plousia thematologia tou agaphmenou mas blog :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή