SAVOR. Αn American Craft Beer and Food Pairing Experience.
Φέτος, στις 4 και 5 Ιουνίου, το Savor, στην 4η επέτειό του επέστρεψε στην Ουάσιγκτον, για ένα διήμερο απολαυστικών συνδυασμών, σε μια εκδήλωση - όπως πάντα - υπό την αιγίδα του Craft Beer Association. Λόγω της φρενίτιδας που δημιουργήθηκε πέρυσι, με τα εισιτήρια που εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες, φέτος η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να επεκτείνει τη διάρκεια της εκδήλωσης σε δύο μέρες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε διπλάσιο αριθμό φίλων της κουλτούρας της μπύρας να βρει μια θέση σ’ αυτό το σημαντικό γεγονός. Οι ενδιαφερόμενοι έσπευσαν αμέσως να προκαταβάλουν το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 110$ (για μία απ’ τις δύο μέρες), αλλά σίγουρα πολλοί έμειναν και πάλι παραπονεμένοι.
Και αυτή τη χρονιά επαναλήφθηκαν τα επιτυχημένα μικρά σαλόνια γευσιγνωσίας και εκπαίδευσης, από ονομαστούς σεφ και brewmasters, αλλά και τα πάνελ συζητήσεων με σημαίνοντες προσωπικότητες της craft beer σκηνής. Απ’ τα πολλά ενδιαφέροντα “σαλόνια” της φετινής εκδήλωσης, πολύ θα ήθελα να ήμουν στο “Califlorida: A Tale of East Coast / West Coast Collaboration” με τους head brewers δυο νέων αλλά πολύ δυναμικών αμερικανικών ζυθοποιιών, της “Cigar City” και της “The Brewery”, ή να παρακολουθήσω τη διάλεξη του beer guru Charlie Papazian “The “Wow” of Umami! Creating the “Wow” of Beer & Food Combination”. (Μπορείτε ν' ακούσετε το τελευταίο σε podcast εδώ)
Νέο αίμα αυτή τη χρονιά, μια και σχεδόν οι μισές απ’ τις 72 συμμετέχοντες μικροζυθοποιίες που επελέγησαν ύστερα από κλήρωση να παραστούν στο φετινό Savor δεν ήταν πέρυσι, με πολλές να είναι νεοφώτιστες. H πλήρης λίστα με τις συμμετέχουσες ζυθοποιίες, εδώ
Οι 2000 επισκέπτες του φετινού Savor έφυγαν όχι μόνο με τις καλύτερες (εκτιμώ) εντυπώσεις, αλλά και μ’ ένα μπουκέτο λουλούδια… σε μπουκάλι, μια και τους περίμενε ως δώρο ένα μπουκάλι απ’ την Flowers, τη συνεργασία του Sam Calagione της Dogfish Head και του Jim Koch της Sam Adams.
O Jim Koch Sam Calagione μιλούν για την Savor Flowers στο Brewbound, αποκαλύπτοντας πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες της παραγωγής της.
Στις φωτό παρακάτω οι δυο ζυθοποιοί ανοίγουν με τον όχι και τόσο παραδοσιακό τρόπο μερικά μπουκάλια λουλουδιών
Περισσότερα για το Savor 2011 μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της εκδήλωσης, ενώ ένα όμορφο φωτορεπορτάζ έχει δημοσιεύσει ο Andrew Nations στο DC Beer
Προσθήκη: Παρακολουθήστε σε podcast πολλά απ' τα events του Savor εδώ
Πολύ όμορφα και ζηλευτά φαίνονται όλα Νικόλαε Μέγα. Ωραία concepts που δίνουν αίγλη και prestige στο Ζύθο και μας ξαναθυμίζουν πως δεν είναι μόνο το κρασί άξιο τέτοιων εκδηλώσεων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πάντρεμα δε με τη μαγειρική πραγματικά θεωρώ πως απογειώνει την μπύρα στο έπακρον και δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς από εμάς να "ξεφύγουμε" από τα κολλήματά μας περί μπύρας και συνοδευτικών!
Εξάλλου, ανέκαθεν φαγητό και ποτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους !
Το επόμενο Savor για το 2013 ( 14-15 Ιουνίου) μεταφέρεται από την Washington D.C. στο New York για το γνωστό διήμερο και στις 9-10 Μαΐου του 2014 θα επιστρέψει στην Washington ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΒέβαια, όλα αυτά εμάς δεν μας αφορούν αφού σε ένα μήνα από τώρα ο πλανήτης θα καταστραφεί και θα απομείνουν μόνο 4 υλικά σώα στον πλανήτη ΓΗ, σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές μελέτες-έρευνες και ασφαλείς προβλέψεις!
Φαντάζομαι όλοι καταλάβατε ποια θα είναι αυτά ...
http://thefullpint.com/beer-news/savor-moves-from-dc-to-ny-for-2013/