Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Mikkeller Bar, Copenhagen, Δανία.

Ένα από τα πιο φημισμένα beer-bars του κόσμου και καθόλου τυχαία. Στην Viktoriagade 8B-C και σε απόσταση μόνο 3-4 λεπτά με τα πόδια από τον Κεντρικό Σταθμό τρένων της Κοπεγχάγης βρίσκεται αυτό το bar των Δανών Ζυθοποιιών Mikkeller.


Δεν ξέρω τί ακριβώς είχαν στο νου τους όταν το έφτιαχναν, αλλά για κάποιον που δεν ξέρει την πόλη είναι πολύ πιθανό να περάσει από έξω και να μην αντιληφθεί καν την ύπαρξή του. Πόσο περισσότερο να καταλάβει πως πρόκειται για το Mikkeller bar. Δεν υπάρχει τίποτε μα τίποτε απολύτως που να σου γνωστοποιεί ότι πρόκειται για αυτό το μέρος.


Το bar βρίσκεται σε ένα μικρό υπόγειο πάνω στο δρόμο και στην περίπτωση που κάθεται έξω κόσμος οι πιθανότητες να το προσπεράσεις χωρίς να αντιληφθείς κάτι είναι πολύ μεγάλες. Ούτε κάποια επιγραφή ή ταμπέλα, ούτε μια φωτεινή επιγραφή με κάτι που να υποδηλώνει μπύρα. Μπορεί να μην καταλάβεις πως υπάρχει καν μαγαζί εκεί κάτω.
Κάποια ψιλά λευκά γράμματα πάνω στα τζάμια με το λογότυπο της ζυθοποιίας που, αν είσαι τυχερός και τα προσέξεις, καλώς. Υπάρχουν και κάποια πιο εμφανή ( όχι πολύ ... μη φανταστείτε) στην πόρτα της εισόδου, αλλά αφενός μιας και είναι υπόγειο δεν φαίνονται και αφετέρου, αν η πόρτα είναι ανοικτή δεν τα διαβάζεις με τίποτε.


Αφού καταφέρεις και συνειδητοποιήσεις ότι βρίσκεσαι έξω από το Mikkeller bar παθαίνεις ακόμη ένα βραχυκύκλωμα μόλις κατέβεις τα 4-5 σκαλοπάτια για να μπεις στο υπόγειο.
Το bar είναι πολύ μικρό και ο περισσότερος κόσμος βολεύεται στο όρθιο γύρω από τα τραπέζια και από τη μπάρα. αν ο καιρός το επιτρέπει όπως συνέβη σε εμάς αρκετοί βγαίνουν έξω και καθονται σε μερικές καρέκλες που υπάρχουν στο πεζοδρόμιο κατά μήκος του μπαρ, χωρίς κανένα τραπέζι. Οι περισότεροι κι εκεί ασφαλώς είναι πάλι όρθιοι με το ποτήρι μπύρας στο χέρι.

Σκεφτείτε πως περνάτε από έξω και μάλιστα υπάρχει και κόσμος να κάθεται στο όρθιο κρύβοντας τις τζαμαρίες. Άντε να καταλάβεις για το τί πρόκειται.


Αν είσαι τυχερός θα πέσει το μάτι σου πάνω σε αυτά τα λευκά γράμματα με το λογότυπο Mikkeller που υπάρχουν στις τζαμαρίες του υπόγειου αυτού και που είναι τα μόνα αναγνωριστικά σημάδια.

Ο σχετικά καλός καιρός επέτρεψε σε πολλούς θαμμώνες του μαγαζιού να μένουν έξω για να απολαμβάνουν την μπύρα τους. Μη σας μπερδεύει το πολύ φυσικό φως. Η φωτογραφία πρέπει να τραβήχτηκε περί τις 22.00 το βράδυ. Βλέπετε, αυτόν τον καιρό η μέρα έχει το πάνω χέρι σε σχέση με τη νύχτα σε αυτά τα βόρεια κράτη.

Η μοναδική πιο εμφανής ένδειξη πάνω στην πόρτα του bar.

Ο μπυροκατάλογος του bar με περίπου 250 ετικέτες σε μπουκάλια, το ένα καλύτερο από το άλλο. Πολλές ετικέτες μάλιστα που υπάρχουν διαθέσιμες στο μαγαζί δεν αναγράφονται γιατί θα πρέπει συνεχώς να ανανεώνεται ο κατάλογος με όλα τα νέα μπουκάλια που καταφτάνουν τακτικά.


Ο εσωτερικός χώρος όπως είπαμε είναι πολύ μικρός με λιγοστά ξύλινα τραπέζια και γενικότερα με πολύ απλή έως ανύπαρκτη διακόσμηση. Υπάρχουν και κάποια σταντς για να καβαντζωθείς, ενώ υπάρχουν και 5-6 διαθέσιμα σκαμπό στο μπαρ, αλλά σε εκείνο το σημείο γίνεται ένας πανικός.
Τα τζάμια κατά μήκος όλου το bar δίνουν ευτυχώς κατά τη διάρκεια της μέρας έναν κάποιο φωτισμό σε αυτό το υπόγειο, ενώ τη νύχτα ο φωτισμός είναι πολύ μα πολύ χαμηλός.


Τις μπύρες πηγαίνεις μόνος σου και τις παραγγέλνεις από το μπαρ, αφού δεν υπάρχει προσωπικό να σε εξυπηρετήσει. Που και που βγαίνει κάποιος ή κάποια για να μαζέψει το τραπέζι που άδειασε. Επειδή ακριβώς κάνεις μόνος σου την παραγγελία, ο χώρος στο μπαρ είναι ασφυκτικός αφού μαζεύονται όλοι εκεί γύρω για να παραγγείλουν κάποια από τις εκλεκτές μπύρες που υπάρχουν στα 20 μασίνια.

Το μαγαζί ανοίγει από τις 12.00 το μεσημέρι και οι απογευματινές ώρες είναι ίσως οι καλύτερες να το επισκεφτείς αν θέλεις να έχεις μια κάποια σχετική άνεση ή να βρεις να καβαντζωθείς κάπου ( αλλά και πάλι αυτό δεν είναι και τόσο σίγουρο).
Φαγητό θα έλεγα ότι δεν υπάρχει στο χώρο παρά κάτι σαν σνακς, για αυτό καλύτερα να πάτε εκεί φαγωμένοι για να αντέξετε στη γενναιόδωρη ποσότητα αλκοόλης που υπάρχει κατά βαση σε όλα τα βαρελίσια αποστάγματα.


Όσον αφορά τώρα τα βαρέλια και τις μπύρες που είναι κουμπωμένες. Λένε ότι δεν είναι σταθερές και αλλάζουν ανά χρονικά διαστήματα. Αν το χρονικό διάστημα που εννοούν είναι το δίωρο, ναι ... έτσι είναι τα πράγματα !


Λοιπόν ... πηγαίνεις την πρώτη φορά να παραγγείλεις και μέχρι να τελειώσεις την μπύρα σου το βαρέλι που είχες σκοπό να δοκιμάσεις στη συνέχεια παύει να υπάρχει και στη θέση του έχει κουμπωθεί άλλο. Μέσα στις δυο φορές που επισκεφτήκαμε το bar αυτό ( άντε ο Θανάσης και μια παραπάνω, αφού κατέφτασε νωρίτερα απο μας) η σύνθεση των κουμπωμένων βαρελιών ήταν κατά το ήμισυ και παραπάνω διαφορετική. Και όλα αυτά μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που όπως είπα πριν που μέσα σε ένα τρίωρο που καθόσουν εκεί, έβλεπες να αλλάζουν τελείως 4 με 5 βαρέλια. Τί να λέμε τώρα !! Χάνεις κυριολεκτικά την μπάλα στο τί θα δοκιμάσεις και αν προλάβεις και αν αντέχεις ( σκεφτείτε πως εμείς ήμασταν και από Φεστιβάλ μπύρας) ...


Οι τιμές στις βαρελίσιες μπύρες, που ήταν όλες κομμάτια εξαιρετικά, είναι θα έλεγα φτηνές. Από 40 δανικές κορόνες ( 5 ευρώ περίπου) το μικρό ποτήρι των 200ml μέχρι και 65 κορόνες σε πιο εκλεκτά γούστα ! Γενικότερα θα έλεγα πως οι ευρωπαϊκές ετικέτες σε draft ήταν οι φτηνές, ενώ οι αμερικάνικες ( Three Floyds, Cigar city) που ήπιαμε αυτές τις δυο μέρες ήταν ελαφρώς πιο ακριβές ( 6-7 ή και 8 ευρώ το ποτήρι αναλόγως την ετικέτα).
Ίδια πολιτική και στα μπουκάλια με τα πιο "απλά" να είναι σε καλές τιμές, ενώ στις πιο δυσεύρετες και εκλεκτές ετικέτες η τιμή απογειώνονταν στα ύψη.







Πραγματικά δεν ξέρω να σας πω, αν το μαγαζί αξίζει ή όχι από άποψης αισθητικής, άνεσης, ντεκόρ, ομορφιάς, εξυπηρέτησης κτλ. ( για τον καθένα εξάλλου όλα αυτά είναι υποκειμενικά), το σίγουρο είναι πως αποτελεί έναν παράδεισο μπύρας όπου κάποιος μπορεί να βρει και να δοκιμάσει πραγματικά αριστουργήματα και μάλιστα από βαρέλι.
Αν έμενα Κοπεγχάγη, θα ήμουν κυριολεκτικά κάθε μέρα εκεί, έστω και για ένα ποτήρι στο όρθιο. Η ευκαιρία να δοκιμάσεις τέτοιες ετικέτες δεν παρουσιάζεται εύκολα και θεωρώ πως ήμασταν πολύ τυχεροί που καταφέραμε να βρεθούμε σε αυτό το bar.



Ακολουθεί ... λίαν συντόμως ....






ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2/5/2012 ...



We hope you like IPAs! 
Come by Mikkeller Bar for a hoppy celebration of our 2 year birthday. Smeden will do the welcome and say a humble thank you to all of you beer geeks and Mikkeller freaks. 



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13/5/2012 ...


3Floyds Dreadnaught DIPA


3Floyds Zombie Dust 


Mikkeler Bar 
10-13/ 05/ 2012
με
ΒeeRocker - MONK - rouhlas










































16 σχόλια:

  1. Eiste poly tyxeroi pou kataferate na pate se ena tetoio paradeiso mpyras paidia, mprabo sas! An krinw de apo ta proswpa stis fwtografies, tou dwsate kai katalabe! :) Tha mas peite kai merikes apo tis etiketes pou dokimasate h den phrate shmeiwseis mesa sto xamo?

    Anamenoume ta tou festibal, kalh sas xekourash!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο παίδες... άλλο ένα must visit beer place στο καρνεδάκι σας!

    Να σου πω Χρήστο, κάπως έτσι μικρό και στριμωγμένο το περίμενα το Mikkeller bar απ' ότι έχω διαβάσει και δει σε φωτό και video. Αυτός ο απέριττος σκανδιναυικού στυλ διάκοσμος σε κάνει να το βλέπεις μεγαλύτερο απ' ότι πραγματικά είναι. Ημιυπόγα όμως βρε παιδί μου; Εκεί με απογοήτευσε ο Μikkel αλλά αν το σκεφτείς καλύτερα, από έναν gipsy brewer δεν θα περίμενα κάτι μεγαλύτερο ούτε κάτι στο οποίο θα είχε επενδύσει χρόνο στο να το στήσει καλύτερα.
    Προφανώς, το ατού του μαγαζιού και πιστεύω ο κύριος λόγος που φτιάχτηκε είναι οτι φιλοξενεί 250 όπως λέτε μπυράκλες, όπως και οτι εκμεταλεύεται τις γνωριμίες του Mikkel φέρνοντας ακυκλοφόρητα και σπάνια κομμάτια. Σ' αυτό δε νομίζω να μπορεί να πει κάτι κανείς... Α με τόνο!

    Να σιγοντάρω το Δόκιμο και να ζητήσω κι εγώ (ως μέγας οπαδός του Μαζόχ) να μας πείτε τι διαμάντια ήπιατε... Απ' τα χρώματα πάντως καταλαβαίνω πως δεν επικράτησε το δόγμα των πορτεροσταουτάκηδων, αλλά υπήρχε πολυφωνία στην παρέα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περίεργο μεν, θυμάμαι δε, το τι ήπια στο μπαρ της Mikkeller και ιδού η λίστας των δικών μου μπυροδοκιμών (δεν πιστεύω να τις θέλετε και με την σειρά…!!!):

    Three Floyds Dreadnaught
    Three Floyds - Mikkeller Ruggoop
    Mikkeller VB Wit Anniversary
    Mikkeller Cream Ale
    De Mollen Hel & Verdoemenis Misto BA
    Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel
    Mikkeller Exotic Punch
    Mikkeller Black Calvados
    Mikkeller Beer Geek Breakfast
    Mikkeller Vesterbro Kaffestout
    Three Floyds Owd Engwish
    Cigar City - Mikkeller Bohr

    Για το φεστιβάλ πάντως, δηλώνω από τώρα ότι δεν θυμάμαι τι δοκίμασα, γιατί ήταν πάρα πάρα πάρα πολλά!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να αφήσεις και τι να δοκιμάσεις! Πολυ ωραία εμπειρία. Εχω βαλει ηδη την Κοπεγχάγη στους πρώτους ταξιδιωτικούς μου στοχους.
    Συγχαρητηρια για το ρεπορταζ και φωτορεπορταζ. Μαθαμε επιτελους από πρωτο χέρι τι είναι αυτο το Mikkeller μπαρ που ακούγαμε και διαβάζαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά ... άσε το φεστιβάλ Θανασάκη... Εκεί έγινε Κόλαση ...
    Και αν σκεφτεί κάποιος ότι απο ένα σημείο και μετά καναμε και αλλαξοκολιές για να προλάβουμε να δοκιμάσουμε έστω και μισο ποτηράκι από όσες περισσότερες μπορούσαμε ... τότε θα έλεγα πως δοκιμάσαμε περί τις 30-40 διαφορετικές μπύρες ο καθένας ... στη μια μέρα που βρεθήκαμε στο Φεστιβαλ!

    Ο Θανασάκης μας είχε την τύχη να περάσει ένα επιπλέον βράδυ εκεί και μάλιστα νηφάλιος απο το πρωί, οπότε δοκίμασε περισσότερα πράγματα, συμπεριλαμβανομένης και της Bohr από τη Cigar city. Βέβαια, πάνω που είπαμε να δοκιμάσουμε τη Cigar Dirac, το βαρέλι άλλαξε ... Κρίμα !!

    Λοιπόν αγαπητέ Dokimos, σε αυτό το στριμωγμένο καταγώγι έγιναν απο μεριάς μου και αυ΄τες οι δοκιμές :

    Mikkeller Black Calvados (ό,τι καλύτερο ήπια εκεί μέσα στο bar)

    De Mollen Hel & Verdoemenis Misto BA (απλά μοναδική)

    De Mollen Hel & Verdoemenis wild turkey (ένα κλικ κάτω από Misto)

    Three Floyds - Mikkeller Ruggoop

    Three Floyds Owd Engwish

    Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel (εκ των κορυφαίων)

    De Struise Earth Monk

    De Dolle Arabier ( για μια ακόμη φορά έχασα την Dulle Teve βαρελίσια ... κρίμα.. άλλαξε μέσα σε μια μέρα από επίσκεψη σε επίσκεψη)

    Mikkeller I beat U ( έκλεψα μερικές γουλιές από τον Πάνο)

    Το μεγάλο σοκ ήταν ότι στο Φεστιβάλ ήπιαμε από Mikkeller - De Molen - Brew Dog - Nogne O απίστευτα κομμάτια ... Ενώ ήπιαμε και άλλη μια των Floyds ... ( θα την θυμηθώ ποια ήταν.. που θα μου πάει ) και ό,τι άλλο μπορούσε ακόμη να κατέβει από Amager- Midtfyns- Beer Here - Evil Twins ( Yin & Yang, καταπληκτικές) - Olfabrikken στο πρησμένο από αλκοόλη συκώτι μας ...

    Εγώ ήπια και μερικές άλλες Δανέζικες που ούτε που θυμάμαι... Απλά δοκίμαζα στο διάβα μου ό,τι έβρισκα..
    Α .. και κάτι Thomas Hardy's ....

    Ελπίζω να σε καλύψαμε Δόκιμε με τις δικές μας δοκιμές στο mikkeller bar !!

    Εις υγείαν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Thanasis k Mixos, epatha ena sok pou anamenetai na megalwsei (mazi me th zhleia mou :)) otan postarete to afierwma sto festibal.. Ti etiketes Thee mou, mia kai mia dialegmenes!

    Prost!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά αυτό δεν ήταν μπιροποσία, αλλά πολιτισμικό σοκ. Που να καθόσασταν και καμιά βδομάδα δηλαδή...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σας! Συγχαρητηρια για το μπυροblog που φτιαξατε παιδια! Ειναι πρωτοποριακο για τα ελληνικα δεδομενα!
    Ταξιδευω συχνα λογω δουλειας στο εξωτερικο και την Τεταρτη φευγω για Κοπεγχαγη!
    Ψαχνοντας καποιες πληροφοριες για τη Mikkeller στα ελληνικα επεσα σε εσας!
    Θα επισκεφτω αυτο το bar οπωσδηποτε για να μη πω οτι θα ειμαι εκει καθε μερα!
    οι πληροφοριες ακρως χρησιμες και οι φωτογραφιες με κανουν ηδη να θελω να περασουν οι μερες μεχρι να παω εκει! Απο αυτα που βλεπω τα βαρελια που θα δοκιμασω θα ειναι ενα και ενα !

    Συνεχιστε την καλη δουλεια ! οταν επιστερψω θα σας πω τις εντυπωσεις μου!

    Κανενα καλο μερος που πουλαει μπυρες για να φερω που θα βρω στην Κοπεγχαγη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια και χαρά σου και από εμάς Vasilis! Τα ταξίδια όπως θα κατάλαβες είναι και δική μας συνήθεια εδώ μέσα σε αυτό το blog και όταν τα συνδυάζουμε με καλή μπύρα γίνονται ακόμη πιο όμορφα!
    H Κοπεγχάγη είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός, αν και ολίγον ακριβός για τα σημερινά ελληνικά πορτοφόλια! Ειδικότερα στο φαγητό !!

    Ασφαλώς και θα πρέπει να επισκεφτείς παραπάνω από μια φορά το Mikkeller beer bar, αφού οι αλλαγές στα βαρέλια γίνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση και θα έχει ενδιαφέρον να ακολουθεις τις αλλαγές αυτές ...

    Τα δυο καλύτερα beer-shops για να παρεις μαζί σου μπύρες είναι το Barley Wine και το Ølbutikken ....

    Το δεύτερο βρίσκεται μάλιστα ελάχιστα πιο δίπλα από το Mikkeller Beer bar, όπου υπενθυμίζω ότι και από το Mikkeller μπορείς να βρεις, να ζητήσεις και να αγοράσεις σακούλα μπύρες της ομώνυμης ζυθοποιίας !

    http://beeramatismoi.blogspot.com/2011/05/beer-shops-barley-wine-copenhagen.html

    http://www.olbutikken.dk/

    Αλλά ρίξε μια ματιά και εδώ ...

    http://www.ratebeer.com/Places/Country/Cities/copenhagen/58.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστω Mixos για την αστραπιαια ανταποκριση στην ερωτηση μου.Κοιταξα ολα τα links και διαβασα και τις 4 αναρτησεις σου για Κοπεγχαγη και ολες αυτες για τις μπυρες απο τη Δανια.
    Πιστευω πως θα παω ετοιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φωτο χθεσινη απο τις μπυρες που ειναι κουμπωμενες τωρα στο Mikkeller Bar. Εχει παει ενα φιλαρακι και τον ειχα ενημερωσει οτι πρεπει οπωσδηποτε να αποτισει φορο τιμης...:)

    http://www.flickr.com/photos/67263520@N05/6126703582/in/photostream

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ούτε μία .. ούτε δύο .. αλλά και οι 19 IPAs της σειράς με το όνομα " Single Hop IPA series " που έχουν φτιαχτεί κατά καιρούς από τους Δανούς της Mikkeller θα καταλαμβάνουν όλες τις κάνουλες και θα βρίσκονται κουμπωμένες στα drafts του Mikkeller Bar της Κοπεγχάγης για τα 2 χρόνια λειτουργίας του ...

    Για τη σειρά αυτή των IPAs είχαμε μιλήσει παλιότερα :

    http://beeramatismoi.blogspot.com/2011/02/mikkeller-single-hop-ipa-series-4.html

    Στο κύριο σώμα της δημοσίευσης, στο τέλος, έχει προστεθεί και το κειμενάκι με τη φωτογραφία που ανέβασαν οι ίδιοι ...

    Μακάρι να ξεμείνουν μερικές από αυτές να τις δοκιμάσετε (αν υπάρχει χώρος φυσικά στο στομάχι και στο συκώτι) εσείς που σε 8 μερούλες από τώρα θα ταξιδεύετε για Κοπεγχάγη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι επειδή όπως IPA και στο παρελθόν πολλάκις... "ου γαρ έρχεται μόνο του .. το γήρας ..." τόσο στις αισθήσεις, όσο και στις παραισθήσεις... οι κουμπωμένες IPAs είναι 20 στον αριθμό, όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει κάποιος ... αλλά μικρή σημασία έχει ...
    -Να τις κάνω 20?ι
    -Έλα μωρέ .. ποιος θα τις πιει τόσες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η τεχνολογία έχει ξεφύγει, ως γνωστόν, κι έτσι μπορούμε να έχουμε "live" ανταπόκριση από τα φιλαράκια μας που τα κουτσοπίνουν στο Mikkeller Bar ...

    3 φωτογραφίες φρέσκιες από το Mikkeller Bar προστέθηκαν στο τέλος της δημοσίευσης ..

    Στην υγειά σας βρε σκασμέναααααααααα !!!!!!!!!!!
    Καλή επιστροφή στα πάτρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 40 νέες, ολόφρεσκες φωτογραφίες μόλις προστέθηκαν στο τέλος της δημοσίευσης ... από τα αλάνια μας που ήταν εκεί πριν λίγες μέρες ...
    Απολαύστε... Ευχομαι κάθε χρόνο όλο και καινούρια πρόσωπα να μπαίνουν στο φωτογραφικό μας άλμπουμ και να προστίθενται σε αυτό το "τρελό" μπυροπόστο !!!

    Ευχαριστούμε παίδες που ήσασταν ΚΑΙ εδώ ... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρέθηκα πρόσφατα, χάρη και στο αφιέρωμα των Μπυραματισμών, και ένα πράγμα έχω να πω: Εμπειρία ζωής!

    -Επιπλέον, όλοι οι πελάτες και το προσωπικό είναι ψαγμένοι ή τέλος πάντων ασχολούμενοι με τη μπύρα, οπότε μετά από 1-2 "ποτηράκια" θα αισθανθείτε άνετα ακόμη κι αν βρεθείτε μόνοι σας εκεί όπως εγώ (δουλειά, γαρ...). Είδα και αρκετούς ξένους (Αμερικάνους, Ισπανούς, κτλ.). Με το προσωπικό συνεννοείσαι άνετα, τουλάχιστον στα Αγγλικά.
    -Παρατήρησα ότι, για λόγους ευκολίας, όλοι σχεδόν παραγγέλνουν με τον αριθμό του βαρελιού. Και όλες οι βαρελίσιες σερβίρονται στα μικρά ποτήρια των 200ml με το λογότυπο της Mikkeler.
    Επίσης, το προφέρουν "Μικέλερ" (ο τόνος στην παραλήγουσα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή