Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ørsted Ølbar & Cafe και Bryggeriet Apollo, Copenhagen - Δανία για "κλείσιμο" του μπυρο-tour !

Μέσα στο ελάχιστο διάστημα των περίπου 48 ωρών που είχαμε σαν παραμονή στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, καταφέραμε να επισκεφτούμε εν τάχει και άλλα δυο μπυρο-πόστα.
Δυστυχώς δεν έμεινε καθόλου χρόνος να δούμε το φημισμένο Ølbaren, αλλά για αυτό το λόγο έχουμε αφήσει πολλά μέτωπα ανοικτά στην Κοπεγχάγη. Για να ξαναπάμε και να δούμε όσα δεν μπορέσαμε την πρώτη φορά ...


Ørsted Ølbar & Cafe
Norre Farimagsgade 13
Copenhagen, Denmark


Αυτό πραγματικά είναι ένα μαγαζί-στέκι ... Αν το Mikkeller Bar δεν είχε να μας επιδείξει πολλά όσον αφορά τη γενικότερη αισθητική και ατμόσφαιρα, τότε ακριβώς το αντίθετο θα μπορούσαμε να πούμε για το Ørsted Ølbar.

Πολύ ωραίο και χαλαρό ντεκόρ -περιβάλλον σε αυτό το ημι-υπόγειο στην κεντρική Norre Farimagsgade.
Ευτυχώς ήταν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο που διαμέναμε κι έτσι το Σάββατο το βράδυ, ήπιαμε τις τελευταίες μας μπύρες στην Κοπεγχάγη σε αυτό το μέρος ...

Υπέροχη μπάρα, όμορφα ξύλινα τραπεζάκια με ξύλινες καρέκλες ή τραπέζια με δερμάτινες καρέκλες ή καναπέδες ... Βασικά το μαγαζί λες κι έχει δυο διαφορετικά πρόσωπα σαν διακόσμηση στους δυο κυρίως χώρους που ας το πούμε μπορείς να το χωρίσεις.
Κάθε χώρος έχει τη δική του αύρα, αλλά σίγουρα ο χώρος κατά μήκος της μπάρας είναι όλα τα λεφτά.

Great Divide Yeti και Dark Horse Oatmeal Stout από τον κατάλογο του Ørsted ...

Στον πίσω χώρο, το γνωστό μας "ποδοσφαιράκι" κλέβει την παράσταση !!


Παρεΐστικο, χαλαρωτικό περιβάλλον με καταπληκτική Rock - Blues μουσική που επιμελείται ζωντανά κάποιος εκεί δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη αμεσότητα από ένα απρόσωπο πρόγραμμα μουσικής στον υπολογιστή, όπως συνηθίζεται παντού τον τελευταίο καιρό...

Την παραγγελία σου την κάνεις μόνος σου από τη μπάρα, όπου το προσωπικό πολύ πρόθυμο και χαρούμενο σε εξυπηρετεί σχετικά γρήγορα τηρουμένων των αναλογιών !
Σε 3 διαφορετικά σημεία υπάρχουν τηλεοράσεις για τα sport δρώμενα, ως καφέ που επίσης είναι, αλλά δεν ενοχλούν και δεν διακόπτουν καθόλου την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα ...


 13 βαρελίσιες μπύρες, με μερικές από αυτές να αλλάζουν εποχιακά, φιλοξενούνται στην μπάρα του, ενώ η ποικιλία των μπουκαλιών πρέπει να φτάνει τις 200 και όλες είναι μία προς μία.

Τιμές πάρα πολύ καλές για δεδομένα Κοπεγχάγης και αν αναλογιστεί κάποιος την ποιότητα των ετικετών ...


Με το φαγητό δεν ασχοληθήκαμε διόλου, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αν είχε και τί είχε !!

Πραγματικά πρόκειται για ένα πολύ cool μέρος σε όλα του, που ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να το κάνει στέκι του, αν έμενε Κοπεγχάγη!
Χάρηκα πραγματικά που το επισκεφτήκαμε, παρόλο που η μέρα ήταν δύσκολη, αφού φτάσαμε μόλις είχε τελειώσει ο τελικός του Champions Leaque που τον είδαμε αλλού ...


Bryggeriet Apollo
Vesterbrogade 3
Copenhagen, Denmark



Μια BrewPub στο κέντρο της πόλης, δίπλα ακριβώς από το φημισμένο πάρκο Tivoli, στην Vesterbrogade !!
Καθίσαμε εκεί το μεσημέρι της Παρασκευής που φτάσαμε για φαγητό και για να δοκιμάσουμε και τις μπύρες που παράγονται από αυτήν την brewpub.


4 βαρελίσιες όλες κι όλες οι ετικέτες που συναντήσαμε και που παράγει αυτή η brewpub !


Περιβάλλον πολύ ωραίο που κινείται σε δυο επίπεδα - ορόφους. Τραπέζια και καρέκλες ξύλινες που διακοσμούνται με εσωτερική "πράσινη οικολογική πολιτική" ...
Τα χάλκινα καζάνια όλα τα λεφτά στο ντεκόρ ...


Φαγητό καλούτσικο, χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό σε υποφερτές - καλές τιμές ( πάντα για το πορτοφόλι των Δανών). Ευχάριστες οι μπυρίτσες συνόδεψαν χαλαρά το γεύμα μας.
Αποτελεί θα έλεγα και πόλο έλξης πολλών τουριστών, πράγμα λογικό, αφού όπως είπαμε το Tivoli είναι ακριβώς δίπλα ...

Καλές εντυπώσεις στο σύνολο θα έλεγα. Για καμιά μπυρίτσα στα πεταχτά για να ξεδιψάσεις είναι ιδανικό και χαλαρωτικό ...




Απέναντι τώρα από το Apollo, μια Αγγλική Pub που μου άρεσε πολύ σαν στήσιμο και ατμόσφαιρα.
The Old English Pub, το όνομά της ...

Πολλά βαρέλια, αλλά με μπύρες κυρίως μαζικής κατανάλωσης. Το μεσημεράκι που περάσαμε είχε μόλις 2-3 τραπέζια με κόσμο, αλλά το βράδυ και στην απόπειρά μας να δούμε το ματσάκι του Τσου Λου, δεν υπήρχε ούτε εκατοστό ελεύθερου χώρου, ούτε για δείγμα ...



Σε κάθε περίπτωση, για κάποιον που θα βρεθεί θέλοντας και μη στην τουριστική περιοχή γύρω από το πάρκο Tivolli, στην καρδιά της Κοπεγχάγης δεν είναι και άσχημη επιλογή. Για καμιά ωρίτσα άραγμα και ξεκούραση είναι ό,τι πρέπει ...
Ε.. και όλο και 2 πίντες που να σας αρέσουν θα μπορέσετε να βρείτε ... Πόσο πια ???


Κλείνοντας, απλά θα ξαναθυμίσω πως η Κοπεγχάγη είναι μια πόλη όπου παντού υπάρχει μπύρα. Επιλογές άπειρες. Στο χέρι και στα γούστα του καθενός τί θα επιλέξει να προτιμήσει ...

όπου Øl = Ale

4 σχόλια:

  1. Μπραβο παιδεια, πολυ ωραιες παρουσιασεις. Θα ηταν ακομη καλυτερα αν μας δηλωνατε το τι ηπιατε, ετσι στο περιπου για να μας τρεξουνε και αλλο τα σαλια.
    Πολυ ωραια αρθρα, μπραβο ξανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω με Costas. Οι 4 αυτες δημοσιευσεις για Δανία είναι πολύ ωραίες και χρησιμες. Μηπως να έμπαιναν στα αφιερωματα στα αριστερα όπως αυτά της Ρωμης ή του Βερολίνου?
    Μπορεί να γινει κατι τέτοιο?
    Ποιες οι τιμες για Great Divide κ Dark Horse; Για να καταλαβουμε ποσο περίπου κυμαινονται τα πράγματα στην Κοπεγχαγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τί ήπιαμε φίλε Costas, αυτές τις μέρες στην Κοπεγχάγη είναι κάτι που ποτέ δε θα το μάθουμε ή θα το θυμόμαστε ούτε κι εμείς οι ίδιοι.
    Τα πολύ βασικά πάντως έχουν αναφερθεί στις προηγούμενες δημοσιεύσεις μας για την επίσκεψή μας στην Κοπεγχάγη.
    Όσον αφορά τώρα το Orsted, "ήπιαμε" τις τελευταίες μας κορόνες που μας είχαν απομείνει σε μπουκάλια.
    Mikkeller American Dream - 50 κορόνες ( περί τα 5,5 ευρώ)
    De Dulle Teve - 55 κορόνες ( 6 περίπου ευρώ)

    Ο Πάνος κι εγώ ήπιαμε τις μπύρες της φωτογραφίας.
    Δηλαδή Great Divide Yeti στις 60 κορόνες ( 7 περίπου ευρώ) και
    Dark Horse Oatmeal Stout στην ίδια ακριβώς τιμή με Divide ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχικά, το Orsted Olbar είναι ένα πολύ ωραίο στέκι για κάθε μπυρόφιλο. Όντως οι 2 χώροι του λες και είναι από άλλο μαγαζί, με εκείνον πλησίον της μπάρας να υπερτερεί! Αξιοσημείωτα ωραία μουσική, για τα γούστα μου, όπου ο dj έπαιζε τα πάντα σε βινύλιο παρακαλώ. Τεράστια ποικιλία με νορμάλ για Δανία τιμές.

    Τώρα για τη brewpub δεν έχω και τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ακριβή, μέτριο φαγητό, αδιάφορες μπύρες. Πανέμορφη όμως διακόσμηση με τα καζάνια σε περίοπτη θέση!

    Γενικά οι τιμές στις μπύρες κυμαίνονταν σε λογικά για Δανία τιμές, συναρτήσει μισθών κλπ... Βέβαια όσες μπυραρίες βρίσκονται γύρω από το Tivoli έχουν ένα τελείως άνοστο τουριστικό χαρακτήρα που προσωπικά με ξενερώνει τελείως.

    Πάντως είναι μερικά στεκάκια που αξίζουν και λίγο (ή πολύ) περπάτημα παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή