Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μουσείο Μπύρας στο Βερολίνο το 2012 !

German Beer Museum in Berlin ??
Αν όλα πάνε όπως πρέπει, τότε, αγαπητοί φίλοι και φίλες, μέσα στο 2012 θα λειτουργήσει το πρώτο ανεξάρτητο Μουσείο Μπύρας στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο κέντρο του Βερολίνου...


Ασφαλώς και υπάρχουν στη Γερμανία πολλά επιμέρους μουσεία από ζυθοποιίες ή brew pubs, αλλά αυτό θα είναι κάτι ξεχωριστό και ανεξάρτητο αφού στοχεύει να φιλοξενήσει μέσα στους χώρους του όλη την Ιστορία και Παράδοση της Γερμανικής μπύρας από όλες τις επιμέρους περιοχές της Γερμανίας ξεκινώντας από το παρελθόν και φτάνοντας μέχρι το σήμερα!

Δε μένει παρά να αναμένουμε έναν περίπου χρόνο για να δούμε τις πρώτες διεργασίες και το πρώτο προφίλ που θα επιδείξει αυτό το Μουσείο Μπύρας στο Βερολίνο !!

3 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσα είδηση! Κι εγώ πιστεύω πως μουσείο και ιστορία είναι δύο λέξεις που πάνε μαζί.
    Υπάρχει και στις Βρυξέλλες ένα μουσείο μπύρας, αλλά εντύπωση μου είχε κάνει το ότι σχόλια επισκεπτών που είχα διαβάσει στο διαδίκτυο ήταν κατά βάση αρνητικά.
    Έχει πάει κανείς σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω φίλο στο Βερολίνο. Ζει εκει εδω και 2 χρονια. Θα του πω να μαθει και να μου πει περισσοτερο. Σαν ιδεα παντως ακουγεται εξαιρετικη! μακαρι να γινει πραγματικοτητα μεσα στο πλαισιο χρονου που εβαλαν στόχο και μην ειναι σαν το μετρο στη Θεσσαλονικη που καθε φορα μας λενε και αλλη ημερομηνια παραδοσης του εργου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δεν είμαι φαν της Γερμανικής μπύρας οπότε δεν ενθουσιάζομαι. Τα μπυρό-μουσεία είναι πάντοτε ευπρόσδεκτα βέβαια.
    Η Berliner Kindl πάντως που είναι στην φωτογραφία είναι από τις χειρότερες που έχω πιει (η Weiss)

    ΑπάντησηΔιαγραφή