Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

LoverBeer Papëssa ... και ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ...!!!

Μπορεί να μην αλλάζουμε χρώμα στο ποτήρι μας, αλλά τουλάχιστον αλλάζουμε χώρα προέλευσης και μεταφερόμαστε σε πιο οικείες παραστάσεις από τη Μεσόγειο και από τη γειτονική μας Ιταλία!
LoverBeer Birrificio έχει απόψε το πρόγραμμα, με την ζυθοποιία από το Marentino της Βόρειας Ιταλίας, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το Τορίνο, να μας έχει συνηθίσει σε "ξινά" γούστα, αφού οι 
ετικέτες που κατά βάση παράγει είναι Sour Αles!


Αυτή τη φορά όμως δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια τέτοια ετικέτα, αλλά με μια Imperial Stout, η οποία παρόλα τα χαμηλά ποσοστά αλκοόλης για το είδος, σου προσφέρει πραγματικά την υπερπλήρη και γεμάτη αίσθηση που δίνουν οι IS, αποτελεί μια εξαίσια μπύρα και αποδεικνύει ακόμη μια φορά πως τα ταμπελάκια και οι αυστηρές κατηγοριοποιήσεις είναι κάτι τελικά πολύ σχετικό στην μπύρα!!


Η παρουσία της LoverBeer στο 3rd Borefts Beer Festival της De Molen, έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους από εμάς να γνωρίσουν τη ζυθοποιία καλύτερα ... !!


Ο Σπυράκος ως νέος "Εσταυρωμένος" φωτογραφίζεται ανάμεσα στον Captain της LoverBeer και στο πρωτοπαλίκαρο της De Struise δίπλα από το σταντ με τα βαρέλια της LoverBeer στο Φεστιβάλ της De Molen ... και τους δίνει Άφεση Μπυρο-Αμαρτιών !!!




LoverBeer Beer Bragna στα Drafts του
Ma che siete venuti a fa στη Ρώμη, 
όπως τη δοκιμάσαμε πριν 2 μήνες με τον Πάνο !!

LoverBeer Papëssa Imperial Stout
στα 7% ABV


Μαύρο μαύρο το χρώμα της και αφρός στο χρώμα της μόκας, πλούσιος και δυναμικός, θα κάνει ώρα να καταλαγιάσει !!

 

Άρωμα :: Αρκετά περίπλοκο το άρωμά της με μεγάλη ποικιλία ερεθισμάτων στην παλέτα των αισθήσεων που όμως είναι ευκρινώς αντιληπτά! Τα malts, ο καφές, η σοκολάτα και ελαφρώς το ξύλο στην αρχή και στην πορεία εμφανίζεται και μια φρουτώδης άποψη μαζί με ανεπαίσθητη παρουσία καπνού !!

Γεύση :: Η ίδια αίσθηση σε ένα όμορφο πάντρεμα γλυκού - πικρού!

Επίγευση :: μακράς διάρκειας, dry, καβουρντισμένου καφέ!


Σώμα γεμάτο, ενανθράκωση μέτρια! Η μπύρα πίνεται πολύ εύκολα και θεωρώ πως ικανοποιεί τον κάθε ουρανίσκο, μυημένο ή μη ...

Βαθμολογία :: 8,75


Κάπου εδώ, και καθώς είμαστε στην τελευταία μέρα του Μαΐου, θα σας αποχαιρετήσω για λίγο διάστημα και θα σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι, μιας και επίσημα αύριο μπαίνει η εποχή που όλοι ψάχνουμε να δροσίσουμε το κορμί μας και να καταπραΰνουμε την κάψα μας με μπυρίτσες πάσης φύσης ... !!!

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι πρέπει να ξεκουραστεί το όποιο αναγνωστικό μας κοινό για ολίγον διάστημα από την συγ-"γραφική" πλέον παρουσία μου με την ιδιότητα του "μπυρο-αρθρογράφου" !!

Εξάλλου, οι Μπυραματισμοί ξεκίνησαν σαν μια συλλογική, ομαδική και παρεΐστικη προσπάθεια εκδήλωσης της τρέλας μας και αγάπης μας για τη μπύρα και ό,τι την περιτριγυρίζει και την αφορά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλο τον κόσμο, μιας και το αγαπημένο μας ποτό δεν γνωρίζει σύνορα!

Όταν σε μια τέτοια συλλογική προσπάθεια ο λόγος κατά μεγάλο μέρος μονοπωλείται από ένα άτομο, τότε αφενός αυτό γίνεται κουραστικό και μονότονο στους δέκτες και αποδέκτες-αναγνώστες αυτού του λόγου και αυτής της άποψης και αφετέρου ο "κατά βάση ομιλών" αναπόφευκτα μοιάζει να εκφράζει άποψη για όλο το σύνολο και να το εκπροσωπεί στις θέσεις του, πράγμα που ασφαλώς είναι απολύτως άκυρο, αφού ως γνωστόν ο καθένας μας έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα με τη δική του φιλοσοφία, γνώμη και πεποιθήσεις ... Η ομοιομορφία εξάλλου από αρχής γενομένης του σύμπαντος ήταν κάτι too boring !!

Ένα απαραίτητο "summer time out"  λοιπόν από τον συγγράφοντα και ολίγον αποτοξίνωση από τις μπυρο-απόψεις του, τις μπυρο-ιδέες του και τις μπυρο-αξίες του!! 

Στην τελική ποτέ μου δεν είχα όνειρο ζωής να καταλήξω στην κατσαρόλα κάποιας νοικοκυράς ( οκ ... στην κατσαρόλα της Σκοτεινής Κουζίνας θα έμπαινα ευχαρίστως ... χεχεχεχε) ως ένας ακόμη μαϊντανός που θα δώσει μεν γεύση και άρωμα στο φαγητό, αλλά σύντομα θα χωνεύεται στα αδηφάγα στομάχια κάποιων μέχρι να αποβληθεί σε εντελώς διαφορετική μορφή και κατάσταση από αυτήν που είχε όταν κάποιος τον "φύτευε" με προσοχή και αγάπη!

Καλές διακοπές και 
Καλό Καλοκαίρι 
σε όλους
Μπυραματιστές και μή !!!

και πάντα γεμάτα μπυρο-πότηρα !!!


εκτός και αν σύντομα το τοπίο αλλάξει και επανέλθει ο πλουραλισμός απόψεων, συγγραφικών κειμένων και ε-μπυριών που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει μια ομαδική προσπάθεια ... 

Ίσως τότε που η "γραφικότητα" του σημερινού μαϊντανού ΜΙΧΟΥ χάσει αυτήν την ενοχλητική και κουραστική της ιδιότητα ανάμεσα στην ποθητή από το αναγνωστικό κοινό πολυφωνία .. ίσως τότε μπορέσει ο "μαϊντανός" να δώσει ξανά την πρέπουσα και σε σωστή δοσολογία μυρουδιά και γεύση του που εξαρχής του αντιστοιχούσε και του αναλογούσε μέσα στην  πετυχημένη συνταγή που έμοιαζε να υπάρχει εξαρχής σε αυτό το εγχείρημα !!!

4 σχόλια:

  1. Λοιπόν, ανεξαρτήτως από το θέμα του δικού σας blog (τη μπύρα), κάθε blogger σε κάποια φάση λογικό είναι να βαρεθεί, κουραστεί, σκεφτεί τι ανταπόκριση βρίσκουν αυτά που γράφει κτλ.
    Από 'κει και πέρα, το πόσο ενεργός είναι ο καθένας έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες, προσωπικούς ή άλλους.

    Εγώ πάντως ευχαρίστως να συνεισφέρω στους αγαπητούς Μπυραματισμούς με την επόμενη ανάρτηση της Σκοτεινής μου Κουζίνας εντός των ημερών! :)

    Καλή ξεκούραση λοιπόν και καλή επάνοδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Wraia h Papissa (Iwanna?) Mixos! Mprabo stous Italous gia auth thn poly kalh etiketa!

    Xekourasou, fortise tis mpyraries sou, pies ta eklekta mpyronia sou kai se perimenoume ananewmeno - manteuw kai elpizw prin to Septembrh :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιχο μπυροευξερευνητή,μας εχεις φορτώσει καλά με την Ιταλία και τα μπυροπόστα της και τώρα με τις μπύρες της.Κι εγώ που έλεγα οτι στην Ιταλία αντε κανένα capuccino, καμία carbonara, τώρα ψάχνω χρόνο και εισητήρια για τη Ρώμη.Μάλλον από Σεπτέμβριο.
    Οσο για της αναρτήσεις σου στους μπυραματισμούς,είναι για 'μένα κι αρκετούς φίλους ενα μεγάλο μπυροσχολείο.Το οτι σε αποκαλώ δάσκαλε μόνο τυχαίο δεν είναι...Να ξέρεις οτι θα περιμένω με λαχτάρα τα κείμενα σου για όσο εσύ θα γεμίζεις τις μπαταρίες σου.Από τις παρουσιάσεις σου εμπνεεται αρκετός κόσμος και παίρνει την απόφαση να κάνει την μεγάλη κι ατελείωτη βουτιά στον απυθμενο ωκεανό της ποιοτικής μπύρας.Κάθε φορά που κουβεντιάζουμε για το αγαπημένο μας ποτό, αισθάνομαι σαν τον δημοσιογράφο απέναντι στον Αλέφαντο...Μάθε μπυρίτσα αγόρι μου απ'τον άρχοντα,τον δάσκαλο!Ευχαριστούμε για τον χρόνο σου και τα τόσο πολλά που μας έχεις περιγράψει μέχρι σήμερα και ελπίζω το επόμενο κειμενο σου να μας βρει με μαγιό και αντηλιακό και όχι με αδιάβροχα ελαφριά μπουφανάκια.
    Στην υγειά σου Δάσκαλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλασσικά κορυφαία παρουσίαση απο τον μετρ του είδους !
    Την LoverBeer την γνωρίσαμε δτο φεστιβάλ της De Molen και μπορώ να πω οτι μας εντυπωσίασε με τις πολύ καλές και ισορροπημένες sour ale που φτιάχνει. H Pappesa αν και IS πιστεύω οτι ξεφεύγει απο τον τύπο της καθώς εχει μια ευχάριστη ξινίλα που εμενα προσωπικά σε συνδιασμό με τον καφέ μου άρεσε πολύ, συμφώνω με την βαθμολογία του Μίχου.
    Η ομάδα ειναι όλη εδώ και δεν χρείαζεται να ανχωνόμαστε για τίποτα.
    Αντε Μιχουλίνι πάρε τις ανάσες σου και περιμένουμε τα επόμενα πιο σύντομα απο τον Σεπετέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή