Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μους με μέλι και μπύρα Septem Sunday’s Honey Golden Ale στον "μπυραματικό πάγκο" της Σκοτεινής Κουζίνας

Τι ήταν να μάθει η αγαπητή μας Σκοτεινούλα ότι θα πολιτευτώ .... αμέσως έπσευσε να υποστηρίξει τον προ-εκλογικό μου αγώνα φτιάχνοντας μια λαχταριστή Μους Μπύρας με Μέλι που θα διανέμεται στους οπαδούς-ψηφοφόρους μου μαζί με τα έτοιμα ψηφοδέλτια που θα τους μοιράσω στο τσεπάκι!
Έτσι για να τους χρυσώσω ... το χάπι ... μιας και η Κότα που έκανε τα Χρυσά Αυγά εκλάπη μια ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή που μας πέρασε ...

"Μους με μέλι και μπύρα
Septem Sunday’s Honey Golden Ale"

Η Septem Sunday’s Honey Golden Ale είναι μια εγχώρια αξιόλογη μπύρα που ζυμώνεται με μέλι από ελληνικά άνθη και έχει φρέσκια, ευχάριστη και ισορροπημένη γεύση. Ευτυχώς υπάρχει πλέον και στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε αρκετά προσιτή τιμή, άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μια μπυρο-συνταγή!
Το γλυκό αυτό είναι παραλλαγή συνταγής του Παρλιάρου από παλιό τεύχος του περιοδικού Gourmet. Στη θέση της σαμπάνιας χρησιμοποίησα τη Septem και επίσης πρόσθεσα και λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ σαν αρωματικό.


Υλικά:
- 6 κρόκοι αβγών
- 90 γραμμάρια μέλι
- 25 γραμμάρια ζάχαρη
- μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο
φρέσκο τζίντζερ
- 80 γραμμάρια από τη συγκεκριμένη μπύρα
- 3 φύλλα ζελατίνας ή 5 γραμμάρια ζελατίνα σε σκόνη
- 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη μέχρι
να γίνει παχύρρευστη ή μισό - μισό μίγμα ανθότυρου και
γάλακτος εβαπορέ αδιάλυτου που τα χτυπάμε στο μπλέντερ
μέχρι να γίνουν λείο μίγμα (εγώ αυτό έκανα)


Σε κατσαρολάκι πάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρί) βάζουμε τους κρόκους, το μέλι και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί και να αναμιχθούν τα υλικά μεταξύ τους (δε θέλουμε να ζεσταθεί πολύ και να βράσουν οι κρόκοι των αβγών γιατί θα κόψουν).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μίγμα σε μπολ όπου μαζί με το τζίντζερ (προσπαθήστε να τρίψετε το τζίντζερ όσο πιο ψιλό γίνεται), το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να φουσκώσει αρκετά σε όγκο, να γίνει πιο πηχτό και να ασπρίσει σχετικά.

Σταματάμε το χτύπημα και ανακατεύοντας απαλά προσθέτουμε τη μπύρα και τη ζελατίνα την οποία αφού την έχουμε μουσκέψει σε κρύο νερό, την έχουμε μετά στραγγίξει και λιώσει σε ελάχιστο ζεστό νερό.



Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα ή το μίγμα γάλακτος - ανθότυρου, ανακατεύουμε και γεμίζουμε μπολάκια τα οποία τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι η κρέμα να σταθεροποιηθεί και να πήξει (θα πάρει αρκετές ώρες).

Με την πρώτη κουταλιά, ο ουρανίσκος "πιάνει" το μέλι και το τζίντζερ, παρατήρησα όμως ότι μετά από δυο - τρεις μέρες η γεύση της μπύρας ήταν πιο εμφανής! Αυτό δεν το βρήκα δυσάρεστο, νομίζω πως έδινε μια ευχάριστη δροσερή κι ανάλαφρη αίσθηση η οποία βοηθούσε και στο να "σπάσει" η λιπαρότητα της κρέμας.
Εξίσου καλό πάντως για όποιον/όποια δε μπορεί ή δε θέλει να χρησιμοποιήσει μπύρα στο γλυκό (έστω κι αν είναι η αγαπητή Septem!), νομίζω πως θα ήταν το γλυκό αφρώδες κρασί Martini Asti (ή κάποιο παρεμφερές).

The Dark Chef ...

"ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΡΟΦΗ 
ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ,
ΤΟΤΕ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ 
ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !"

Πού όλα αυτά ?
Μα ασφαλώς στην πολυ-αγαπημένη μας 

7 σχόλια:

  1. Το τρομακτικό είναι ότι σου ταιριάζει αρκετά ο ρόλος του υποψηφίου και ειδικά έτσι όπως αναδύεσαι δαφνοστεφανωμένος.
    Συγχαρητήρια πολλά στην Σκοτεινή Κουζίνα για τη Συνταγή και την παραλλαγή της από την Dark Chef!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΧΟΣ δαγκωτό και με τα δυο χέρια.ΜΙΧΟΣ για να καθήσουν όλοι στ'αυγά τους...Νατος,νατος ο πρωθυπουργός...
    Συγχαρητήρια στην Dark Chef για όσα γευστικά μας έγραψε.Κάθε της συνταγή και μια καινούργια μπυροεμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία και καλοκαιρινή η μους της Dark Chef και ακόμα μια ευκαιρία για Septem. :)

    Κάθε φορά πάντως που διαβάζω την περιγραφή της DC νιώθω πως είμαι εγώ ο ίδιος που προσθέτω τα υλικά, φτιάχνω τα μπενμαρί και όλα τα υπόλοιπα διαστημικά... και στο τέλος δοκιμάζω κιόλας. Μμμμμ... :D

    Τώρα για το Μπαρμπα Μίχο τι να πω... Sorry φίλε, αλλά ψηφίζω μεγαλύτερα... κυβικά :P

    http://1.bp.blogspot.com/-dbZTE8HnLOY/T5WcMoUckJI/AAAAAAAABYc/zhAn4db2jbU/s640/522837_297321453677911_263944977015559_691448_54445934_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού ευχαριστήσω για πολλοστή φορά την αγαπητή μας Dark Chef που στάθηκε πολύτιμος αρωγός στην προσπάθειά μου για την είσοδό μου στη Βουλή ...
    θα σας ανακοινώσω ότι αρκετά επαναπαύθηκα στις δάφνες του υποψηφίου ...
    Τώρα που με Ψοφήσατε και κατάφερα να μπω στη βουλή, σηκώνουμε μανίκια και αρχίζουμε δουλειά ... Δουλειες με "φούντες" μας περιμένουν και πρώτα από όλα θα ξεκινήσω με την εξυγίανση του "βουλευτικού μπουφέ" κατά την ώρα του διαλείμματος ...
    Dark Chef ... ξεκίνα .. τώρα αρχίζει το θεόσταλτο έργο σου ... !!!
    Τι θα λέγατε για μια ΜΟΥΣ με μέλι και Μπύρα για αρχή???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι νέα! Επιτέλους θα αντικατασταθούν τα βαρετά ποτήρια με νερό που υπήρχαν μέχρι τώρα πάνω στης βουλής τα έδρανα με ποτήρια ποιοτικής μπύρας!

    Καλή αρχή στο Κόμμα Ελλήνων Μπυραματιστών! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ ωραιο το μους φαινεται αγαπητη dark chef, οτι πρεπει πιστευω για τωρα που καλοκαιριαζει...

    Τωρα που παμε σε δευτερες εκλογς δεν το βλεπουμε πιο σοβαρα να κατεβασουμε ψηφοδελτιο "Κόμμα Ελλήνων Μπυραματιστών"...Εχω και το προγραμμα μας ετοιμο λεμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε τι μου είχε ξεφύγει!!!!
    Dark Chef, ΘΕΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή