Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η Brunehaut Brewery ... "δοκιμάζεται" !

Επιστροφή στην ζυθοποϊία Brunehaut οπου στο παρελθόν μας απασχόλησε με την Abbaye de St. Amand οπού θα δούμε 3 ετικέτες της μαζεμένες (ειναι να μην ζηλέψω).

Biere Du Mont St.Aubert

Η εν λόγω μπύρα λοιπόν ειναι μια Tripel με 8% βαθμούς αλκοόλ.
Σερβίρω στους 9 βαθμούς Κελσίου, αφρός κατάλευκος με πολλές φυσσαλίδες ο οποίος πέφτει σχετικά γρήγορα αφήνωντας ενα δάχτυλο μέχρι το τέλος. Το χρώμα της βαθύ θολό και ξανθό που τείνει να καστανίσει.
Στη μύτη έχουμε φρούτα με λίγη μπανάνα σε συνδιασμό με τα malts ... σχετικά γλυκιά μυρωδιά.
Στη γεύση έχουμε γλυκά φρούτα και ελαφρώς λεμόνι ... ενα κακό μόνο ειναι η μεταλλική γεύση οταν ειναι ποιο κρύα (ειναι κάτι που το σύναντησα στις περισσότερες ετικέτες της εταιρίας).
Στην επίγευση ελαφριά γλύκα και επιτέλους το αλκοόλ εμφανίζεται παρέα με νότες λυκίσκου οπου θα μείνει για λίγο. Η αίσθηση στο στόμα μέτρια με καλή ανθράκωση.

Βαθμολογία 7

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Μπυραματισμοί στη βεράντα του Chalice

Πριν δυο βδομάδες, με την ευκαιρία της καθόδου των δύο καλών φίλων και Μπυραματιστών απ’ τη Θεσσαλονίκη, του Μίχου και του Panagiof στην Αθήνα, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε όλη η μπυροπαρέα στο Bierhof. Στο περιθώριο βέβαια της επίσκεψης έλαβαν χώρα ουκ ολίγα δρώμενα, ένα απ’ τα οποία φιλοξενήθηκε στη βεράντα μου (ένα απ’ τα τελευταία “καλοκαιρινά” βράδια της χρονιάς) αφού κυριολεκτικά αρπάξαμε τα παιδιά απ’ το λεωφορείο.
Με συμμετέχοντες και τους Monk, BeeRocker, Thanasis, John Rebous, εξαντλήσαμε την χωρητικότητα της βεράντας, αλλά αυτό που μας απασχολούσε είναι αν θα εξαντλούσαμε και τη χωρητικότητα της “υπόγας” (κομματάκι δύσκολο βεβαίως βεβαίως…)

beeramatistes
Απ’ την υπόγα λοιπόν ανέβηκαν τα 750άρια της Βlaugies (La Moneuse) και της La Rulles (Estivale και Tripel) για το πρώτο μέρος της βραδιάς, συνοδεία πίτσας.

Revelation Cat Craft Brewing :: The WOODWORK Series ( barrel acasia) & Brasserie 4:20, Rome

Η Αιώνια Πόλη, η Ρώμη, είναι ένας "κρυφός παράδεισος" της μπύρας, φίλες και φίλοι μπυραματιστές … Αυτό μπορεί να το καταλάβει κάποιος μόνο αν επισκεφτεί αυτή την ιστορική πόλη υποψιασμένος εκ των προτέρων και μάλιστα στοχευμένα. Σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει στην επιφάνεια των μπυρο-δρώμενων βλέποντας απλά τους γνωστούς παγκόσμιους κολοσσούς της αγοράς μπύρας να κατακλύζουν την πόλη από άκρη σε άκρη.
Μέσα σε αυτόν τον οργασμό των μπυρο-εξελίξεων στη γειτονική μας Ιταλία σήμερα θα αναφερθώ σε μια νέα ηλικιακά ζυθοποιία που πήρε σάρκα και οστά μόλις τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας ταυτόχρονα να δώσω και λίγο πιο μεσογειακό χρώμα στη σελίδα μας ...
Εμπνευστής και δημιουργός της ο Alex Liberati, γνωστός πλέον στο διεθνές στερέωμα της μπυροφιλικής κοινότητας ως ο ιδιοκτήτης της καταπληκτικής Brasserie 4:20 στη Ρώμη, μιας brasserie που θα τη χαρακτήριζε κάποιος σαν το Ναό της μπύρας!

Το 2009 ο Alex αποφασίζει να προχωρήσει τη σχέση του με τη μπύρα και ένα βήμα παραπάνω. Έτσι, προχωράει και στην παραγωγή δημιουργώντας την Revelation Cat σε ένα χώρο 7.000 τ. μ. που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στη Roma και την Pomezia, στην Via Laurentina 2090. Ο Marco Meneghin ερχόμενος από το Μιλάνο στη Ρώμη είναι ο Brewer της ζυθοποιίας. Η Revelation Cat αποτελεί μια Ζυθοποιία η οποία σύμφωνα με τον Alex θα κινηθεί τόσο στην παραγωγή καινούριων ξεχωριστών συνταγών μέσα από τη ζυθοποιία, όσο και στην παραγωγή ετικετών κατόπιν συνεργασίας με άλλες Ζυθοποιίες της Ευρώπης.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η γλύκα του OnLine Shopping

Άκουγα συνέχεια ... παραγγελία on line ... και βρίσκεις ότι θες ...

Εεε ήρθε και για μένα η σειρά να γευτώ την γλύκα του πρώτου πακέτου ... όχι μόνος μου φυσικά ... παρέα με τα φιλαράκια ... Fugi, Chalice, thanasis


Indian Brown Ale από τη Dogfish Head

Αυτός είναι ο Sam Calagione, ιδρυτής και πρόεδρος της αμερικάνικης Dogfish Head Brewery. Από το 1995, χρονιά που άνοιξε η ζυθοποιία με σήμα το σκυλόψαρο, ο Sam έχει ταυτίσει τις μπύρες του με την ποιότητα και τις νέες ιδέες που έφερε το κίνημα της craft μπύρας στις ΗΠΑ. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ο μεγάλος Michael Jackson κάποτε την χαρακτήρισε ως ''America's most interesting and adventurous small brewery''.
 
Αυτή τώρα είναι η Indian Brown Ale της Dogfish Head. Μία ετικέτα που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1999 και δημιούργησε αίσθηση όχι μόνο επειδή είναι μία πολύ καλή μπύρα αλλά κυρίως επειδή αποτελούσε ένα (πρωτάκουστο για την εποχή) υβρίδιο μπύρας: μία ΙΡΑ με χαρακτήρα καφετιάς ale! Nαι, αυτή η πετυχημένη συνταγή συνδυάζει στοιχεία από Scotch Ale, Indian Pale Ale και Brown Ale με ένα τρόπο σχεδόν... μαγικό!

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Founders Porter

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στις πολύ καλές μπύρες της Founders, θα γράψω σήμερα μερικά πράγματα για την Porter της αμερικανικής ζυθοποιίας.
Founder's Porter bottleΣτους 45 βαθμούς IBU και στο 6.5% αλκοόλ, η Founders Porter είναι μια εξαιρετική εκπρόσωπος του είδους American Porter. Δεν το ξέρατε πως υπάρχει αυτό το είδος; Κι όμως… σε ότι στυλ έχουν καταπιαστεί οι Αμερικάνοι ζυθοποιοί (μιλάμε πάντα για τη νέα γενιά της έκρηξης της μικροζυθοποιίας), έχουν διαμορφώσει τη δική τους παραλλαγή, που ανεξάρτητα αν είναι προτιμότερη ή όχι απ’ το αρχικό Βρεττανικό στυλ, σίγουρα έχει ένα δικό του χαρακτήρα, βασισμένο στην ευρύτερη χρήση malts και λυκίσκου, για πιο γεμάτες μπύρες.
Μιλώντας για αρχικά στυλ, θα ‘ταν ενδιαφέρον να πούμε δυο λόγια για το πως προέκυψε το όνομα porter, αλλά και αυτό του συγγενoύς είδους, stout…
Σύμφωνα με τη πιο δημοφιλή εκδοχή (μια και πολλές έχουν δει το φως της δημοσιότητας) τον 18ο αιώνα, στις pub του Λονδίνου, οι μαγαζάτορες συνήθιζαν να αναμιγνύουν φρέσκες ανοιχτόχρωμες ales, με πιο παλιές, σκουρόχρωμες, καταλήγοντας σε μια σκουρόχρωμη μπύρα με πιο γεμάτη γεύση, η οποία και έχαιρε της προτίμησης των porters, των αχθοφόρων δηλ. της αγοράς.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Trappist News :: Οι Westvleteren "αποφυλακίζονται" και το 8ο Τραππιστικό Μοναστήρι στην Αυστρία ... (??)


Ως γνωστόν, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 7 τραππιστικά μοναστήρια στον κόσμο που μπορούν να φέρουν πάνω στις ετικέτες της μπύρας που παράγουν το "Αυθεντικό Τραππιστόσημο". Τα έξι (6) από αυτά είναι στο Βέλγιο και το ένα (1) στην Ολλανδία.

Βέλγιο:
Achel. Monastère de Notre-Dame de Saint-Benoît. Commune d'Achel, Campine (Limbourg belge).
Chimay. Αbbaye Notre Dame de Scourmont. Commune de Forges, Hameau de Scourmont, Chimay.
Orval. Abbaye Notre Dame d'Orval, Florenville
Rochefort. Abbaye Notre Dame de St Rémy. Pays de Rochefort.
Westmalle. Abbaye N.Dame de la Trappe du S.Coeur. Commune de Westmalle.
Westvleteren. Abbaye Notre Dame de St Sixte. Westvleteren. Flandre Occidentale.


Ολλανδία:
La Trappe. Abbaye Notre Dame de Koningshoeven. (Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven) Le Brabant Septentrional. Tilburg. Υπενθυμίζω πως οι τραππιστές Ολλανδοί μοναχοί έχασαν το δικαίωμα να φέρουν το τραππιστόσημο από το 1999 μέχρι και το 2005, αλλά από εκεί και πέρα το ξανακέρδισαν κι έτσι συνεχίζουν να μας προσφέρουν την εξαιρετική και πιο πλήρη σειρά της La Trappe μέχρι τις μέρες μας, έχοντας πάλι στις ετικέτες τους το λογότυπο Authentic trappist product.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Μπυροκριτικές ... στο "φτερό" !!

Great Divide, Yeti Dieu du Ciel, Aphrodite - Mikkeller, Drink Your Sorrows Away DeStruise, Den Grooten Tocht - Founders, Porter Saint Monon, Brune - Mikkeller, The American Dream


Great Divide, Yeti, Imperial Stout (USA)

Photobucket
 Χρωμα μαυρο και αραχνο, αφρος πλουσιος χρωματος σκουρο καφε που υποχωρει σιγα σιγα και αφηνει ένα πεπλο μερικων χιλιοστων μεχρι το τελος. Αρωμα καφες,σοκολατα και καβουρδισμενα malts. Γευση μια από τα ιδια αλλα εδώ κανει την εμφανιση του και ο λυκισκσος ο οποιος με την πικραδα του δενει τελεια την γευση αυτης της μπυρας. Επιγευση διαρκειας με τον καφε να κυριαρχει. Σωμα γεματο, αισθηση βελουδινη και αλκοολ 9,5 % ABV που δεν είναι ιδιαιτερα αισθητο. Imperial Stout στα καλυτερα της.

Photobucket

BrewDog Abstrakt Series : AB:04

AB:04 is a 15% Imperial Stout brewed with loads of dark malts, mountains of coffee, pure cacao and a tiny little chilli too.

Από Δευτέρα 1η του Νοέμβρη του 2010 θα βγει στο εμπόριο και η 4η ετικέτα της Abstrakt Series από την Brew Dog ... 

Θα κυκλοφορήσουν πάλι λίγα κομμάτια. Για την ακρίβεια μόνο 3.200 φιάλες των 375ml με μαύρους πλαστικούς φελλούς, όπως και με τις προηγούμενες . Βασισμένοι στην ίδια φιλοσοφία εφαρμογής των σύγχρονων μεθόδων ζυθοποίησης και πειραματισμού πάνω σε γνωστές συνταγές και προχωρώντας μερικά βήματα παραπέρα με κάποιες ανατροπές, τα παληκάρια της Brew Dog έφτασαν αισίως στην 4η διαφορετική ετικέτα της σειράς.
Για παράδειγμα, στην AB:01 χρησιμοποίησαν μαγιά από το μπουκάλι της Westvleteren 12 και μετά την παλαίωσαν σε καρπούς βανίλιας φτιάχνοντας μια "διαφορετική" quadrupel στα 10,2% ABV ...

Άντε να δούμε ...
αν κάποιος από τους υποψήφιους αγοραστές - μπυραματιστές, καταφέρει να καβαντζώσει ένα μπουκάλι της AB:04 και να μας πει τις εντυπώσεις του ...

Διαβάστε από την πηγή:
http://beernews.org/2010/10/brewdog-ab04-goes-on-sale-this-monday/#more-14133
και  http://www.brewdog.com/blog-article.php?id=390

Pache ... !!!

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Brew Dog HARDCORE DIPA, 2nd edition ... !!

Τον Απρίλιο του 2007 οι James Watt και Martin Dickie μας έδωσαν τα πρώτα δείγματα γραφής της Ζυθοποιίας που έφτιαξαν λίγο καιρό πριν (2006) στο Fraserburgh -Aberdeenshire της Σκωτίας. 'Εκτοτε, η ριζοσπαστική και αντιδραστική ζυθοποιία της Brew Dog βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο και στην επικαιρότητα τραβώντας τα φώτα της δημοσιότητας, άλλοτε με τις νέες πρωτοποριακές συνταγές της και άλλοτε με τις "προκλητικές" στρατηγικές που εφαρμόζει κατά τη διάρκεια του promotion των προϊόντων της. Το σίγουρο είναι πως τα τυπάκια της Brew Dog ξέρουν καλά να τραβούν την προσοχή της μπυροφιλικής κοινότητας πάνω τους, ακόμη κι αν χρειαστεί να ξεπεράσουν κατά πολύ τα "όρια" και τις αντοχές μας ...

Εδώ στους Μπυραματισμούς, οι Σκωτσέζοι έδειξαν εξαρχής πως χαίρουν της εκτίμησης πολλών από εμάς. Ήδη έχουμε αναφερθεί σε 4 ετικέτες τους, οι 3 εκ των οποίων έρχονται στη χώρα μας ...

Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε στις : Brewdog 5am Saint, Τrashy blonde , Punk IPA δια χειρός και στόματος Chalice και στην Imperial stout Paradox Islay από τον Σπυράκο μας τον ΜΟΝΚ.
Τις 3 πρώτες μπορεί κάποιος να τις βρει στη χώρα μας πλέον.


Ακόμη μια ετικέτα των Σκωτσέζων, που μπορούμε να απολαύσουμε στην Ελλάδα, είναι και η εξαιρετική Hardcore IPA για την οποία θα πω μερικές κουβέντες σήμερα. Θεωρώ πως είναι με διαφορά η καλύτερη από τις 4 ετικέτες της Brew Dog που φτάνουν σε εμάς. Την δοκίμασα πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι στο BeerStore της Θεσσαλονίκης και ενθουσιάστηκα με την ποιότητά της. Αντιθέτως, τις υπόλοιπες 3 που δοκίμασα ( 5am Saint, Punk, Trashy)τις βρήκα απλά καλές με την Trashy blonde να μου αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε σχέση με τις άλλες δυο.

Όπως και να έχει το θέμα, μπροστά μου έχω μια εξαιρετική India Pale Ale (IPA), ή για την ακρίβεια μια εξαιρετική Double IPA ή Imperial IPA όπως συνηθίζεται να ονομάζονται αυτές οι μπύρες στην πιάτσα ...

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Abbaye De St. Amand ... Μπύρα ή Ελιξήριο??

Η συνέχεια μας στο κόσμο των Βέλγων ζυθοποιών έρχεται απο το ζυθοποιείο του Brunehaut και την ετικέτα Abbaye de St. Amand. Η Ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1890 και πήρε τ' όνομα της απο το ομώνυμο χωριό του Brunehaut στο Βέλγιο. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ



Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Χρώματα ... γεύσεις και αρώματα στο Κάστρο της Brouwerij Van Honsebrouck :: Kasteel Tripel - Bruin - Rouge - Cuvée du Chateau 2010

Μεγάλη ημέρα σήμερα για την πόλη της Θεσαλονίκης.
Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, προστάτη της πόλης, το 1912 επήλθε και η πολυπόθητη απελευθέρωση για "νύφη του Θερμαϊκού". Γιορτή και αργία σήμερα επομένως στη συμπρωτεύουσα και το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να ανέβει μια βόλτα στα "κάστρα" της Άνω πόλης και να χαζέψει από εκεί πάνω την πανέμορφη θέα ... Να δει και να θαυμάσει κομμάτια της ρωμαϊκής-βυζαντινής-οθωμανικής Θεσσαλονίκης, έτσι όπως αυτά επέζησαν ανά τους αιώνες, να παντρεύονται με τη σύγχρονη πόλη που μετά το 1950 άρχισε να παίρνει μορφή μεγαλούπολης. Όταν το 315 π.Χ. ο βασιλιάς Κάσσανδρος έκαμνε τα εγκαίνια ιδρυσης της Θεσσαλονίκης, ασφαλώς και δε φανταζόταν πως πολλούς αιώνες αργότερα, αυτό το ιστορικό και εμπορικό λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας, θα αποτελούσε την πιο όμορφη και αγαπημένη πόλη της πολύπαθης χώρας μας ...


Αυτά σκέφτηκαν πιθανόν σήμερα τα στοιχειά της φύσης και αποφάσισαν να στολίσουν την πόλη - μέρα γιορτινή που είναι - με έναν υπέρλαμπρο ήλιο ... Και αφού εγώ, δυστυχώς, δεν κατάφερα να ανέβω στα κάστρα και να αφουγκραστώ από ψηλά την αύρα της αγαπημένης μου πόλης ... είπα να φέρω κάποιο κάστρο στην οικία μου και συγκεκριμένα στο ποτήρι μου ...
Ωραία τα κάστρα και οι εποχές που καθρεφτίζονται μέσα τους ! Ακόμη πιο ωραία βέβαια, όταν τα κάστρα αυτά αποτελούν το έμβλημα μιας σειράς ποιοτικότατων ετικετών από τους μοναδικούς Βέλγους ζυθοποιούς ...

Ένα κάστρο λοιπόν ... είναι η αιτία αυτής της δημοσίευσης. Ένα κάστρο με ιστορία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια της καταπληκτικής μικροζυθοποιίας που ακούσει στο όνομα Brouwerij Van Honsebrouck σε μια περιοχή του Βελγίου στη Δυτική Φλάνδρα με το όνομα Inglemunster. Μια μικρή επαρχιακή πόλη που δεν αριθμεί περισσότερους από 10.000 κατοίκους.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Witch’s Wit. Κάψτε τους ζυθοποιούς όχι τη μάγισσα!

Μια απ' τις εποχιακές μπύρες της Αμερικανικής Lost Abbey, έχει σηκώσει μια μικρή θύελλα διαμαρτυριών όχι λόγω του περιεχομένου της, αλλά λόγω του ονόματός της και ιδιαίτερα λόγω της ετικέτας της.
Πολλές αν όχι οι περισσότερες απ' τις ετικέτες της Lost Abbey, έχουν ονόματα που εμπνέονται απ' την θρησκευτική παράδοση, το παράδεισο και τη κόλαση. Ονόματα όπως Inferno, Sherpent's stout, 10 Commandments, Judgement Day, Gift of the Magi και οι ομολογουμένως όμορφα καλλιτεχνημένες ετικέτες τους, θα μπορούσαν ίσως να προκαλέσουν αντιδράσεις από κάποιους υπερ του δέοντος θρησκευόμενους κύκλους. Κι όμως ήταν η Witch's Wit, μια belgian style witbier με την εικόνα μιας μάγισσας να καίγεται εμπρός στο πλήθος, που ξεσήκωσε φωνές διαμαρτυρίας. Διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν από μια Αμερικανίδα παγανίστρια - αστρολόγο - σαμανοθεραπεύτρια και τον κύκλο της: "Τι άλλο θα δούμε;" τους έγραφε "Ένα μαύρο να τον κυνηγάνε κάποιοι με λευκά σεντόνια ή κάποιον Εβραίο να τον οδηγούν στο φούρνο;"



Κι όμως στην επίσημη ιστοσελίδα της η Lost Abbey βλέπουν την μάγισσα ίσως και με συμπάθεια, ενώ το κάψιμό της σαν ένα ατόπημα της αμόρφωτης μεσαιωνικής κοινωνίας...

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

La Divine, Θεϊκή Απόλαυση?

Η απόλαυση της μπύρας για κάποιους ειναι ιερή, θεϊκή... και απ' αυτή την μπύρα που μας το υπόσχεται με τον τίτλο της, περιμένω πολλά.

Η La Divine (Λα Ντιβίν) λοιπόν παρασκευάζεται απο την Brasserie De Silly λόγο του χωριού που βρίσκεται εκεί και τ οποίο πήρε το όνομά του απο τον ποταμό που το διατρέχει. Το ζυθοποιείο υπάρχει απο το 1850 και αυτη την στιγμή λειτουργεί για 5ή γενιά. Η La Divine ειναι η ναυαρχίδα της εταιρίας με αρκετές ακόμα ετικέτες λιγότερο γνωστές. Για περισσότερα ιστορικά και πληροφορίες χτυπήστε ΕΔΩ

Από τον Μαύρο Αλβέρτο ... στις Μαύρες Καταδίκες !! Στάση 1η : Struise Brouwers & De Molen Black Damnation

Όταν το "δαιμόνιο" μυαλό της De Struise, o Urbain Coutteau,  έβγαλε από τα καζάνια της πρωτοποριακής μικροζυθοποιίας του Βελγίου την εξαιρετική και αξεπέραστη Imperial Stout που ακούει στο όνομα Black Albert, δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του, ούτε ασφαλώς αναπαύτηκε όπως έκανε ο Θεός μετά τη δημιουργία του κόσμου ... Είναι γνωστό άλλωστε πως οι "δαίμονες" δεν βρίσκουν ποτέ ησυχία ...
Ανήσυχος καθώς ήταν, κατάφερε να συνεχίσει τη δημιουργία του δικού του κόσμου, φτιάχνοντας από την ψυχή του Μαύρου Αλβέρτου  άλλα ζυθοποιήματα: τις 5 Μαύρες Καταδίκες !
Μόλις λίγες μέρες πριν, αναφερθήκαμε διεξοδικά πάνω σε αυτούς τους πειραματισμούς του Urbain, μέσα από την δοκιμή-απόλαυση της Black Damnation III - Black Mes

Ήρθε η ώρα σήμερα, πιστεύω, να δούμε τον πρώτο πειραματισμό του Urbain που γέννησε την πρώτη Μαύρη Καταδίκη η οποία ασφαλώς αποτέλεσε το εφαλτήριο για την συνέχεια των μπυραματισμών του πάνω στις υπόλοιπες τέσσερις. Επιπέλον, ήρθε η ώρα να θυμηθούμε και το πώς προέκυψε το όνομα όλης της σειράς ...

Όσο υπάρχουν ανοιχτά μυαλά και καταπληκτικές ζυθοποιίες σαν αυτή της Struise Brouwers - που άνοιξε τα καζάνια της μόλις το 2003 - … οι απανταχού φίλοι της μπύρας θα έχουν την ευτυχία να δοκιμάζουν πραγματικά αριστουργήματα. Όταν δε, αυτά τα ανοικτά και "δαιμόνια" μυαλά παίρνουν την πρωτοβουλία και συνεργάζονται με άλλα μεγαθήρια του χώρου, τότε είναι αναπόφευκτο να προκύψουν έργα τέχνης. Έργα τέχνης που βλέποντάς τα, δεν σου μένει παρά να ευχαριστείς την τύχη που σε έκανε να αγαπήσεις τόσο πολύ αυτό το ευλογημένο ποτό που λέγεται μπύρα …
Η συνεργασία λοιπόν, της Βελγικής Struise Brouwers με την εξίσου πρωτοποριακή Ζυθοποιία από την Ολλανδία, την De Molen, έφερε τον συγκερασμό μιας νέας εξαιρετικής συνταγής, μιας νέας Imperial Stout που ονομάστηκε Black Damnation ( Μαύρη Καταδίκη) ...
Το όνομά της προέρχεται από το πρώτο συνθετικό του  καταπληκτικού Black Albert της Struise και το δεύτερο συνθετικό της Hell & Damnation (Hel & Verdoemenis) της De Molen.