Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

"Κρύο Τσάι του Βουνού" από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης :: Βεργίνα Ice Tea Tuvunu !!


Όπως είναι γνωστό και όπως το έχουμε επισημάνει και εδώ μέσα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε τον τελευταίο καιρό η εξέλιξη του θέματος περί "άρσης του καθεστώτος απαγόρευσης της παραγωγής αναψυκτικών και χυμών στους ίδιους χώρους που παράγεται και η μπύρα" όπως τουλάχιστον το απαιτούσαν ρητά οι ζυθοποιίες και μικρο-ζυθοποιίες της χώρας μας !

Η υπόθεση έλαβε αίσιο τέλος για τους ζυθοποιούς πρόσφατα κι έτσι σύντομα θα έχουμε και την εμφάνιση του πρώτου προϊόντος εκτός μπύρας που παράγεται σε Ζυθοποιία της Ελλάδος ...
Ο λόγος για το " Κρύο Τσάι του Βουνού " που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης που παράγει την γνωστή μας μπύρα Βεργίνα (Vergina) !
Ο κύριος Πολιτόπουλος που ήταν έτοιμος προφανώς για την τροπολογία που αναμένονταν να γίνει στη Βουλή, είχε εδώ και καιρό σχεδιάσει όλο το concept και τώρα μπορεί πλέον πρώτος από όλους να κάνει πραγματικότητα αυτό που είχε στο μυαλό του ...

"Η πρόσφατη τροπολογία που πέρασε από τη βουλή και αφορούσε στην αδειοδότηση ζυθοποιείων ώστε να μπορούν να παράγουν και μη αλκοολούχα ποτά, βρήκε την πρώτη της υλοποίηση στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης.

Η ελληνική ζυθοποιία εισέρχεται στην αγορά των ροφημάτων και αναψυκτικών με το λανσάρισμα ενός καινοτόμου προϊόντος, του Ice Tea με ελληνικά βότανα του βουνού, το οποίο αποτελεί διεθνή πατέντα. 

Το νέο προϊόν θα λανσαριστεί τον Ιούνιο στις ΗΠΑ -όπου ήδη υπάρχουν κλεισμένα συμβόλαια- και στη συνέχεια, τον Ιούλιο στην Ελλάδα.

Η προετοιμασία του προϊόντος ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, όταν η εταιρεία έκλεισε συμφωνία με 200 έλληνες παραγωγούς για καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας τσαγιού, αλλά και με τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων για το προϊόν, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ."


Και παρακάτω, κάποια από τις παλιότερες δημοσιεύσεις που προετοίμαζαν το έδαφος για αυτό που θα ακολουθούσε και που πλέον υλοποιείται από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης ::


ΒΟΥΝΙΣΙΟ ICE TEA ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ
 "Ice tea από βότανα των ελληνικών βουνών είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό η «Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης», η οποία ως γνωστόν έχει την έδρα της στην Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής και παράγει τη μπίρα «Βεργίνα». Το κρύο τσάι του βουνού αποτελεί παγκόσμια πατέντα που έχει κατοχυρώσει η εταιρεία και θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Φεβρουάριο του 2012. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Πολιτόπουλος, το προϊόν απευθύνεται κατά κύριο λόγο στη διεθνή αγορά και μάλιστα η εταιρεία έχει κλείσει ήδη συμφωνίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τη διάθεση της συνολικής παραγωγής του 2012. «Το γνωστό σε όλους τους Έλληνες τσάι του βουνού δεν είχε χρησιμοποιηθεί εμπορικά μέχρι σήμερα. Η αγορά των βοτάνων αναπτύσσεται σημαντικά παγκοσμίως, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σε πιο υγιεινά προϊόντα. Έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα για ένα ice tea από βότανα του βουνού με στόχο τη διεθνή αγορά», σημειώνει ο Πολιτόπουλος. Η εταιρεία θα εξασφαλίζει πρώτη ύλη από δικές της φυτείες και συνεργαζόμενους παραγωγούς, ενώ έχει κατοχυρώσει ήδη με παγκόσμιες πατέντες την παραγωγή αλλά και το ίδιο το προϊόν. Παράλληλα με τα σχέδια για την είσοδο σε αγορές του εξωτερικού με το κρύο τσάι, η «Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης» έχει σε εξέλιξη την προσπάθεια για επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας της «Βεργίνα» στοχεύοντας για το 2012 να εξασφαλίσει τη διανομή της μπίρας στην Ανατολική και Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κομοτηναίικη εταιρεία είναι υποψήφια για το βραβείο «European Business Award» στην κατηγορία διεθνής επιχείρηση της χρονιάς, το οποίο θα απονεμηθεί τις επόμενες μέρες στη διάρκεια εκδήλωσης στη Βαρκελώνη."


Η αρχή έγινε όπως βλέπετε ... 
Για να δούμε τι θα ακολουθήσει και από άλλους ... 
γιατί σίγουρα θα υπάρξουν και άλλοι

http://alexpolisonline.blogspot.com/2012/05/ice-tea.html

4 σχόλια:

  1. Και το διάβασα ενώ είχα μόλις πιει μια Βεργίνα Weiss! :)
    Κορυφαία ιδέα, τα άλλα που θα ακολουθήσουν ποια είναι? Κρύο χαμομήλι σε κουτάκι Fix? :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Egw pantws ena tsagaki Bergina me krithari kai lykisko to epina.. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρουσα προσπάθεια... γιατί όχι?

    Και για το ΜΙΧΟ ΑΗΣ τι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Εντός έδρας», στην Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012» στην Κομοτηνή, έγινε το λανσάρισμα του Ice Tea Tuvunu από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης, η οποία έχει την έδρα της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και παράγει την γνωστή μας μπύρα Βεργίνα.

    Το Κρύο Τσάι του βουνού με μέλι και λεμόνι, αποτελεί παγκόσμια πατέντα που έχει κατοχυρώσει η εταιρεία. Παρών στην επίσημη πρώτη για το «Tuvunu» ήταν ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Πολιτόπουλος, ο οποίος... σημείωσε ότι το προϊόν απευθύνεται και στη διεθνή αγορά και μάλιστα έχουν κλειστεί ήδη συμφωνίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

    http://alexpolisonline.blogspot.com/2012/05/ice-tea.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή