Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

BrewDog Rip Tide Imperial Stout :: value for money και με το παραπάνω!

Περί Brew Dog o λόγος τελευταία και αφού μερικοί έσπευσαν να "ανανεώσουν" την γκαρνταρόμπα τους με Σκωτσέζικο άρωμα και γεύση, ας πούμε δυο λογάκια για άλλη μια πολύ καλή ετικέτα της Brew Dog που προσωπικά δεν την είχα ξαναδοκιμάσει και που αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη (αν και δε θα έπρεπε να εκπλήσσομαι πλέον μιας και μιλάμε για αυτή τη συγκεκριμένη ζυθοποιία και όχι για κάποια τυχαία)!


Η μπύρα αυτή για μια ακόμη φορά βρέθηκε στο διάβα μας στη μπάρα του Ipanema Beer-Bar στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης (ουδεμία έκπληξη αποτελεί και αυτό πλέον) και ο Γιώργος, Skull Splitter, φρόντισε να τη δοκιμάσουμε ευθύς αμέσως !!
Πρόκειται για μια Imperial Stout στα κατώτατα όρια αλκοολικών βαθμών που επιτρέπουν να την χαρακτηρίσουμε έτσι! 
Η ετικέτα αυτή παρασκευάστηκε με προσθήκη muscavado ζάχαρης, ενώ έχουμε μια πληθώρα εκλεκτών malts που χρειάστηκαν για να γίνει ( Marris Otter, Dark Crystal, Caramalt, Chocolate Malt, Roast Barley ) και τα οποία δίνουν ένα εξαιρετικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα αρωμάτων και γεύσεων!


Brew Dog Rip Tide ( Twisted merciless stout)
στα 8% ABV


Χρωματάκι σχεδόν μαύρο με τις γνωστές περασιές βαθυκοκκινωπού-καφέ κάτω από το φως.
Αφρός αναμενόμενα καφε-μπεζουλής, σχετικά καλούτσικος στην αρχή που θα χαθεί σχετικά γρήγορα περιορίζοντας την παρουσία του σε ένα δαχτυλίδι γύρω από το σώμα μέχρι τέλους!

Άρωμα :: το άρωμά της σε κερδίζει αμέσως και είσαι σίγουρος πως θα δοκιμάσεις κάτι πολύ καλό. Σοκολάτα γάλακτος, καφές-μόκα (πιο διακριτικά στην αρχή, ελαφρώς πιο έντονα στην πορεία), αλκοόλ (παρόλα τα χαμηλά επίπεδα). Όσο ζεσταίνεται η μπύρα θα προστεθεί στην παλέτα μια ευχάριστη αίσθηση βυσσινο-κέρασου που θα κάνει το άρωμα πραγματικά ακόμη πιο ενδιαφέρον! Λικέρ "Κερασό" (βυσσινολικέρ για όσους δεν το γνωρίζουν) ήταν η πιο συγκεκριμένη ετυμηγορία του Πάνου! 

Γεύση :: η ίδια αίσθηση και εδώ. Γλυκιά κατά βάση με ελαφριά, αλλά τόσο όμορφα τσιμπήματα λυκίσκου και ελαφρώς αλκοόλης! Μαύρη-πικρή σοκολάτα με καφέ και βυσσινοκέρασα στο background αποτελούν εν ολίγοις τη συνολική εικόνα!

Επίγευση :: τελείωμα ανάλογο και εφάμιλλο των παραπάνω. Ζεστό, ελαφρώς αλκοολικό, γλυκόπικρο,  σοκολατένιο περισσότερο, μακράς διάρκειας!

Ενανθράκωση μάλλον χαμηλή, σώμα δεμένο όσο πρέπει. Πολύ όμορφο μπαλάντζο στις αισθήσεις όπου η σοκολάτα και ο καφές άλλοτε πιο πολύ και άλλοτε λιγότερο εναλλάσσονται ως κυρίαρχα στοιχεία που δένουν πολύ όμορφα με αυτή την διακριτική παρουσία των βύσσινων!
Ευκολόπιοτη, smoothy στον ουρανίσκο χωρίς να είναι πολύπλοκη και κουραστική! Θα την χαρακτήριζα μια ιδανική καθημερινή Imperial Stout όπου μπορείς να ανοίξεις πολύ χαλαρά και να την απολαύσεις και μόνος σου κατά τη διάρκεια της μέρας, αφού και το ποσοστό αλκοόλης βοηθάει ακόμη περισσότερο σε αυτό !

Από ό,τι βλέπω στο e-shop τους την κοστολογούν στα 2,59 ευρώ. 
Είναι για να αγοράσεις κυριολεκτικά μια 24άδα και να έχεις έτσι μια εξαιρετική ετικέτα συνεχώς στο σπίτι σου να την απολαμβάνεις όποτε γουστάρεις γιατί το αξίζει και με το παραπάνω σε αυτή την τιμή!

Βαθμολογία :: 8,5


Και πάμε για ακόμη καλύτερα ... εντός των ημερών !!

4 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απολύτως με όλες τις επισημάνσεις της περιγραφής. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Ήμουν για ένα μεγάλο διάστημα στη Γλασκόβη πριν λίγους μήνες και την προτιμούσα πολύ συχνά γιατί πίνεται πολύ εύκολα. Την προτιμούσα ας πούμε από την Alice porter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε Χρήστο, πολύ ώραια παρουσίαση. Πραγματικά την είπιαμε παρέα αυτή. Με μπρίζωζες για τα καλά οχι τίποτα άλλο την περιμένω να ρθει. Αϊντε να δουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Symfwnw ki egw me to Mixo se ola, kai epishs me to PBGiorgos oti einai pio eukolopioth apo thn Alice porter - h opoia den me trelainei..

    Anamemoume ta kalytera entos twn hmerwn :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως ο ΜΙΧΟΣ έχει απόλυτο δίκιο στις επισημάνσεις του! Είναι ένα καθημερινό πολύ ωραίο μπυράκι και δη εύκολο και για κάποιον μη καρβουνισμένο όπως εμείς...

    Και με τέτοια τιμή...τι να πεις παραπάνω. Η Brewdog έχει τελικά ένα καθολικό πολύ υψηλό επίπεδο σε κάθε ζουμι της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή