Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Brew Masters. Επίλογος της δημοφιλούς σειράς στο Eataly της Νέας Υόρκης

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, το 6ο και τελευταίο επεισόδιο της δημοφιλούς για τους μπυρόφιλους σειράς Brew Mastersτου Discovery Channel, βγήκε στον αέρα πριν λίγο καιρό. Πολλά είχαν ακουστεί για το λόγο που αποφασίσθηκε να μην συνεχιστεί η σειρά - αν και η επίσημη εκδοχή είναι πως δεν έχει γίνει ακόμα κάποια σχετική συζήτηση με το κανάλι, αλλά οι φήμες οργιάζουν, πως οι μεγάλες εταιρείες του χώρου απείλησαν το κανάλι με μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, αν συνεχιζόταν το "craft beer promotion" μέσω της σειράς.




Στο έκτο επεισόδιο των Brew Masters, με τίτλο "Τρεις μπύρες για τον Batalli", ο Sam Calagione της "Dogfish Head" μαζί με τους γνωστούς Ιταλούς ζυθοποιούς Teo Musso της "Baladin" και Leonardo di Vinsenzo της "Birra del Borgo", ετοιμάζουν τρεις νέες μπύρες για το καινούργιο beer restaurant "Beereria" στο ρετιρέ του κτιρίου που βρίσκεται ο πολυχώρος εστίασης "Eataly" στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Οι μπύρες αυτές σχεδιάστηκαν με σκοπό να περιέχουν κάποιο φυσικό υλικό από την Ιταλία, αλλά και να συνδυάζονται με το φαγητό που έχει εμπνευστεί για το Beereria ο άλλος μεγάλος Ιταλοαμερικανός του χώρου, ο Σεφ Mario Batalli





Παρακολουθούμε λοιπόν σ' αυτό το επεισόδιο, τον Mario και τον συνιδιοκτήτη του Eataly Joe Bastianich, να κάθονται στην ταράτσα του κτιρίου, πριν καν κατασκευαστεί το Beereria και να δοκιμάζουν μαζί με το Sam κάποιους συνδυασμούς μπύρας με κάποια   ιταλικά μπαχαρικά, ενώ στη συνέχεια μεταφερόμαστε στη Ρώμη, στο πανέμορφο Open Baladin, όπου οι τρεις ζυθοποιοί θα συζητήσουν τις συνταγές, μετά στην εξοχή όπου θα ψάξουν για άγριο θυμάρι και μετά στο γραφικό χωριό Borgorese, στις μικρές εγκαταστάσεις της Del Borgo, για τα πρώτα test batches, όπου συναντούμε και τον Brooks Caretta, τον εκπαιδευόμενο brew master που θα αναλάβει τα καζάνια του Beereria.





Παράλληλα, όπως σε κάθε επεισόδιο άλλωστε, κάτι ενδιαφέρον διαδραματίζεται παράλληλα με το κυρίως θέμα. Ο Sam παίρνει το τραίνο για το Borgstadt της Γερμανίας, όπου θα επιθεωρήσει τις καινούργιες δεξαμενές που κατασκευάζονται για την Dogfish Head, ενώ πίσω στις εγκαταστάσεις στην Αμερική, απλά ξηλώνουν (άλλη μια φορά) την οροφή, για να εγκαταστήσουν με γερανό τις καινούργιες δεξαμενές. 
  


Δυστυχώς, επίσημο βιντεάκι απ' το επεισόδιο δεν υπάρχει και μάλιστα, στo dvd της σειράς που θα κυκλοφορήσει απ' το Discovery τον Ιούνιο, περιλαμβάνονται όπως φαίνεται στην επίσημη σελίδα τα πρώτα 5 επεισόδια, αλλά μέχρι τότε πιθανόν ν' αλλάξουν γνώμη και να συμπεριλάβουν και τις "3 μπύρες για τον Μπατάλη"


Βέβαια, όπως όλοι ξέρουμε... υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δει κάποιος τα επεισόδια!



3 σχόλια:

  1. Ησυχία δε βρίσκουν μου φαίνεται οι τυπάδες και καλά κάνουν ασφαλώς !! Άκρως ενδιαφέρον φαίνεται το επεισόδιο και για μια ακόμη φορά αναρωτιέμαι γιατί δεν κατάφερε να βρει την απήχηση που θα έπρεπε να βρει το όλο concept της σειράς ειδικά στην Αμερική!
    Τεσπα... όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος ...

    Ευχαριστούμε Νικ για την άμεση ενημέρωση !!

    Αυτές τις νέες δεξαμενές πάντως πολύ θα ήθελα να τις έβλεπα από κοντά να ίπτανται για να προσγειωθούν στη θέση τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή