Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Νέες Προσθήκες στο Χάρτη Μπύρας Νο4

Οκτώ και κάτι μήνες πέρασαν από την τελευταία αναθεώρηση του Χάρτη της Μπύρας και από τότε, μέσω σχολίων προσθέσαμε ουκ ολίγες νέες μπυραρίες, κάβες, μέχρι και νέες ζυθοποιίες. Ο Χάρτης Μπύρας συνεχώς συμπληρώνεται και αναβαθμίζεται, με μόνο σκοπό του να αποτελέσει εργαλείο για το φίλο της πραγματικής μπύρας. 

Ποια είναι όμως τα κριτήρια, αναρωτιέστε, για να συμπεριλάβουμε ένα σημείο; Μοναδικό μας κριτήριο είναι το να έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει στον κάτοικο ή τον επισκέπτη της περιοχής, αναφορικά με την ποιοτική μπύρα. Έτσι, για τις μεγάλες πόλεις, κριτήριο επιλογής ενός σημείου, ανάμεσα στα δεκάδες ή εκατοντάδες ανάλογα καταστήματα, είναι η σχετικά μεγάλη ποικιλία ποιοτικής μπύρας που αυτό προσφέρει, ή κάποιες δυσεύρετες ετικέτες. Αντίθετα, σε μικρότερες πόλεις της επαρχίας, ακόμα και η ύπαρξη μιας μπυραρίας που διαθέτει κάποιες ποιοτικές ετικέτες, αποτελεί μια όαση για το μπυρολάτρη κι επομένως η επιλογή της είναι σχεδόν δεδομένη.


Τέταρτο "φρεσκάρισμα" στο Χάρτη της Μπύρας λοιπόν και μετά από οκτώ περίπου μήνες, καταφέραμε να προσθέσουμε 30 νέα μπυροσημεία που αξίζουν της προσοχής σας, φίλοι της μπύρας. Ας κάνουμε όμως μια σύνοψη για να τα ξαναθυμηθούμε.

Καλωσορίζουμε...

Στην Αθήνα, την τιμητική της έχει η Πετρούπολη, με δυο νέα σημεία:
  • Το εντυπωσιακό "Apolis Beereria" βλέπει την Αθήνα πιάτο, απ' το λόφο του Αγίου Δημητρίου, 
  • Tο "Servus" Ζύθος και αυστριακές γεύσεις, είναι ακόμα ένα "ακριτικό" για την Αττική σημείο στην περιοχή.
Συνεχίζοντας με τις αυστριακές γεύσεις...
  • το "Bier Keller" είναι μια νέα μπυραρία που έχει ανοίξει στη Κηφησία.
  • Στην περιοχή και για την ακρίβεια στη Νέα Ερυθραία, μετακόμισε και το Bavaria Delicatesen που όμως μετονομάστηκε σε "Bavaria Bier & Wurst"
Λουκάνικα με μπύρα μπορείτε να φάτε στα γρήγορα και στο...
  • "Schweinchen Dick" στου Ψυρή.
  • "BeeRock" τέλος, λέγεται το νέο beer cafe restaurant στη πλατεία Νυμφών, στη Γλυφάδα.
Στην πάντα πληθωρική Θεσσαλονίκη όπου οι μπυραρίες φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, προστέθηκαν στο Χάρτη:



  • Το "Beer Store... Too", επέκταση της γνωστής κάβας στην Καλαποθάκη, με πολλά και ενδιαφέροντα drafts.
  • To "Επίλεκτον", το νέο μπυροστέκι στα Λαδάδικα
  • Το "Beer Art by Ouraniskos" στην ίδια περιοχή.
Άρωμα Τσεχίας τελευταία στη συμπρωτεύουσα, με...
  • το "Μπύρα και... άλλα" στην Κάτω Τούμπα
  • το "U Fleku"  στα Λαδάδικα  
  • το "Barrel Beer Rock" στην 25ης Μαρτίου
  • αλλά και το "Mia Birra" στην Καλαμαριά
Ένα πρωτότυπο στέκι στην Πυλαία είναι... 
  • η "Γυραρία", γυράδικο και μπυραρία, δύο σε ένα
ενώ άλλαξε θέση το "Γερμανικό" στη Μπότσαρη...
  • Το "Νέο Γερμανικό" μεταφέρθηκε στη Σοφούλη, 
  • ενώ το παλιό μετονομάστηκε σε...  "Mama Rosa" 
Εκτός μεγαλουπόλεων τώρα...
  • το "Beer Area", ζυθοπωλείο στα στενά Μποέμ, στις Σέρρες
  • το "Kozel", ένα beer bar στη Φλώρινα
  • το "Ζυθορυχείο" στην Καλαμπάκα
  • το "Εραλδικόν" στη πόλη της Κέρκυρας
  • το "Β.Β.Κing" στα Ψηλά Αλώνια, στην Πάτρα
ενώ δυο ακόμα σημεία αξίζουν αναφοράς στη Κρήτη
  • η "Μικρή Σκηνή... έμπυρες γεύσεις" στο παλιό λιμάνι των Χανίων, ενώ πιο δυτικά στο νομό, το ενδιαφέρον "Bossa Nova" στο Γεράνι του Πλατανιά.
κι ακόμη ένα στη μαγευτική Σαντορίνη... 

Και μερικές κάβες τώρα... 


Ξεκινώντας απ' την Αθήνα προσθέσαμε στο Μπυροχάρτη...

  • το "Μπουκάλι" στον Άλιμο
  • την "Σταλιά" στα σύνορα Γλυφάδας - Βούλας
  • το "Οινοποίημα" στην Κυψέλη
  • τον "Φαίδων" στην Καλλιθέα
  • το Beer 'n Beer Νο2 στο Γαλάτσι
  • και ετοιμάζεται το νέο "Beer Factory" στο Παλαιό Φάληρο σε αντικατάσταση του υποκαταστήματος της Νέας Σμύρνης που έκλεισε
ενώ στη Λάρισα εντοπίσαμε την "Κάβα Ρόκος" 

Αποχαιρετούμε...


Δυστυχώς και σε αυτή την ανασκόπηση, διαπιστώνουμε πως κάποια μαγαζιά δεν άντεξαν την πίεση στο χρόνο και οι σαφώς αδυσώπητες οικονομικές συνθήκες τα "έσβησαν" κυριολεκτικά απ' το Χάρτη. 'Ετσι, από τα Αθηναϊκά στέκια...
  • εκτός απ' το "Beer Factory" Νέας Σμύρνης, αποχαιρετούμε και...
  • το "Beer Academy" στου Ψυρή, αλλά και
  • το "Μπυραγωγείο", τη μοναδική δυστυχώς μπυραρία στο Λαύριο και απ' τις λιγοστές στην ανατολική Αττική
Στη Θεσσαλονίκη έκλεισαν... 
  • το "Dolly's" στη Νέα Κρήνη
  • το "Beer College" μια κάβα που ξεκίνησε δυναμικά πριν λίγους μήνες, στην παραλιακή, άλλαξε στην πορεία σε... κάτι άλλο
αλλά και to "Beer Bar" η μοναδική μπυραρία στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, επίσης έκλεισε. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα παραπάνω μπυροσημεία, όπως και για τα υπόλοιπα σημεία που φιλοξενεί ο Χάρτης, μπορείτε να βλέπετε τόσο στην λίστα των σημείων, στο αριστερό μενού του Χάρτη (με μπλέ σημειώνονται οι μπυραρίες, με κόκκινο οι κάβες, με πράσινο οι ζυθοποιίες και με κίτρινο οι εισαγωγείς μπύρας) όσο και "κλικάροντας" πάνω σε οποιοδήποτε σημείο. Να έχετε κατά νου πως ο Χάρτης έχει και δεύτερη σελίδα.


Περιμένουμε τη συμβολή όλων σας, με σχόλια σε αυτό το post, για την περεταίρω ενημέρωση αυτού του χρήσιμου για όλους μας "μπυροεργαλείου" αλλά και τις προτάσεις σας για βελτίωσή του.

19 σχόλια:

  1. "Pulse" a Real Pub στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, μια όμορφη κωμόπολη του Ν. Πέλλας!
    25ης Μαρτίου 44. Τ.Κ. 58300
    τηλ. 23820-62205

    Μια ζεστή και γουστόζικη pub αγγλικού τύπου σε μια μικρή κωμόπολη της χώρας μας! Λειτουργεί από το 2004 και αν δεν πήγαινα τις προάλλες από εκεί δε θα τη γνώριζα ποτέ !!
    Της αξίζει μια θέση στο μπυροχάρτη και με το παραπάνω!

    Το χρειαζόμασταν το "φρεσκάρισμα" αυτό Νικόλαε Μέγα! Η 4η ανασκόπηση δείχνει πως όχι μόνο δεν συρρίκνωσε την αγορά της μπύρας η οικονομική δυσπραγία της χώρας μας, αλλά μάλλον λειτούργησε προς όφελος της σε αντίθεση με τα "σκληρά" αλκοολούχα ποτά που έχουν πάρει τον κατήφορο!
    Πάντως, όσο τον βλέπω τον Μπυροχάρτη τόσο πιο πολύ περήφανος νιώθω για αυτή την καταπληκτική δουλειά που γίνεται εδώ και 3 χρόνια σχεδόν τώρα για αυτό το πολύτιμο μπυρο-εργαλείο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η Ανατολή της Δύσης στο παλιό ρολόι"!
    Στράντζης 2, Γιαννιτσά Πέλλας
    τηλ. 6937313132
    Ένα υπέροχο Bistrot στα Γιαννιτσά, δίπλα στο Παλιό Ρολόι της πόλης! Εξαιρετικό, ζεστό με όμορφο ντεκόρ και καταπληκτική μουσική από το πρωί μέχρι το βράδυ!!
    Μπύρα και Κρασί συνδυάζονται άψογα σε ένα χώρο που τον θεωρώ πολύ προχωρημένο και όμορφο για να βρίσκεται σε μια μικρή πόλη της χώρας μας, όπως τα Γιαννιτσά!!
    Πραγματικά και χωρίς ίχνος υπερβολής, προτείνω όσους Βορειοελλαδίτες μπορούν να πάνε να το επισκεφτούν, ανεξαρτήτως αν είναι λάτρεις της μπύρας ή όχι!!
    Εξάλλου η εκπληκτική κάβα εκλεκτών Κρασιών σε χαμηλές τιμές που διαθέτει το μαγαζί πέραν της μπύρας, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο !!
    Αν βάλουμε μέσα σε όλα αυτά και τον εκπληκτικό σε όλα του Βαλάντη, τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, τότε το γλυκό δένει σίγουρα και με το παραπάνω!!!
    Εξαιρετικά και ψαγμένα λίγα πιάτα για να συνοδέψεις τη μπύρα ή το κρασί σου και κυρίως όλα αυτά σε εξαιρετικές τιμές!!!
    8 χρόνια λειτουργεί το εν λόγω μαγαζί και δεν είχα ιδέα ... Τώρα που το έμαθα θα το ψοφήσω στη διαφήμιση γιατί το αξίζει πέρα για πέρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Beerατής - the Beer Bar στην Κ. Τούμπα Θεσσαλονίκης!
    Βιζύης 11, τηλ. 2310944922
    Ευχάριστος χώρος με καλή μουσική και κυρίως ετικέτες από Τσεχία τόσο σε βαρέλι, όσο και σε μπουκάλι !!

    "Ο Beerατής είναι το πρώτο Beer Bar του είδους του στην Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στην περιοχή της Κάτω Τούμπας στην οδό Βιζύης 11 πίσω από τον Αγ. Θεράποντα. Στον Beerατή μπορείτε να απολαύσετε πάνω από 60 διαφορετικές γεύσεις μπύρας από πολλές χώρες του κόσμου συνοδεύοντας τις με mix λουκάνικων από Τσεχία και Γερμανία αλλά και πολλόυς άλλους μεζέδες. Και μάλιστα σε απίστευτα χαμηλές τιμές καθώς ο Beerατής κάνει πειρατεία στην κρίση!
    Οι ήχοι της μουσικής που σας κρατούν συντροφιά στον Beerατή από νωρίς είναι κυρίως soul, jazz, funk και πιο αργά μετατρέπονται σε blues και rock κάνοντας τις μέρες και τα βράδια σας μια εμπειρία απόλαυσης και μουσικής πανδαισίας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μερικά ακόμη μπυροσημεία ερχόμαστε να προσθέσουμε στο Χάρτη. Μπορεί να είναι μικρά αλλά το σημαντικότερο είναι πως "φύτρωσαν" σε κενά ή αραιά τμήματα του Μπυροχάρτη. Έχουμε λοιπόν:

    - "Byra Bira" στο Αίγιο, οδός Κ. Θεοδώρου 3
    - "Chocolaterie Bistrot" στα Καλάβρυτα, οδός Αγ. Αλεξίου 23
    - "Άρωμα Βύνης" στη προκυμαία της Μυτιλήνης
    - "The Thirsty Traveller" στην Κέρκυρα, οδός Δ. Σολωμού 10-12
    - "Βυζαντινόν" Ψητοπωλείο με ενδιαφέρουσες μπύρες στην Καστοριά, οδός Αθ. Διάκου 26
    - "Berlin" στη Δράμα, οδός Ηπείρου 16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nεο μπυροποστο προστεθηκε στο χαρτη της Αθηνας. Barley Cargo το ονομα του. Ενας πολυ ομορφος χωρος στο κεντρο της Αθηνας (Κολοκοτρωνη 21, πισω απο την πλατεια Καρυτση, τηλ. 2103230445) ο οποιος ανοιξε τις πορτες του μολις πριν λιγες μερες (2 Μαίου). Χαλαρο περιβαλλον με παγκους και τραπεζακια που μπορεις να απολαυσεις την μπυριτσα σου συνοδεια με απλα αλλα γευστικα συνοδευτικα αλλα και να αγορασεις μπυρες take away. Aρκετα καλη ποικιλια απο φιαλες (απο Flying dog, Viven, Chouffe Ηοublon μεχρι Septem και βεβαια τις Βελγικες,Γερμανικες,Τσεχικες και Αγγλικες ετικετες που βρησκουμε σε παρα πολλες μπυραριες) και 5 βαρελακια (οχι κατι το ιδιαιτερο) με προοπτικη να βαλει αλλα 5. Στα πολυ θετικα οι τιμες στις μπυρες και για take away (κανονικες τιμες καβας) αλλα και για να απολαυσεις την μπυριτσα σου σερβιριζομενη οι τιμες ειναι πολυ καλες οπως επισης και τα συνοδευτικα πιατα. Σιγουρα θα το ξαναεπισκευτουμε...καλες δουλειες στα παιδια.

    ΥΓ. Sorry που αγχωσαμε λιγο την συμπαθεστατη σερβιτορα αλλα ειμασετ λιγο περιεργοι τι να κουμε...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Beeri Beeri, Πλατεία Ναυαρίνου 7, Κέντρο-Θεσσαλονίκη
    τηλ. 6945756113 ...

    Όχι δεν πρόκειται για καινούριο μπυροπόστο ... απλά ένα από τα αγαπημένα μπυρο-στέκια των συμπρωτευουσιάνων μεταφέρεται λίγο πιο μακριά από εκεί που ξέραμε και σήμερα πλέον επίσημα το Νέο Beeri Beeri Παντός Καιρού (επιτέλους) αρχίζει τη λειτουργία του σε ένα χώρο πιο μεγάλο που θα μας επιτρέπει να το επισκεπτόμαστε και χειμώνα και καλοκαίρι ...

    Το παλιό μαγαζί θα μετατραπεί σε κάτι άλλο στο προσεχές μέλλον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά από τρεις μήνες που το βλέπαμε να στήνεται, το νέο Beer Factory του Παλαιού Φαλήρου ανοίγει τελικά τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, στη Λ. Αμφιθέας 119, κάθε μέρα από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καφενείο-Ψησταριά "Τσιαρονίκος" στη Ράξα Τρικάλων
    Τηλ. 24310-88030
    Το κατάστημα διαθέτει πάνω από 40 είδη μπύρας τις οποίες
    μπορείτε να τις απολαύσετε σε ένα πολύ ωραίο χώρο (με εξωτερικό παιδότοπο) κάτω από δέντρα με συνοδεία ποιοτικού φαγητού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το "Επίλεκτον" δεν υπάρχει πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα καλό νέο όμως σε περιοχή του χάρτη που δεν υπήρχε έως τώρα τίποτα. Στη Νάξο αυτή τη φορά.
    Το ονομά της ΕBEERIA
    Περιοχη: Παραλία Χώρας Νάξου
    Τηλ. επικοινωνίας: 2285023834
    Υπεύθυνος Καταστήματος: Γεώργιος Ελευθερίου

    Βαρέλια
    Stella - Franziskaner Weissbier - Alfa - Schlösser - Warsteiner, με τις τιμές να παίζουν από 3 - 3,5 το μικρό ποτήρι μέχρι 4,5 - 5 το μεγάλο.

    Στα μπουκάλια υπάρχει μια ποικιλία απο περίπου 100 μπύρες, με τις τιμές να παίζουν απο 6 ευρώ έως 8,5.

    Υπάρχει και φαγητό τιμές
    Σαλάτες: 4,50 έως 6
    Ορεκτικά:4 έως 6
    Ποικιλίες: Απο 6 έως 25 (τεσσαρων ατόμων)
    Κυρίως πιάτα:απο 7 έως 35

    Απ'ότι μου έμαθα έχει ωραία και χορταστικά πιάτα και ότι κάνει προσπάθειες να βάλει και την Donkey στο μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια νέα προσπάθεια ξεκινά στη Χίο. To "στήσιμο" του Kubrick το γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό μέσα απ' το forum του beer.gr, όπου ο ιδιοκτήτης του ζήτησε τις συμβουλές των "διαδικτυακών" θαμώνων. Όποιος επισκεφτεί φέτος το καλοκαίρι τη Χίο, ας περάσει απ' το μπαράκι να μας πει

    Κubrick
    Αγελαστού 11, Χίος
    http://www.facebook.com/kubrickchios


    Φρέσκες "καλοκαιρινές" προσθήκες έχουμε και στον Εύδηλο της Ικαρίας, όπου βρίσκεται το beer bar Ριφιφί, στη Χαλκιδική, όπου το γνωστό Ζύθειον απέκτησε "αδελφάκι" στα Νέα Μουδανιά, ενώ στην παραλιακή Ηγουμενίτσα, έχουμε το Cricket

    Στη παλιά πόλη της Ρόδου τέλος προσθέσαμε τη Cervezaria, ενώ στη Κώ, το Dropkick Murphys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Camelot, το rock beer bar, απέναντι απ' τα ΤΕΙ του Αιγάλεω, έκλεισε οριστικά όπως μόλις μάθαμε.

    Στο αρχαίο λιμάνι της Κορίνθου (Κανταρέ) έχει εγκατασταθεί η γνωστή μας από παλιά ομάδα της Cava Alemmania. Αυτή τη φορά, όχι ως κάβα, αλλά ως γερμανικού τύπου εστιατόριο, Beer Alemannia με όλες τις εκλεκτές γερμανικές μπύρες που μας είχε συνηθίσει ο Λάκης.

    Beer Alemannia
    Τηλ 6956295333
    http://beer-alemannia.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυο ακόμη beer spots στο Χάρτη μας, στην περιοχή των Αθηνών. Στο Γουδί, στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου, στην πλατεία του Αγίου Θωμά, βρίσκεται το Ζυθοπωλείο Λαϊκό, ενώ στο Περιστέρι, στο πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, άνοιξε το Think Beer ακόμα ένα μπυρεστιατόριο που όμως ξεχωρίζει από τ' άλλα στο γεγονός πως επιλέγει να σερβίρει μόνο Ελληνικές μπύρες, αρκετές από μικροζυθοποιίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένας καινούργιος πολυχώρος έχει ανοίξει στο Γκάζι.
    Το Volume 10 συνδυάζει τρεις χώρους με διαφορετικούς ρόλους: καφέ-εστιατόριο, αίθουσα συναυλιών, pub. Ο τελευταίος μάλιστα φαίνεται πως αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον γιατί αλλάζει προσανατολισμό και από τσεχικες μπύρες γυρίζει σε αμερικάνικες, σκωτσέζικες και άλλες προχωρημένες εισαγωγές, αν και δεν θα λείπουν όπως μαθαίνουμε και οι καλές ελληνίδες εκπρόσωποι.
    Τις επόμενες μέρες στο Volume 10 θα μπορείτε να δοκιμάσετε Primator CZ, Flying Dog Brewery USA, Herold Czech Republic, Fullers UK, Anchor USA, Brewdog Scotland, Left Hand USA and more.

    Next event: Rock New Years Eve at the Volume 10 Beer Hall: Moonlight Overdrive – A Tribute to The Doors & Musical Exploration with a NO SHIT Craft Beer Policy!!

    Volume 10
    Ίακχου 8 & Ευμολπίδων, Γκάζι, Αθήνα
    τηλ: 2130240875
    http://www.v10.gr/
    https://www.facebook.com/V10.gr/info

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προσθήκες για το χάρτη
    Viva Beer House
    Νερατζιωτίσσης 15, 15124 Μαρούσι
    6941 460006
    https://www.facebook.com/vivabeerhouse

    Bierhaus north
    Λεωφόρος Σταμάτας 37, 14575 Σταμάτα
    210 6215412
    https://www.facebook.com/bierhausnorth.gr

    ERNESTO ART CAFE
    Προύσσης 9 , Νέα Φιλαδέλφεια
    2130033490

    Αλλά και αρκετές απώλειες
    Bavaria Delicatessen
    Bayern Bierhaus
    Craft Αμπελοκήπων
    Craft Χαλανδρίου
    Beer 'n Beer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχουμε εκπρόσωπο και από το Κιλκίς ::
    Beer House Art Cafe
    25ης Μαρτίου 3, Κιλκίς
    τηλ :: 6937932754

    Άνοιξε μόλις πριν δυο μήνες (Νοέμβριος 2012)και για επαρχιακό μπυρο-πόστο είναι σούπερ !! Το επισκέφτηκα πρόσφατα (πριν καμιά βδομάδα) και μου άρεσε γενικώς και ειδικώς !! Μπράβο στα παιδιά για την ιδέα και την ορθή υλοποίηση της πάνω από όλα κι εύχομαι να γνωρίσουν την αναμενόμενη ανταπόκριση, αν κι έμαθα πως ήδη έχει τραβήξει εξ' αρχής τα βλέμματα των κατοίκων του Κιλκίς !! Καλή συνέχεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Που λέτε, πέρναγα πριν από λίγο μπροστά από ένα ινδικό ταχυφαγείο στο Μοναστηράκι και φανταστείτε την έκπληξή μου, όταν το μάτι μου πήρε κάτι μπουκάλια Hacker Pschorr στη βιτρίνα του. Σταμάτησα, κοίταξα καλύτερα και τι να δω... ολόκληρος ο τοίχος του μαγαζιού είχε μεταμορφωθεί σε τεράστια βιτρίνα - ψυγείο με παραταγμένες πολλές δεκάδες μπυροετικέτες. Μεταξύ τους ξεχώριζαν οι Septem, οι Fuller's, οι Wychwood, οι Hertog Jan, η αγαπημένη Schlenkerla και πολλές άλλες.

    Το μαγαζί μικρό, με 4-5 μόλις τραπεζάκια στη γωνία της Ερμού με το γραφικό πεζόδρομο της Αγίου Φιλίππου. Ουδέτερη διακόσμηση, ζωντανή κουζίνα με τους Ινδούς μάγειρες σε δράση και διακριτική μουσική από ινδικά lounge κομμάτια. Επιβαλόταν μια στάση...

    Παράγγειλα ένα κοτόπουλο Tikka και μια απλή πίτα (nan) που την έφτιαξαν με ζύμη επί τόπου και την έψησαν σε φούρνο (τύπου) tandour. Μέχρι να περιμένω να "ξεπαγώσει" το ποτήρι που μου φέρανε για να πιω την Fuller's IPA μου, έφτασε και το πολύ περιποιημένο πιάτο μου.
    Τιμές καλές. Προτείνεται για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι εξωτικό ή απλά να πιουν μια καλή μπύρα στο κέντρο της Αθήνας.

    MIRCH
    Indian delivery & take away
    Ερμού 109 & Αγίου Φιλίππου, Μοναστηράκι
    τηλ: 210 3239759

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αλλαγη στον τροπο λιανικης απο το πρατηριο της Βεργινα στην Λεωφωρο Σπατων.

    ειχα παει προχθες για μερικες προμηθειες ως συνηθως κ με ενημερωσαν οτι απο 13/05 το πρατηριο θα δινει λιανικη μονο Τριτη κ Πεμπτη απο 10.00-14.00 κ μονο ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...!!!

    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ Κ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΡΕ...!!!

    τι εγινε ειδαμε τις πωλησεις να ανεβαινουν στην χονδρικη κ τα λιανοπουλια τελαρακια τα κλωτσαμε..?

    μηπως θελουμε να αποφυγουμε το περσυνο στραπατσο του Αυγουστου οπου ολη η Αττικη ειχε ξεμεινει?

    τους επεσε τοση πολυ λιανικη που τους χασομεραει κ σπαταλουν πολλα χαρτια/αποδειξεις/τιμολογια κτλ για μικροποσα?

    οποιος κ να ειναι ο λογος θεωρω την νεα αυτη πολιτικη λαθος.
    ολοι μας στηριζαμε λογω ποιοτητας την συγκεκριμενη ζυθοποιια κ καναμε εμμεση διαφημιση οπου μπορουσαμε.τωρα που πηραν τα πανω τους μας τιναζουν μακρυα?

    ξεχασαν την εποχη που για να εδρεωθουν εδιναν το μισο καφασι δωρο...!!!

    τα συμπερασματα δικα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νεο μαγαζι στα Πετράλωνα ... το όνομα αυτού ...
    Το θείο τραγί - Punk Bistrot
    Κυδαντιδών 36 Άνω Πετράλωνα
    11851 Athens, Greece
    21 0341 0296

    Το μόνο που γνωριζω ειναι ότι εκτός απο φαγητό και κοκτέιλ παίζουν 2 βαρέλια Brewdog ... 5am και Fake Lager
    Κάθε Δευτέρα δουλεύει μόνο ως μπάρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή