Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

4th Αlvinne Craft Beer Festival

To 4ο φεστιβάλ της Alvinne πραγματοποιήθηκε 4 και 5 Μαρτίου ημέρες Παρασκευή και Σαββάτο στο De Kasteelhoeve (Doorniksesteenweg 314 8020 Outrijve (Avelgem), σε ένα χωριό κοντα στο Kortrijk.
  Μέχρι πέρυσι λεγόταν Pre-ZBF γιατί γινόταν πριν απο το Zythos Beer Festival. Φέτος αποφάσισαν να "ανεξαρτητοποιήθουν" και πήρε το νέο όνομα Alvinne Craft Beer Festival. Ο τρόπος για να πάει κανείς παρόλο που το μέρος δεν απέχει πάνω απο 15χλμ. αν δεν έχει αμάξι, είναι είτε με πούλμαν (των διοργανωτών) είτε με τα δημόσια μέσα.
  
Δηλαδή τρένο μέχρι το Waregem γύρω στα 10 λεπτά και μετά λεωφορείο για Avelgem περίπου στα 35-40 λεπτά. Το λεωφορείο μας άφησε ακριβώς έξω απο το Kasteelhoeve μαζί με 3-4 άλλους που είχαμε διαλέξει αυτό τον τρόπο. Τα εισιτήρια τα είχα προμηθευτεί μέσω internet, το κόστος τους ήταν 25 ευρώ και περιελάμβανε την είσοδο και τις 2 μέρες + tasting glass + 10 tokens + wristband. Το κάθε token άξιζε 1,50 ευρώ.
   Σχεδιάγραμμα ( δεν τηρήθηκε ακριβώς υπήρχαν αλλαγές στις θέσεις)

Ο χώρος ήταν αρκετά μεγάλος για το μέγεθος του φεστιβάλ. Την Παρασκευή παρόλο που φτάσαμε από τους πρώτους ήταν ήδη γεμάτος.

Μέσα υπήρχαν 2 μεγάλα τραπέζια με καρέκλες αλλά μπορούσες να βγείς και έξω στην αυλή. Υπήρχε φαγητό και μπορούσες να κάνεις επιλογή ανάμεσα σε Flemish stew with Morpheus Wild and Morpheus Dark & bread and applesause - Fish stew with Halleschelle & bread και Tomatosoup, bread & butter πλήρωνές στην είσοδο και σου έδιναν foodtoken και μπορούσες να πας να φας όποτε ήθελες.
  Mέσα στο φεστιβάλ υπήρχαν και snack, το ένα με τοπικό bacon και το άλλο με ένα τοπικό τυρί που φτιάχνεται με Halleschelle αξία 2 και 3 token αντίστοιχα. To σύστημα με τα tοken είναι εξαιρετικά χρήσιμο γιατί δεν χρειάζεται να βγάζεις λεφτά όλη την ώρα και έτσι δεν δημιουργείται μεγάλος συνωστισμός μπροστά στα σταντ.
Στη μια πλευρά του χώρου υπήρχε ουσιαστικά όλο το beershop της Αlvinne με αρκετές προσθήκες. Εκεί η πληρωμή γινόταν με ευρώ και μπορούσες να κανεις τις αγορές σου και να τις αφήσεις εκεί για να τις πάρεις όταν θα έφευγες. Καλό ήταν να κάνεις τις αγορές νωρίς γιατί μετά αρκετά μπουκάλια που ήταν σπανια και λίγα είχαν εξαφανιστεί.
  Την Παρασκευή λοιπόν ο κόσμος ήταν πολύς όμως το Σαββάτο αρκετά πιο μειωμένος, ίσως γιατί εκείνη την μέρα ξεκινούσε και στο Sint Niklaas το διήμερο φεστιβαλ του Zythos.
  Οι συμμετοχές στο φεστιβάλ ήταν λίγες αλλά μπορώ να πω ότι σχεδόν όλες ήταν εκλεκτές. Alvinne, BFM, Norrebro, Croocked Moon, Ganstaller, Braustelle, Freigeist Bierkultur, Del Ducato, Fano, Grassroots, Mikkeller, Revelation Cat, Struise Brouwers, Thornbridge, Stillwater Artisanal, special quest 3 Fonteinen.
Η ποικιλια και τα είδη που υπήρχαν ήταν πάρα πολλά για να μπορέσεις να πιεις από όλα. Σκοπός μου ήταν να δοκιμάσω 2-3 από όλες τις ζυθοποιίες κυρίως διαλέγοντας μπύρες που θα ήταν δύσκολο να βρω. Ακόμα και έτσι αφησά πάρα πολλές αφού συνολικά υπήρχαν 122. Στην είσοδο μας έδιναν ένα χαρτί με όλες τις διαθέσιμες μπύρες για να μπορείς να σημειώνεις τι ήπιες και είχε και 2 λόγια για την καθεμιά.

Αυτές που δοκίμασα ήταν (ο βαθμός είναι πιο πολύ τι μου άφησε σαν πρώτη αίσθηση):

Alvinne
Nightowl Βαθμος 7.5
ΒFM
Cuvee Alex le Rouge Βαθμος 7.5
Norrebro
Imperial Skargardsporter Cabernet barrel Βαθμος 7.25
Croocked Moon
Smookscreen Βαθμος 7.5
All Blacks NZPA Βαθμος 7.5
Ganstaller
Tiberator Βαθμος 7.25
Quator Βαθμος 7.5
Braustelle
R.Woodhouse Βαθμος 7.5
Freigeist Bierkultur
Deutcher Porter Βαθμος 6.75
Hoppeditz Βαθμος 7.5
Caulfield Mocha Flush Βαθμος 8.75
Caulfield Not Just Plain Vanilla Βαθμος 8.5
Del Ducato
La Prima Luna Βαθμος 8.5
Verdi Imperial Stout Βαθμος 8.5
Viaemilia Βαθμος 6.75
Chimera Βαθμος 7
Fano
Jule Porter Βαθμος 8.5
Vestkyst Βαθμος 7.25
Grassroots
Gupsy Juice Βαθμος 7.5
ReyUnion Porter Βαθμος 7
Mikkeller
BA Texas RAnger with Vannilabeans & cacaobeans Βαθμος 8.25
BA Black Tie Βαθμος 8.5
De Mollen
Ziel & Zaligheid(Soul & Salvation) Βαθμος 8.5
Premiant Hopburst Βαθμος 7.25
Emelisse
Smocked Porter Βαθμος 8.25
Lente Bock Βαθμος 6.5
Revelation Cat
Milk Mild Βαθμος 6.75
Struisse Brouwers
Westhoek XX Βαθμος 7.5
Aardmonnik 2008 Βαθμος 7
Black Damnation V Double Black Βαθμος 9.5
Thornbridge
St Petersburg Βαθμος 7.5
Bracia Βαθμος 9
Coalition Βαθμος 7.5
Stillwater Artisanal
Import v.1 Love & Regret Βαθμος 8
Import v.3 Jaded Βαθμος 7.5
Ourside Βαθμος
7.75

Ακολουθούν οι μπύρες που κατάφερα να φέρω μαζί μου.


Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι αυτού του είδους τα φεστιβάλ είναι εμπειρία για κάποιον που ασχολείται με την καλή μπύρα. Αξίζει έστω για μια φορά να πάει για να δει πως πρέπει να είναι ένα σωστό φεστιβάλ μπύρας.

4 σχόλια:

  1. Ekseretika kai ta 2 arthra...
    Prepi na perasate gamata.
    Mia erwtisi mono, kataferes kai ipies 35 mpires mesa se 2 meres festival? Tis ipies i apla tis dokimases? Giati an katanalwses 35 mpires to 2mero (17 mpires tin imera) pws mpwrouses na sigkrinis. Idika tis teleftes pos tis antilamvanosoun me toso alkool pou ixes idi katanalwsi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία πράγματα! Όχι... καθόλου δε ζηλέψαμε... ούτε το "οικογενειακό" περιβάλλον, ούτε το μικροζυθοποιιακό κλίμα, ούτε τα σπάνια διαμαντάκια που βλέπω και διαβάζω πως υπήρχαν διαθέσιμα πριος δοκιμή.
    Κι ο φίλος μας ο Μένιος εκεί βλέπω και όλα τα καλά παιδιά έδωσαν το παρόν...

    Μπράβο Ιωάννη για το ρεπόρτο. Είμαι σίγουρος πως για να το ποστάρεις τόσο σύντομα έχεις ήδη προγραμματίσει την επόμενη μπυροεξόρμησή σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι είμαι έτοιμος για το επόμενο ταξίδι. Αυτή τη φορά Ιταλία αλλά βόρεια στο Μιλάνο και όχι μόνο. Αυτή να δουμε πότε θα την δημοσιεύσω γιατί άλλο ταξίδι δε βλέπω να γίνεται.
    35 μπύρες δεν μπορώ να πιω σε 2 μέρες ακόμα και εγώ. Δοκιμή ήταν στο φεστιβάλ γιαυτό λέω και οτι η βαθμολογία είναι πιο πολύ τι αισθησή μου έκανε αυτό που ήπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sthn ygeia sou Fugitive!

    Dyo-dyo pleon anebazeis ta afierwmata sou kai den xeroume pou na prwtafhsoume sxolio, xaxa! Poly wraio k organwmeno to festibal ths Alvinne loipon. Apolausa idiaitera th lista me ta xarakthristika gia kathe mpyra, tetoia mikra einai pou kanoun th diafora..

    Mprabo ki apo mena pou kaneis ta mpyro-oneira sou pragmatikothta :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή