Αυτή κι αν είναι γιορτή φίλες και φίλοι Μπυραματιστές !! Ο Αη Γιώργης έχει την τιμητική του και είμαι σίγουρος πως σχεδόν κάθε σπίτι στη χώρα μας έχει τουλάχιστον έναν Γεώργιο ( ή μια Γεωργία) να τιμήσει σήμερα ...
Η παράδοση στη Βαυαρία θέλει την
ημέρα της γιορτής του Αγίου να αποτελεί και τυπικά το τέλος της εποχής ζυθοποιίησης, όπου οι "ανοιξιάτικες " ετικέτες ( March Beers, Marzenbiers, Oktoberfest marzen) φεύγουν πλέον για αποθήκευση, ωρίμανση και διατήρηση στα κελάρια, ώστε να κάνουν την εμφάνισή τους μετά το καλοκαίρι, το Φθινόπωρο, με αφορμή το Oktoberfest !!
Προσωπικά πάντως, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ενθυμούμαι και αποδίδω φόρο τιμής στον μεγάλο
Georg Schneider, αλλά και στο γιο του
Georg Schneider II, τον άνθρωπο που (επαν)έφερε τις weissbiers στο προσκήνιο το 1872!!
Το Σεπτέμβριο του 1872 και, αφού ένα χρόνο πριν ο G. Schneider είχε πάρει την άδεια από τον Konig Ludwig II να παράγει μια σταρένια μπύρα υψηλής ζύμωσης ( εκείνη την περίοδο προτιμούνταν και επικρατούσαν σχεδόν ολοκληρωτικά οι μπύρες χαμηλής ζύμωσης), έκανε την εμφάνισή της η Schneider weissbier στην πόλη του Μονάχου από τη Ζυθοποιία που κατασκεύασε και ίδρυσε μέσα σε ένα μόλις χρόνο ο Georg Schneider με τον γιο του.