Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Καλό Πάσχα με De Dolle’s Boskeun

Για τους “τρελούς” Βέλγους ζυθοποιούς της De Dolle έχουμε ξαναμιλήσει εδώ στους Μπυραματισμούς και μάλιστα την τελευταία φορά ήταν πάλι γιορτές, Χριστούγεννα, μια και παρουσιάσαμε την εξαιρετική χριστουγεννιάτικη μπύρα τους, τη Stille Nacht. Γιορτή και σήμερα, Πάσχα, και είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε την άλλη εποχιακή μπύρα της De Dolle, την Boskeun.


DeDolle_Boskeun_label_2

Η Boskeun – που πάει να πει “λαγός” είναι από τις πρώτες πραγματικές “πασχαλινές μπύρες” που φτιάχτηκαν στο Βέλγιο. Στη συνταγή της περιέχει Pale malts, Golding hops και μαύρη ζάχαρη, ενώ στην επαναζύμωση έχει χρησιμοποιηθεί και μέλι.
Ας μιμηθούμε λοιπόν το πασχαλινό λαγουδάκι που στολίζει το μπουκάλι μας και ας σερβίρουμε την 10% strong belgian ale μας στο πανέμορφο ποτήρι της oerbier


DeDolle_Boskeun_g&b

Το χρώμα της σκούρο πορτοκαλί, φυσικά θολό και ο λευκός αφρός της, πληθωρικός και κρεμώδης, γεμίζει το μεγάλο flute ως επάνω, αναγκάζοντάς μας να περιμένουμε να κάτσει λίγο για να ολοκληρώσουμε το σερβίρισμα.
Σε λίγο πράγματι, ο αφρός αρχίζει να σπάει εκ των έσω, υποχωρώντας  και αφήνοντας τα  “διαπιστευτήρια” του στα τοιχώματα του ποτηριού. 


DeDolle_Boskeun_foamyglass

Το άρωμά της μεθυστικό. Γλυκό γενικά, αλλά με ιντριγκαδόρικες spicy πινελιές, ότι πρέπει για τον εορταστικό χαρακτήρα της μπύρας. Στο στόμα θα ξεκινήσει γλυκιά, αλλά το κάψιμο στο βάθος του στόματος και μια ευχάριστη πίκρα στη γλώσσα θα έρθουν να ισορροπήσουν τις αισθήσεις.
Τα μπαχάρια διακρίνονται ιδιαίτερα και αναδεικνύουν τη γεύση, η οποία ξεκινά πιο γλυκιά για να συνεχίσει πιο πικρή, αφήνοντας στο λυκίσκο και τα μπαχάρια τον έλεγχο της επίγευσης.


DeDolle_Boskeun_easter

Γεμάτο σώμα, ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα αίσθηση, με το αλκοόλ να μας υπενθυμίζει ανά διαστήματα την παρουσία του. Ταίριαξε έξοχα με τα πασχαλινά κουλούρια βουτύρου και το παραδοσιακό μας τσουρέκι.
Μια ακόμα εξαιρετική μπύρα από την De Dolle, άξιο ταίρι της Stille Nacht, που θα βαθμολογήσω με 9 στα 10 


DeDolle_Boskeun_light

Καλό Πάσχα σε όλους τους Μπυραματιστές

4 σχόλια:

  1. Oπως παντα αψογος και παντα επικαιρος ο Νικολακης μας...Ωραιος ρε Nick παντα τετοια...Εγω παντως θα ηθελα να αφιερωσω αυτη την μπυριτσα στα φιλαρακια μου τα βαζελακια για ως λαγοι που ειναι αυτη η μπυριτσα ειναι για παρτη τους... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαχαχα ... φοβερό ! Εντωμεταξύ προχθές ο Ρούντυ (ναι αυτόν εννοώ με την υπέροχη μπυραρία του στα Χανιά) είχε εμφανίσει μια φωτογραφία με την Gouden Carolous EASTER BEER ...με λαγουδάκια, αυγουλάκια και τα συναφή επάνω στην ετικέτα ...
    Αυτοί οι Βέλγοι έχουν τελικά κάτι για κάθε περίσταση και εορταστικό happening, πέραν των χριστουγεννιάτικων που έχουν όλοι, και αν θυμάστε είχαν βγάλει και Carnival's beer ...

    http://www.facebook.com/groups/85320760946/

    ή κατευθείαν, αν σας το ανοίξει

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=385915004762632&set=o.85320760946&type=1&theater

    Φοβερός Νικ ... Φοβερή ετικετούλα και εγγύηση De Dolle ασφαλώς ....
    Για τις φωτογραφίες απλά θα πω ότι είναι όλες ανεξαιρέτως μια προς μια ...

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ λοιπόν και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους εορτάζοντες που δεν είναι και λίγοι ...
    και ειδικότερα στον φίλο μας ΜΠΥΡΑΜΑΤΙΣΤΗ τον Τασούλη με τα υπερατλαντικά του ταξίδια ή αλλιώς γνωστό στην πιάτσα ως eisnotonvoreios !!

    Χρόνια Πολλά σε όλους και αν χαίρεστε όποιους γουστάρετε και όποιους σας γουστάρουν ...

    Τώρα .. πώς από τα λαγουδάκια ο Σπύρος έφτασε να σκεφτεί αμέσως τους Βάζελους ... είναι κάτι που η Επιστήμη σηκώνει τα χέρια ... ΤρελοΜΟΝΚ είναι αυτός και καλά κάνει και βάζει φωτιές στα πράσινα στρατόπεδα ( ακούει ο Ροκάς?) .. Έτσι ... για να έχουμε αναμμένα τα πνεύματα και τα οινοπνεύματα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Wraios o Nikolas .... Xronia Polla me mia ksexwristi mpyritsa akoma mia fora. Oso gia to ntekor stis fwtografies ti na pw ..... eskises!!!!

    @MIXO mou ..... ap oti katalaves o MONK einai sto teleutaio stadio tou kapsimatos .... min ton ypologizeis .... KRIMA to palikaraki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά είναι....πόσο πιο ταιριαστά να κλείσει η εορταστική εβδομάδα εδώ στους Μπυραματισμούς...

    Κάθε γιορτή και μία μπύρα από τους τρελούς της De Dolle, κάθε γιορτή και μια απόλαυση για μας κάθε που τυχαίνουν στο δρόμο μας!

    Νικόλα 2 χρόνια τώρα την ψάχνω αυτήν την ετικέτα. Μέχρι κ στο Βέλγιο δεν τη βρήκα! Λάθος εποχή μεν αλλά... πάντως πρέπει να πρόκειται για τρελό ζουμί!

    Υ.Γ. αμάν με αυτές τις φωτογραφίες κάθε φορά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή