Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Επαναστάτες, εραστές ή… Σκεμπέδες;

Όπως θα διαβάσετε αμέσως στη συνέχεια και τα δυο ισχύουν Ο Γελαστούλης κλείνει το μάτι
Σήμερα, στο βήμα των Μπυραματισμών ανεβαίνει ένας εκ των “Σκεμπέδων” για να μοιραστεί μαζί μας τι άλλο; Εντυπώσεις από ακόμα μια μπυρομάζωξη και να μας παρουσιάσει μερικές ενδιαφέρουσες μπυρίτσες για τις οποίες δεν έχουμε κάνει λόγο εδώ, κάποιες άγνωστες αλλά και κάποιες από πολύ δυνατές εταιρείες . Με αγωνιστικές ευχές προς τους Κύπριους  “επαναστάτες” φίλους μας, σας αφήνω στον greenClansman Ο Γελαστούλης ζεσταίνεται

Tης παναγιάς τα μάτια....


greenclansman beeromazoxi 2

Και τι δεν ήπιαμε χθες στην πρώτη συνάντηση της Σύγχρονης Κυπριακής Επανάστασης Μπυρο-Εραστών (Σ.Κ.Ε.ΜΠ-Ε στα Κυπριακά είναι η μπυροκοιλιά). Με άλλα λόγια, η τρέλα μας και το πάθος μας, παίρνουν σάρκα και οστά, με μεγάλες δόσεις χιούμορ. 
Μαζευτήκαμε λοιπόν στο σπίτι μου και αρχίσαμε με κανα δύο σπιτισίες δημιουργίες. Έπειτα είπαμε να μπουμε στο ψητό της συνάντησης. Ξεκινήσαμε λοιπόν  με μια Γαλλική άσπρη μπύρα, την Biere des Naufrageurs Blanche. Η εν λόγω μπύρα ήταν πολύ δροσιστική και στάθηκε αξία στον ρόλο της, που ήταν να μας δροσίσει και να ανοίξει τον δρόμο για τις υπόλοιπες. Πολύ δροσιστική, λεμονίζουσα με αρκετή οξύτητα και καθαρό τελείωμα.


greenclansman beeromazoxi 3 greenclansman beeromazoxi 4 LaMousse

Τον χορό συνέχισε η επίσης Γαλλική La Mousse de La Rochelle. Μια blonde που δεν άφησε κανένα σημάδι άξιο παρατήρησης. Κάτι γλυκά σημάδια στο τελείωμα της δεν ήταν αρκετά για αν μας πείσουν.
Κλείνοντας τον κύκλο των  Γαλλικών μπυρών ανοίξαμε μια Amber (Biere des Naufrageurs). Μία απ' τα ίδια και μάλιστα αρκετά πειραματική σε σημείο να θυμίζει home-brew καταστάσεις.
Χωρίς χρονοτριβή συμφωνήσαμε ότι μέχρι τώρα μόνο η άσπρη μπυρίτσα στάθηκε αξία στον χώρο και αποφασίσαμε να μην δώσουμε περισσότερη σημασία εκεί. Είχαμε ζεσταθεί για τα καλά και τα μεγάλα όπλα τώρα θα έβγαιναν στην επιφάνεια. Ο μάστορας της παρέας έχει μια τρελή αδυναμία για τις Sour Ale και έτσι το επόμενο μπυρόνι ήταν για την πάρτη του. Sanctification Sour Ale από την Russian River.


greenclansman beeromazoxi 5 Russian Sunctification

Το πρώτο ρωσσικό ποτάμι για μένα. Μέχρι τώρα μόνο κριτικές διάβαζα για τις μπύρες αυτές. Πράγματι αξία βρίσκετε εκεί που είναι η εν λόγο ζυθοποιία. Τέτοια ξυνίλα δύσκολα βρίσκεις. Απίστευτη μπύρα, φτιαγμένη 100% από βρετανομυκητές. Η γλώσσα έχει πάρει φωτιά στα άκρα από την ξυνίλα, μεγάλη δόση άχυρου και ένα καθαρό τελείωμα. Τώρα μάλιστα, δίνουμε αξία στην μάζωξη μας. Επόμενη παρακαλώ.... Τι; Ακόμη μια Russian River; Δώσε....... Pliny the Elder DIPA


greenclansman beeromazoxi 6 Russian Pliny

Ένα imperial IPA που με το που ανοίγεις το μπουκάλι, τα αρώματα ξεπετάγονται έξω με τα μανίας. Πεύκος, γρασίδι, κίτρος και μπόλικη δόση λυκίσκου. Μακράς διαρκείας επίγευση με έντονη την γεύση του αλκοόλ. Από τα παράδοξα της μπύρας αυτής για μένα, είναι το χρώμα της. Είναι αρκετά ξανθό και δεν θυμίζει σε τίποτα τις άλλες του είδους.


Βρισκόμαστε στο απόγειο της βραδιάς αλλά και πάλι οι εκπλήξεις συνεχίζονται. Ήρθε η ώρα για τις σκούρες τις βραδιάς να κάνουν την εμφάνιση τους. Πρώτα βγήκε η Point Reyes Porter, της Καλιφορνέζικης Marin Brewing Company, με την συνοδεία κοκ & εκλέρ. Το τι έγινε δεν  περιγράφεται με λέξεις. Αρώματα δυνατού καφέ και σοκολάτας σε συνδυασμό με τις γεύσεις του εκλέρ έφεραν οργασμούς στον ουρανίσκο των παρευρισκομένων. Η μπύρα είχε αρκετά ξηρό τελείωμα αλλά το μέτριο σώμα της, την έκανε εξαιρετικά ευχάριστη. 


greenclansman beeromazoxi 7 Marin Porter

Όπως όλα τα καλά, έτσι και αυτό το event έπρεπε να τελείωση κάποτε. Όχι όμως πριν μας αποτελειώσει. Ballast Point Sea Monster Imperial Stout. Ένα αυτοκρατορικό stout με συνοδεία τρούφας σοκολάτας. Η απόλυτη αποθέωση, το όνειρο ενός μπυρολατρη φτάνει στο ζενίθ. Μια κατάμαυρη μπύρα με έντονο μπεζ αφρό πλαισιωμένη με την εξερετικά φρέσκια τρούφα. Μαύρα φρούτα, καφές, σοκολάτα και έντονο αλκοόλ να κάνουν παρέλαση στη μύτη και στον ουρανίσκο. Σώμα όχι τοσο δεμένο, αλλά ήταν ότι έπρεπε για το προχωρημένο της ώρας και την κούραση απ το αλκοόλ.


greenclansman beeromazoxi 8 Ballast Point Sea Monster

Bαθμολογίες:
Biere des Naufrageurs Blanche: 2.7/5
La Mousse de La Rochelle-Blonde: 2.5/5
Biere des Naufrageurs Ambree: 2.2/5
Sanctification Sour Ale: 4/5
Pliny the Elder DIPA: 4.5/5
Marin Point Reyes Porter: 4.2/5
Ballast Point Sea Monster Imperial Stout: 4.2/5


Πραγματικά για πρώτη συνάντηση, αυτό που έζησα δεν περιγράφεται. Μόνο θετικά συμπεράσματα μπορούν να βγουν.... Στόχος είναι η συγκέντρωση όσον περισσότερων μπυροεραστών. Η ποιοτική μπύρα βρήκε επιτέλους το σπίτι της και στην μικρή μας νήσο. Ευπρόσδεκτοι όλοι ανεξαιρέτως....


Άντε γεια μας.....

11 σχόλια:

  1. καλή αρχή στην Σ.Κ.Ε.ΜΠ-Ε και ακόμα καλύτερη συνέχεια εύχομαι... πάντα τέτοια!!
    Εντυπωσιακός ο Pliny στο κέντρο της "παρέας" όπως και η Sanctification δίπλα.. αλλά την πράσταση κλέβει ο επετειακός μπερμπονοβαρελοπαλαιομένος Old Rasputin στην άκρη.. τον οποίο αφήσατε μάλλον για άλλη φορά.. την οποία περιμένουμε και μεις από δω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, η Old Rasputin περιμένει πως και πως την σειρά της! Θα την ανοίξουμε παρέα με aged Tokio (Brew Dog) και 2-3 epic brews από Great Divide (i.e. Smoked Baltic Porter, 17th Anniversary). Συντροφιά θα τους κρατήσουν μερικά τυριά (stinky and soft) και κάποια αλλαντικά, μαζί πάντα με πικρότατη μαύρη σοκολάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dynati Arxi ..... Well Done mages panta tetoia.
    Panta autes oi mpyromazwkseis einai foveres .... elpizoume gia pio dynati synexeia stin SKEMPE.

    Vevaia edw na pw oti san gnisios xinomouris zilepsa perissotero tin Sanctification .... slourp !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oraioi oi Skempedes ! Panta tetoia.
    Pliny Elder polu agapimeni mpura.
    Bravo !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο ρε αλανια τρελη μπυρομαζωξη.....παντα τετοια....τα αμερικανικα απο που τα καβατζωσατε;.... Online shop 'η παιζει κανενα αλλο κονε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ta sinkekrimena mas ta efere enas gnwstos apo tis amerikes, alla pezoun arketes amerikanikes etiketes sto nisi. Kala na einai to Brew Fellas pou doulevw, giati allios tha pizame sta idia kai sta idia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο ρε παιδιά.Πάντα τέτοια.Ευχομαι μόνο καλή μπύρα στα λαρυγγια σας για πάντα. Cheers !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστός ο COSTAS ... με τη Σκεμπεδοπαρέα του βεβαίως βεβαίως ... Προχωρημένα πιώματα και όμορφες καταστάσεις είτε να τις βιώνεις με ενεργή συμμετοχή, είτε εξ' αποστάσεως μέσω φωτορεπορτάζ ...

    Πάντα τέτοια μάγκες ...
    με τους σκεμπέδες και τις μπάκες!

    Υ.Γ. Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή η ΚΕΟ να κυκλοφορήσει και κάποιο άλλο είδος ποτηριού για να μας καλύπτει ως προς όλες τις δοκιμές μας ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Euge ki apo mena paidia! Poly kalo line-up etiketwn gia arxh! Theloume syntoma paromoia reportaz apo thn omorfh Kypro :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο παιδιά! πάντα τέτοια και καλύτερα... μακάρι να χαμε και μεις καμία τέτοια κάβα δίπλα μας! Σεφτέ θα κανε κάθε τρεις και λίγο!

    Περιμένουμε αντίστοιχη δυναμική συνέχεια!

    Το Υ.Γ. ΜΙΧΟΥ όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. File mixo exis apolito dikaio...
    Skeftomouna na katevasw apo ta rafia ta analoga potiria, alla ime ligo xestis se afta kai fovithika min exoume apolies. Prepi omws na kanoume kati sinto a se afto to tomea. Isos kapia ftina potiria xwris brand name na mas kanoun tin ipothesi pio efkoli.

    ΑπάντησηΔιαγραφή