Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Βάκχος ... ο Θεός της Μπύρας.

Ναι λοιπόν φίλοι μου ..... ο Βάκχος ή αλλιως ο Διόνυσος ειναι ο απο μυθολογικής απόψεως η Θεότητα η οποία πρόσφερε στον άνθρωπο το κρασί, την χαρά, την διασκέδαση αλλα και τον ζύθο. Το ζύθο τον οποίο εμείς απολαμβάνουμε και εξυψώνουμε σε τουτο δω το blog.


Ετσι λοιπόν και η ζυθοποιεία Van Honsebrouck που έγινε σε μας γνωστή με τις ετικέτες της Kasteel αποδίδει φόρο τιμής σ αυτη την Θεότητα με την μπύρα που θα δούμε σήμερα, την Bacchus. Για την ζυθοποιεία θα βρείτε στοιχεία στην απίστευτη παρουσίαση του αγαπήμενου μας Μίχου ΕΔΩ .



H Bacchus λοιπόν απο την ζυθοποιεία Van Honsebrouck ειναι μια Oud Bruin. Ανάμιξη παλιάς και νέας σοδειάς. Κλασσικές συνταγές για μας πλέον τους Φλανμανδούς :).

Σερβίρω στους 5-6 βαθμούς κελσίου, σχηματίζεται αφρός 3-4 εκατοστά ο οποίος σιγά σιγά αποδυναμώνεται αφήνοντας λίγα σημάδια στα τοιχώματα του ποτηριού. Το χρώμα της σκούρο καστανοκόκκινο όπως έχουμε πλέον μάθει για τέτοιου είδους μπύρες.


Το καλό μ αυτή την μπυρίτσα ειναι οτι για μας που γουστάρουμε τα μπυροτεχνήματα η ζυθοποιεία προμηθεύει και το δικό της τραπεζομάντηλο .... χαχαχα.

Λοιπόν στην μύτη μας έχουμε κόκκινα φρούτα όπως βύσσινα,κεράσια, βατόμουρα και ελαφρώς μυρωδιά μπαλσάμικου με μια δόση ξύλινης αίσθησης.

Γεύση γλυκόξινη, με την γλύκα σαν πρωτη εντύπωση η οποία βγαίνει απο τα φρούτα και την ζάχαρη και σαν δεύτερο το ξίνισμα απο το κερασάκι και η woody αίσθηση απο την παλαίωση. Αρκετά μπαλατζαρισμένη συνταγή που δεν ξεφεύγει σε καμία απο τις δύο αυτές εκφάνσεις της.


Η επίγευση μέτριας διάρκειας ελαφρώς dry με το ξινό να υπερισχύει του γλυκού. Το σώμα της μέτριο στο στόμα αλλά το καταλαβαίνεις αρκετά καθώς ειναι ελαφρώς κολλώδες. Η ενθράκωση της μέτρια και καθώς τελειώνεις ακόμα πιο light. Το αλκοόλ της στο 4,5% ειναι αυτο που λέμε "πιάσε άλλες δύο", αρκετά ελαφριά που δεν θα μας προβληματίσει.

Βαθμολογία 8,5

Σας εύχομαι σ όποιον Θέο πιστεύετε να 'χει πάντα τα ποτηράκια σας γεμάτα.

Υ.Γ. Εδω θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Μίχο για τα ιστορικά, την αγαπημένη μου Karmela που βοήθησε στο να χω το μυαλό μου καθαρό καθώς έγραφα αυτη την παρουσίαση και φυσικά την Αγαπημένη μου JUDAS (γεια σου ξαδέρφη) για την παρέα της.


Στην ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 σχόλια:

  1. Μπραβο αγορινα μου πολυ ωραια παρουσιαση για μια μπυριτσα που την ειχαμε πει και στο Βελγιο μαζι και μας αρεσε και στους δυο ιδιαιτερα! Αναμενουμε και αλλες παρομιου στυλ παρουσιασεις απο τον μετρ του ειδους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..οριακα στο περας της αποκριας ο γνωστος μετρ του ειδους Beer-Bakcher κατα κοσμον ''Ροκας'' εδωσε ενα ακομα εξαιρετικο σημαδι γευσιγνωσιας!!
    κρατα γερα Νικολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Μίχος με τη σειρά του δε θα μπορούσε παρά να συμφωνήσει σε όλα με την περιγραφή-παρουσίαση του Ροκά μας. Παρόλο που την μπύρα την δοκίμασα μόνο μια φορά θα συμφωνήσω πως είναι μια εξαιρετική και τόσο ευκολόπιοτη ετικέτα που μπορεί να σε παρασύρει στο να κατεβάσεις πολλά ποτήρια από δαύτην!
    Άλλο ένα καταπληκτικό δείγμα της Βελγικής σχολής και μάλιστα ένα από τα πιο σημαντικά είδη της βελγικής παράδοσης.
    Μπυροκίνιο μου ... σε βλέπω να σε κάνουν επίσημο δημότη στα μέρη τους οι χαζοβέλγοι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή