Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Βερολίνο-Δρέσδη-Πότσδαμ. Μέρος Α'.

Κάθε φορά που είναι να πάω ένα ταξίδι, καταφέρνω να τελειώσω το κείμενο που γράφω για το προηγούμενο. Έτσι έγινε και αυτή τη φορά παρόλο που δεν κατάφερα να το "ανεβάσω" μέχρι να φύγω. Η απόφαση να πάμε ξανά Γερμανία ήταν ξαφνική. Εκεί που ψάχναμε να βρούμε τιμές για πλοία και ταξίδι στα ελληνικά νησιά, κοιτάω και για αεροπλάνα μια και ορισμένες φορές σε συμφέρει να πάς έτσι. Πέφτω σε μια τιμή καλή για Βερολίνο. Λέω για πλάκα στην Έφη "δεν πάμε Βερολίνο καλύτερα" και εκείνη τη στιγμή έκλεισαν οι καλοκαιρινές μας διακοπές.
Έτσι την Παρασκευή 16 Ιουλίου μετά απο ένα 3ωρο ταξίδι πατάμε ξανά το πόδι μας στη Γερμανία. Αυτή τη φορά βόρεια και ανατολικά. Πρώτη στάση το Βερολίνο.


Έχοντας κάνει μια έρευνα τι μπορώ να πιω έχω πάει αρκετά σφιγμένος. To Βερολίνο δεν έχει σχέση με Βαυαρία οι μπύρες που κυριαρχούν είναι οι pils και οι dunkel, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.


Πρώτη μέρα λοιπόν και μετά απο μια πρώτη βόλτα στη πόλη και αφού η θερμοκρασία είναι γύρω στους 37 βαθμούς καθόμαστε για μια μπύρα. Η μπυραρία είναι η GEORGBRAEU βρισκεται στη Nikolaiviertel ουσιαστικά στο παλιό κέντο του Βερολίνου, δίπλα στο ποταμό Spree. Μέσα είναι μια πολύ όμορφη μπυραρία, αλλά λόγω ζέστης κάτσαμε έξω. Το σέρβις λίγο αργό, οι μπύρες φυσικά Hell και Dunkel αφιλτράριστες.


Καλή για να ξεδιψάσεις και αρκετά ενδιαφέρουσα η GeorgPils Hell. Η βαθμολογία που θα τις έβαζα 6,75 ενώ η GeorgPils Dunkel πολύ μέτρια, βαθμός 4,75.

Brauhaus GEORGBRAEU
Spreeufer 4, 10178 Berlin.
Tel.: (030) 242 42 44

Email: info@georgbraeu.de
http://www.georgbraeu.de/

Αφού καναμε μια στάση να πιούμε μια πρώτη μπύρα στο Βερολίνο συνεχίσαμε την βόλτα μας στη πόλη. Μετά από αρκετή ώρα πλέον είναι ώρα να φάμε και τίποτα και έτσι πάμε σε άλλη μία μπυραρία που είναι και κοντά στο ξενοδοχείο την Marcus-Brau. Ένα ωραίο μικρό μαγαζί με 2-3 τραπέζια έξω στο δρόμο όπου και κάτσαμε. Το φαγητό τους είναι πολύ καλό και οι μπύρες που έχουν είναι Marcus-Brau Pils Unfiltriert η οποία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο βαθμολογία 5.75 και η Marcus-Brau Preussen Dunkel που είναι πολύ καλή με έντονη γευση βαθμολογία 7.25. Στο μαγαζί έχουν και την Barenquell Pilsener Spezial από το Brauhaus Preussen Pils που βρίσκεται στο Pritzwalk, στο Βρανδεμβούργο και αυτή μέτρια βαθμολογία 5,5. Όταν κοίταγα είχα βρει ότι βγάζει και κάποιες εποχικές αλλά δεν είχε πουθενά αναφορά στο κατάλογο ότι αυτό ισχύει ακόμα.

Γενικά το Βερολίνο είναι σίγουρα πιο ακριβό από την Βαυαρία ακόμα και απο το Μόναχο στις τιμές. Εδώ οι μπύρες ξεκινάνε από 3 ευρώ μέχρι 3,8 βρήκα και πιο φτηνές και πιο ακριβές αλλά το 99% κινείται ανάμεσα.

Marcus-Brau (Στο site στο internet φαίνεται σαν Microbrauerei Barkowsky)
Munzstrasse 1 - 3
10178 Berlin

Tel.: +49 (0)30 247 69 85

http://www.brau-dein-bier.de
Info@brau-dein-bier.de

Δευτερή μέρα στο Βερολίνο και βρέχει με τρέλα, έτσι ενώ την προηγούμενη ψηθήκαμε σήμερα τρέχουμε να μην βραχούμε. Καιρός για επίσκεψη σε κανα μουσείο. Έτσι καταλήξαμε στο μουσείο της Περγάμου. Αυτό βρίσκεται στο λεγόμενο νησί των μουσείων. Καταπληκτικό αφού μέσα μπορείς να δείς το ναό της Περγάμου, την αγορά της Μιλήτου, την είσοδο της Βαβυλώνας και πολλά ακόμα ανάμεσα σε αυτά και ισλαμική τέχνη. Αφού κάτσαμε αρκετές ώρες βγήκαμε και ο καιρός ήταν μια χαρά. Ήλιος και ζέστη!!
Μαζί ήρθε και η ώρα για την μεσημεριανή μας στάση για μπύρα. Σταθμός αυτή την φορά η Brauerei Mitte, και αυτή κοντά στην Alexanderplatz όπου έμενα. Μια μπυραρία που έχει αλλάξει αρκετά ονόματα τα τελευταία χρόνια. Το μαγαζί έχει beer sampler που δοκιμάζεις όλες τις μπύρες το οποίο και τίμησα για αρχή. Μπύρες που βγάζει Zwickel (εποχική), Dunkel, Weiss, Pils. Δυστυχώς όλες μέτριες προς κακές εκτός από την Weiss που ειναι αρκετά καλή και η μόνη που αξίζει να πας να πιες.


Βαθμολογία Zwickel στα 4, Dunkel στα 4.5, Weiss στα 7.5, Pils στα 5.

Brauhaus Mitte
Karl-Liebknecht-Str. 13,
10178 Berlin.
Tel. 030 - 3087 8989
info@brauhaus-mitte.de

www.brauhaus-mitte.de/


Συνεχίζουμε να γυρνάμε το Βερολίνο και γύρω στις 9 αποφασίζουμε ότι είναι ώρα για φαγητό και μπύρα. Αυτή τη φορά πάμε στο Brauhaus Lemke. To οποίο πλέον έχει δύο μαγαζιά μια και αγόρασε ένα άλλο μικροζυθοποιείο. Εμείς πήγαμε στο πρώτο. Ωραίο μέρος να κάτσεις και ήσυχο παρόλο που ουσιαστικά είσαι κάτω απο τις γραμμές του προαστιακού. To φαγητό του καλό παίζει μεταξύ 9-12 ευρώ και οι μπύρες γύρω στα 4. Και αυτό έχει beer sampler και βγάζει και αρκετές μπύρες. Lemke Pilsner και Original είναι μόνιμες, οι Hefe-Weizen Hell (16/05), Dunkles, Mai-Bock (01/05), Herbst-Festbock (01/10), Weihnachtsbier (01/12), Eisbock (15/01), Marzen (01/03), Zwickel (01/07), Porter, Weizenbock, Stout, Amber Ale, Barley Wine εποχικές. Από αυτές που δοκίμασα η Pilsner κάτω του μετρίου βαθμός 4.75, η Original(παρόλο που η ονομασία αυτη συνήθως την βάζουν στις Hell αυτή είναι μαύρη) λίγο καλύτερη αλλά μέχρι εκεί βαθμός 5.25, Hefe-Weizen Hell πιο καλή ακόμα αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο 6.75 και τέλος η Porter (εμένα μου έκανε πιο πολύ για Dunkel) στα ίδια επίπεδα βαθμό 6.5.


Lemkes Spezialitatenbrauerei GmbH
Dircksenstrasse, S-Bahnbogen 143,144
10178 Berlin-Mitte

+49 (30) 247 287 27

www.brauhaus-lemke.com

Ανοιχτό 12.00 - ??


Το δευτερό
Brauhaus Lemke am Schloss Charlottenburg (πιο παλιά λεγόταν Luisen-Brau)
Luisenstrasse 1
10585 Berlin-Charlottenburg

+49 (30) 30 87 89 79

info@brauhaus-lemke.de
Ανοιχτό: 11.00 - ??


Την επόμενη μέρα ξεκινάμε και πάμε πύλη του Βραδεμβούργου, στο κοινοβούλιο,

στο μνημείο την σοβιετικών στρατιωτών, μια βόλτα μέσα στη Tiergarden (που είναι σαν δάσος) και καταλήξαμε στο Sony Center για να πιούμε μια μπυρίτσα στη Lindenbrau am Potsdamer Platz που ανήκει στη Hofbrauhaus Traunstein. Το μαγαζί είναι μέσα στο Sony Center, ωραίο μαγαζί με καλή εξυπηρέτηση. Από μπύρες έχει Lindenbrau Hofbrau-Weisse, Ηofbrauhaus Traunstein Altbairisch Dunkel, Hofbrauhaus Traunstein Fursten Pils και πάρα πολλές μπύρες με διάφορες γευσεις( μπανανα, βερύκοκο, coca-cola, μανγκο και γενικά οτιδηποτε θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί για να χαλάσει μια μπύρα), όπως έχουν μανία να κάνουν παντού στο Βερολίνο.Την weisse δεν θυμάμαι το λόγο που δεν την δοκιμάσαμε, νομίζω δεν είχε την μέρα που πήγαμε, οι άλλες δύο ήταν μέτριες. Η Fursten Pils παίρνει 5.25 και η Dunkel 5.75.




Lindenbrau am Potsdamer Platz
Bellevuestrasse 3-5
10785 Berlin

+49 (0)30 / 25 75 12 80

info@lindenbraeu-berlin.de

www.lindenbraeu-berlin.de
Ανοιχτό

Κυριακή εως Πέμπτη: 11.00 - 01.30

Παρασκευή/Σαββάτο: 11.00 - 02.30


Το δευτερό βρίσκεται
Hopfingerbrau im Palais
Ebertstrasse 24
10117 Berlin

+49 (0)30 / 20 45 86 37

Ανοιχτό

Καθημερινά 11.00 με 12.00


Το τρίτο μέσα στο κεντρικό σταθμό του Βερολίνου
Hopfingerbrau
Europaplatz 1
10557 Berlin

+49 (0)30 / 20 62 46 24

Ανοιχτό

Καθημερινά 09.00 με 22.30 (Απρίλιο-Σεπτέμβριο) και 11.00 με 22.30 (Οκτώβριο-Μάρτιο)


Αφού γυρίσαμε κι άλλο την πόλη ώρα για να πάμε στην επόμενη μπυραρία. Σειρά να πάμε να δούμε το Spandau και την μπυραρία της περιοχής. Ταξίδι με το προαστιακό, ο οποίος σας αφήνει πολύ κοντά. Μεγάλο το κτήριο και ο κήπος και παρολο που βρίσκεται πολύ κοντά στο κεντρικό δρόμο έχει πολύ ησυχία και έχει και καλό φαγητό.


Από μπύρες έχει την Spandauer Havelbrau όλο το χρόνο που είναι Hell και βγάζει αρκετές εποχικές μπύρες. Όπως την Potz-Blitz-Bier η οποία είναι Vollbier το Ιανουάριο, Spandauer Rotbier τον Φεβρουάριο, Marzen φυσικά τον Μάρτιο, Mondschein-Bier τον Απρίλιο δεν έχω ιδέα τι είναι, Maibock περιέργως τον Μάιο, Dunkles Weizen τον Ιούνιο-Ιούλιο, Landbier τον Αύγουστo-Σεπτεμβριο (πήγα 3-4 μέρες πρίν την βγάλουνε), Herbstbock τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και την Weihnachtsbier την Χριστουγεννιάτικη τον Δεκέμβρη. Εμείς δοκιμάσαμε τις 2 που είχε κείνη την εποχή τις Havelbrau και Dunkles Weizen και οι δύο μέτριες με λίγο καλύτερη την πρώτη βαθμολογία 6 και 5.75 αντίστοιχα. Τιμές 2,9 και 3,2 τα 400ml.

BRAUHAUS IN SPANDAU
Neuendorfer Strasse 1
13585 Berlin

Tel:030 / 353907-0

info@brauhaus-spandau.de

www.brauhaus-spandau.de


Νέα μέρα ξεκινάει και νέο τρέξιμο αρχίζει. Σειρά έχει να πάμε σε διαφορά σημεία που ήταν το τείχος. Κλασσικά πάμε στο πασίγωστο Checkpoint Charlie (το Charlie βγαίνει από το C που σήμαινε ότι ήταν το τρίτο σημείο απο το οποίο μπορούσε να περάσει κανείς απο το Ανατολικό στο Δυτικό Βερολίνο). Πήγαμε και να δούμε και πως ήταν το τείχος σε ένα σημείο όπου διατηρείται ακόμα και είναι γύρω στο 1,5 χιλιόμετρο. Εκεί κοντά είναι και ένα μαγαζί σχετικά καινούργιο που λέγεται Hops & Barley και είχα διαβάσει καλά λόγια. Δυστυχώς την ώρα που πήγαμε ήταν κλειστό. Ανοίγει μετά τις 5-5.30 και μια και δεν κατάφερά να πάω άλλη στιγμή βάζω τα στοιχεία του για όποιον ενδιαφέρεται.

Hops & Barley Hausbrauerei
Wόhlischstr 22/23
10245 Berlin-Friedrichshain
Tel.: 03029367534

Ανοιχτό : 17.oo - 03.00

mail@hopsandbarley-berlin.de

www.hopsandbarley-berlin.de/


Έτσι καταλήξαμε στο Mommseneck-Am Potsdamer Platz γνωστό και ως Haus der 100 Biere. Είναι το δευτερό ή τρίτο που υπάρχει και το πιο πρόσφατο.Το μέρος είναι σε πολύ κεντρικό σημείο ότι πρέπει μετά από τρέξιμο στην πόλη να κάτσεις να πιεις μια μπύρα. Αν έχει και ήλιο οπως την μέρα που πήγαμε εμείς μπορείς να κάτσεις έξω. Ο κατάλογος έχει όντως 100 μπύρες ούτε μια παραπάνω. Πολλές και κουλές θα μπορούσα να πώ. Από βελγικές μέχρι stout απο Σρι Λανκα!!!! αλλά και Sol απο Mεξικό και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσαν να βρουν και να φέρουν. Όμως μια και είμαι Γερμανία είπα να επιμείνω γερμανικά (το μετάνιωσα έπρεπε να πιω αυτήν απο Σρι Λάνκα που να την ξαναβρώ τώρα) και έτσι πήραμε Markischer Landmann Schwarzbier και Schofferhofer Hefeweizen. Καμια από τις δυο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο με λίγο καλύτερη την weiss και την schwarzbier να έχει έντονο μαύρο χρώμα. Βαθμολογία 6.25 και 6.5 αντίστοιχα.

Mommseneck-Am Potsdamer Platz
Alte Potsdamer Strasse
10785 Berlin
Tel: 030 25 29 66 35

mail@mommseneck.de
http://www.mommseneck.de

Η συνέχεια είχε μια βόλτα απο το εβραικό μουσείο και το Βικτόρια πάρκ, το οποίο είναι τεχνητό με μονοπάτια και καταράκτες και χτίστηκε το 1884-1894. Στη κορυφή βρίσκεται το νεογοτθικό μνημείο των Απελευθερωτικών Πολέμων και φτιάχτηκε το 1817-1821 προς τιμή της νίκης της Πρωσίας ενάντίον του Ναπολέοντα. Για να καταλήξούμε στη Brauerei Eschenbrau. Μια περίεργη μπυραρία σε ένα ακόμα πιο περιεργό μέρος. Και νά τι εννοώ. Πηγαίνοντας στη άλλη πλευρά απο αυτή που είμασταν πάμε βόρεια στη περιοχή Wedding και κατεβαίνουμε στη στάση Leopoldplatz. Εκεί πλεον είμαστε σε μια απλή συνοικία του Βερολίνου. Μετά από κανα 5λεπτό φτάνουμε στην οδό όπου έπρεπε να δούμε την Eschenbrau. Πουθενά όμως, ευτυχώς έχει πινακίδες σε κανα 2 σημεία και έτσι καταλαβαίνεις ότι κάπου είναι χωμένη. Μπαίνεις σε ένα πεζόδρομο και στρίβεις μέσα σε μια πολυκατοικία!!! Ναι σε πολυκατοικία και όμως εκεί βρίσκεται,ουσιαστικά είναι σα να βρίσκεται μέσα στον ακάλυπτο. (φυσικά δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που βλέπεις στην Αθήνα).
Μέσα στη μέση βρίσκεται ένα τεράστιο δέντρο τραπεζάκια τριγύρω όλα σχεδόν γεμάτα και μια καντίνα όπου πας και παίρνεις την μπύρα σου, αλλιώς περιμένεις να έρθουν για παραγγελία. Στον κατάλογο έχει τις μπύρες, αλλά από φαί τίποτα!! Τελικά αποδεικνύεται ότι εκεί πας μόνο για να πιεις και το μόνο που προσφέρει είναι Bretzel και σαλάμι, το οποίο και πήρα για να κόψω λίγο την όρεξη. Από μπύρες έχει τις μόνιμες Pils, Dunkel, Weiss αλλά βγάζει και αρκετές εποχικές. Για το 2010 οι ημερομηνίες ήταν 12/2 την Dunkler Bock, 12/3 Rauchbier, 9/4 Hopfenblume, 1/5 Maibock, 4/6 Bayrisch Hell, 9/7 Roter Wedding, 6/8 Schwarze Molle, 24/9 Marzen, 29/10 Ur-Berliner-Gold, 26/11 Alter Schwede και 19/1/2011 Alter Schwede 2.0. Εγώ έπεσα την εποχή της Rot, οι μπύρες του γενικά δεν είναι κάτι εξαιρετικό είναι όμως όλες αφιλτράριστες και απαστερίωτες. Κινούνται σε καλά επίπεδα, από τις καλύτερες μπύρες στο Βερολίνο. Βαθμολογία Pils 6.5, Dunkel 6, Weiss 7 και τέλος η Rot με 5.75.



Brauerei Eschenbrau
Triftstrasse 67
13353 Berlin-Wedding

www.eschenbraeu.de

info@eschenbraeu.de

0162 /493 19 15

030 / 462 68 37

Καθημερινά από τις 17.00 το καλοκαίρι πρέπει να ανοίγει κανα 2 ώρες νωρίτερα.


Όμως έπρεπε να φάμε και κάτι. Η ώρα έχει αρχίσει να περνάει και ακόμα και στο Βερολίνο οι κουζίνες κλείνουν νωρίς σε σχέση με μας. Έτσι φευγουμε να πάμε κοντά στη περιοχή που μέναμε σε ένα απο τα πιο παλιά μαγαζιά του Βερολίνου το Zur Letzten Instanz. Το τωρινό του όνομα το πήρε το 1924, ενώ υπάρχει μια επιγραφή πάνω απο την πόρτα που λέει 1621. Βρίσκεται στο κεντρικό Βερολίνο στη περιοχή Mitte και ειναι δίπλα στο παλιό μεσαιωνικό τείχος του Βερολίνου. Το οποίο σώζετε μόνο σε αυτό τον δρόμο. Το μαγαζί είναι ωραίο, όμως λόγω ζέστης κάτσαμε έξω. Το φαγητό αρκετά καλό αλλά το μαγαζί είναι αρκετά ακριβό. Από μπύρες δεν έχει και τίποτα που να αξίζει τις κλασικές μπύρες που κυκλοφορούν στη πόλη. Ευκαιρία γιατί αλλού δε υπήρχε περίπτωση να τις δοκιμάσω. Πήραμε Schofferhofer Dunkles Hefeweizen και Schultheiss Pilsener.Βαθμός 6.5 και 5.25 αντίστοιχα.

Zur Letzten Instanz
Waisenstrasse 14-16,
10179 Berlin

Tel: +49 30 242 55 28

post@zurletzteninstanz.de
http://www.zurletzteninstanz.de

Δευτέρα έως Σαββάτο. 12.00 - 01.00

Την άλλη μέρα αφού γυρίσαμε όλο το παλάτι του Charlottenburg (και τους κήπους και ότι άλλο θα μπορύσαμε να δούμε τριγύρω) κάνουμε την μεσημεριανή στάση για μπύρα. Επόμενος σταθμός το Brauhaus Rixdorf. Φτάνουμε δεν υπάρχει ψυχή, μέσα σε ένα τεράστιο beergarden, πρέπει να έχει κίνηση πιο αργά, να έρχονται πιο πολύ για βραδινό μια και είναι ωραίο μέρος να πας.
Βγάζει δύο μπύρες Hell και Dunkel. Στο site λέει ότι βγάζουν και εποχικές μπύρες Maibock, Sommerbier, Weihnachtsbier ή Winterbier. Όταν πήγα δεν είχε καλοκαιρινή πάντως. Ακόμα υπάρχει και την Rixdorfer Schnitt που είναι μια μίξη των Hell και Dunkel που γίνεται την ώρα που τις σερβίρουν, έχει και βαρελίσια Weihenstephan Weissbier. Στο site τους δίαβασα μια ανακοίνωση ότι απο τον Ιούνιο του 2010 σταματήσαν να βγάζουν τις μπύρες οι ίδιοι. Έτσι δεν ξέρω αν όταν πήγα εγώ ηταν απο τα τελευταία βαρέλια που είχαν μείνει ή τα πρώτα που έγιναν αλλού. Πάντως μπορώ να πώ ότι δεν ήταν κάτι εξαιρετικό, αλλά ήταν ότι πρέπει για να κάτσεις να πίεις ένα ποτήρι. Βαθμολογία Dunkel στα 6 και η Hell στα 5.75 τέλος η χειρότερη ήταν η Rixdorfer Schnitt με 5.5.


BRAUHAUS in RIXDORF
Glasower Strasse 27
12051 Berlin (Neukolln)

Tel: 030 - 626 88 80

info@brauhaus-rixdorf.de
http://www.brauhaus-rixdorf.de


Εδώ τελειώνει το πρώτο μέρος. Ακολουθεί το δεύτερο μέρος

11 σχόλια:

  1. Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο !!!!! :) :) :)

    Θύμισέ μας ... τον Ιούλιο ποιου ακριβώς έτους Γιάννη έκανες το ταξίδι??:P

    Πάντως, είναι να μην αποφασίσεις να γράψεις... περιγραφικός και λεπτομερειακός στο έπακρο. Και είμαι σίγουρος ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν τα έχουν ούτε οι καλύτεροι τουριστικοί οδηγοί:)

    Μπράβο Γιάννη και πάντα τέτοια... πάντα να γυρνάς και να περνάς καλά, για να μαθαίνουμε κι εμείς τα παλαιότερα κατορθώματά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλος έτους προβλέπω να τελειώνεις και το δεύτερο μέρος... :P :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ... για το τρίτο, μάλλον δεν θα προλάβουμε... θα έχει καταστραφεί η γη στα τέλη του 2012 :W :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :)
    Άξιζε όμως η αναμονή γι αυτό το οδοιπορικό στο Βερολίνο. Όμορφες εικόνες και το ζήσαμε κι εμείς λιγάκι, έστω και μέσω υπολογιστή. Οι μπύρες δε βλέπω να σε ικανοποίησαν όμως Γιάννη... Ελπίζω στο υπόλοιπο του οδοιπορικού να έχουμε και τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μην ακούς κάποιους κάποιους που σε κοροϊδεύουν. Απλά σε ζηλεύουνε... Γι αυτό ήπιαν και τις Straffe σου :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι έγινε ρε μάγκες. Πέσανε οι φούρνοι της γειτονιάς. Έφτασε και εδώ ο Εγκέλαδος ???

    Μπράβο Γιάνναρε .... πολυ ομορφη η βολτίτσα σας και πολύ ωραία και η περίληψη της (αν αυτο λέγεται περίληψη)

    Αντε του χρόνου θα περιμένου τα της Αλβίν .... χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απιστευτο και ομως αληθινο....Γιαννη ασε τα αλλα δυο μερη και γραψε για το φεστιβαλ της Alvinne που μας ενδιαφερει και περισσσοτερο γιατι αν ειναι να περιμενουμε να γραψεις πρωτα τα αλλα δυο μερη και μετα για την Alvinne στανταρ δεν θα ζουμε μεχρι τοτε (ουτε εσυ για να το γραψεις βεβαια...), ειδικα τωρα που εξερραγη και το πυρηνικο εργοστασια στην Ιαπωνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Fugitive argeis na postareis alla otan to kaneis, mas roufas mesa sto keimeno re file!
    Kanonise na teleiwseis to afierwma twra pou phres fora epeidh dyskola tha breis allh eukairia na to grayeis - kai einai krima na mhn to apolausoume!

    Problepw polla k endiaferonta na akolouthoun ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γράφε Γιάννη και μην ακούς κανένα. Μας ενδιαφέρει η Γερμανία...

    Έτσι που πάμε μάλιστα για δεύτερο κύμα μετανάστευσης, να ξέρουμε οι δόλιοι τι καλό παίζει εκεί πάνω... Είπαμε οικονομικοί μετανάστες αλλά να μπορούμε να πιούμε και μια καλή μπυρίτσα :P

    Αν και προσωπικά, αν είναι να μεταναστεύσω θα προτιμήσω να περάσω στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήμουν στο Βερολίνο το Μάρτη του 2011, κρίμα που δεν είχα διαβάσει το κείμενό σας νωρίτερα!
    Πολύ ωραίες περιγραφές, συγχαριτήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή