Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Νηστεία με μπύρα και νερό ?

Ξημερώματα της 19ης Μαρτίου, λίγο πριν την κουτρουμπέσω στην αγκαλιά του Μορφέα, ανοίγω την αλληλογραφία μου και διαβάζω το e-mail ενός φίλου που γνωρίζει το κόλλημά μου με την μπύρα και που με παραπέμπει στο παρακάτω  ....

- Ευτυχώς ... ακόμη δεν έφτασα σε τέτοιο σημείο και ούτε πρόκειται να φτάσω ( θέλω να πιστεύω), αν αυτός ήταν ο λόγος που ανησυχούσε το φιλαράκι ... -

Ζει πίνοντας μόνο μπύρα και νερό !Ο J. Wilson, είναι ένας blogger από την Iowa, ο οποίος σταμάτησε να τρώει στερεά τρόφιμα...
Για την Σαρακοστή, όπως έκαναν παλιότερα και οι μοναχοί Paulaner, πίνει μόνο μπύρα και νερό!
Ο Wilson, ο οποίος έχει μια σπιτική ζυθοποιία για περισσότερα από 14 χρόνια, λέει ότι ερευνά την ιστορία των μοναχών Paulaner εδώ και αρκετά χρόνια.
Σύμφωνα με παλιές ιστορίες, οι μοναχοί στη Γερμανία στα μέσα του 16ου αιώνα, έπιναν μαύρη μπύρα, πλούσια σε θερμίδες, γνωστή και ως «υγρό ψωμί» για να συντηρηθούν κατά τη διάρκεια της νηστείας.


Οι "θρεπτικές ωφέλειες" της μπύρας βρίσκουν περίτρανα την επιβεβαίωσή τους ... αλλά εγώ θα ξαναθυμήσω ... πως
 " παν μέτρον... άριστον" ...

Άντε ... και άλλο κακό να μη μας βρει ...

Και μια που είπα κακό ...
Το 2012 που θα καταστραφεί η Γη ( ναι φίλοι μου... είναι πλέον σίγουρο ...) μόνο η Ελλάδα θα επιβιώσει της καταστροφής. Και ξέρετε γιατί ??
Γιατί είμαστε σε όλα 100 χρόνια πίσω ...

Pache ... !!!

3 σχόλια:

 1. Εύχομαι το παλικάρι να μην καταστρέψει το συκώτι του. Ευτυχώς είναι μόνο 40 οι μέρες της... νηστείας.

  Η τελευταία σου παράγραφος Μίχο με έκανε να σκάσω από τα γέλια. Και το να ξεκινάς τη μέρα σου με χαμόγελο είναι λυτρωτικό! Σ' ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ''Σύμφωνα με παλιές ιστορίες, οι μοναχοί στη Γερμανία στα μέσα του 16ου αιώνα, έπιναν μαύρη μπύρα, πλούσια σε θερμίδες, γνωστή και ως «υγρό ψωμί» για να συντηρηθούν κατά τη διάρκεια της νηστείας''.

  αυτο μου ειχε πει κ ενας Βαυαρος σερβιτορος πριν 2 χρονια.χαρην του φιλου μας ομως θα μαθουμε αν ειναι αληθεια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βρε σεις λέτε; Γιατί εκτός από κάτι παραπανίσια κιλάκια :P έχω και κάτι αμαρτίες που με βασανίζουν... θα τη χρειαζόμουν μια καλή νηστεία :)

  Επ' ευκαιρία (έρχεται και Πάσχα)... καμιά εκκλησία που να μεταλαμβάνεις με κανά παλαιωμένο barley wine ξέρουμε; ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή