Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Great Divide tasting @Local Pub

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε βρεθήκαμε ακόμα μια φορά στην φιλόξενη μπάρα του Local Pub. Αυτή τη φορά ο λόγος ήταν οι σπουδαίες μπύρες της Great Divide, μιας από τις ποιοτικότερες ζυθοποιίες της Αμερικής. Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές σ' αυτήν ΕΔΩ μπορείτε να δείτε παλαιότερες δημοσιεύσεις που έχουν γίνει.


Λοιπόν ... ο κύριος London Diehard εξασφάλισε για μας τους μπυρόπληκτους τις Hercules DIPA (που δεν την δοκιμάσαμε καθώς οι περισσότεροι από εμάς την είχαμε ξαναδοκιμάσει), την Smoked Baltic Porter, την 17th Anniversary Wood Aged double IPA και την Belgian style YETI.
 
ακρή δεξιά Yeti Espresso oak aged .... guest star με το άδειο μπουκαλάκι της

Αφού η παρέα μας μαζεύτηκε Fugi, Thanasis, Monk και ΄γω πάντα τελευταίος δεν καθυστερήσαμε καθόλου.
 Πρώτη στα ποτήρια μας η καπνιστή Porter με αλκοόλ στα 7,5% και χρώμα μαύρο και αφρό λευκό και χαλαρό.
Αρώματα καπνού (μετσοβόνε τυριού κατά προτίμηση) και ελαφρώς σοκολάτα.
Γεύση ελαφρώς γλυκιά με νότες σοκολάτας και ολίγον απο φρούτα με το καπνό να υπάρχει και αυτός πιο διακριτικός από στο άρωμα.
Επίγευση μέτριας διάρκειας με την καραμέλα και τον καπνό να σου μένουν σαν τελευταία εντύπωση. Ανθράκωση μέτρια και το σώμα της βελούδινο αλλά ελαφρύ. Σε γενικές γραμμές μια μέτρια μπύρα που το 7,5 είναι ότι πρέπει.


Συνεχίζουμε λοιπόν με την 117th Anniversary Wood Age για να καθαρίσουμε λίγο από τον καπνό.
Αυτή η Double IPA έχει αλκοόλ στο 10%, πολύ όμορφη παρουσία με το πορτοκαλοκαστανό χρώμα της και τον κατάλευκο αφρό.
Άρωμα ...... καταπληκτικό ίσως το πιο δυνατό της σημείο για εμένα. Τι να πρωτοπώ λυκίσκος, πεύκο, κίτρο, βανίλια μπλέκονται τόσο όμορφα με τις μυρωδιές του ξύλου και του αλκοόλ που δεν θέλω να ζητήσω τίποτα άλλο.
Γεύση δυνατή με το λυκίσκο να μπαίνει δυνατά και στρογγυλεύει με νότες καραμέλας, βανίλιας με το αλκοόλ να δίνει τις αναθυμιάσεις του ψηλά στον ουρανίσκο.
Επίγευση ξηρή, γλυκόπικρη και μακράς διάρκειας. Ανθράκωση μέτρια όπως και το σώμα της, πρόκειται για μια πολύ ωραία μπύρα που σίγουρα θα ξαναέπινα και το 9 το κερδίζει με το σπαθί της.



 Για το τέλος κρατήσαμε την Imperial Stout της βραδιάς Belgian syle Yeti καθώς έχει τ όνομα μιας μπύρας που από πολλούς εδώ μέσα θεωρείτε κορυφαία του είδους της .... για να δούμε θα το αποδείξει και μ αυτή την version της??

IS λοιπόν με 9,5% αλκοόλ χρώμα κατάμαυρο του γράσου που λέει και ο thanasis, με καφέ αφρό που χάνεται γρήγορα και αφήνει δαχτυλίδι στα τοιχώματα του ποτηριού.
Άρωμα σοκολάτας, ελαφρώς μπαχαρικό και υποψία μαγιάς. Το αλκοόλ ψιλοφαίνεται χώρις να είναι ενοχλητικό.
Γεύση μπαλατζαρισμένη με σοκολάτα, βανίλια, καφέ και κάποιες φρουτένιες πινελιές με την υποψία της μαγιάς και εδώ.
Επίγευση μέτριας διάρκειας με την σοκολάτα κατά κύριο λόγο να σου μένει. Σώμα μέτριο προς γεμάτο και ελαφρώς κολλώδες. Πρόκειται για μια πολύ ωραία μπύρα αλλά σίγουρα δεν φτάνει τις αδερφές Yeti, 8,75 η βαθμολογία της λοιπόν.


Στην υγεία σας και ελπίζω ο κ. London Diehard να μας κακομαθαίνει συνέχεια με τέτοια τύπου events. CHEERS!!!!

9 σχόλια:

  1. Πολύ ευχάριστες αυτές οι guest stars που παρελαύνουν σε τακτά πλέον χρονικά διαστήματα στην "Τοπική Pub", έτσι που κάθε φορά που ανεβαίνω Χαλάνδρι, όλο και κάποια καινούργια ποιοτική ετικέτα θ' ανακαλύψω... ας είναι καλά ο καλός μας ο publican που έχει καταλάβει την αρρώστια μας κι φροντίζει να 'χει πάντα ένα καλό φάρμακο για μας... έστω και γενόσημο :P

    Την Smoked Baltic Porter δεν την δοκίμασα, αλλά για την Wood Aged DIPA και την Belgian YETI θα συμφωνήσω με τον Ροκά, πως είναι άξια τέκνα της πολύ καλής Great Divide.
    H επετειακή DIPA είχε βαθύ και αισθησιακό άρωμα, αλλά στην γεύση υπολειπόταν λιγουλάκι κατά τη γνώμη μου. Περισσότερο ευχαριστήθηκα την Belgian Style Yeti. Βέβαια αν έχεις φτιάξει μια κορυφαία imperial stout σαν τη Yeti, δύσκολα οι όποιες παραλλαγές της να φτάσουν την κλασσική και πολυαγαπημένη συνταγή, αλλά ας μην παραπονιόμαστε... όπως έχουμε ξαναπεί εδώ μέσα, ζούμε στην εποχή του "ζευγαρώματος" και των "μπυραματισμών" και όταν μάλιστα ζευγαρώνουν η βελγική με την αμερικανική σχολή, συνήθως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικώς ενδιαφέροντα, όπως και στην περίπτωσή μας που η βελγική μαγιά έδωσε μια πιο funky διάσταση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tin Espresso tin tsakise monos tou o London Diehard?
    Gamates mpyres kai oi 4. Idikotera i Espresso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς βρέθηκε ο Ροκάς και μας είπε τα σχετικά για αυτές τις ετικέτες ...
    Τυχερός κι εγώ που το Σάββατο το βράδυ μαζί με τον Νικόλαο το Μέγα κατάφερα να τις δοκιμάσω στο The Local Pub και επιτέλους να γνωρίσω τόσο τον Φώτη, όσο και το φοβερό αυτό στέκι στο Χαλάνδρι ...
    Οι υπόλοιποι τις είχαν δοκιμάσει ασφαλώς μια μέρα νωρίτερα και μας πρόλαβαν τα μαντάτα ... !!
    Μάλιστα σήμερα ο Φώτης που βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα έκανε τη μαγκιά να φέρει κι εδώ κάποιο μπουκαλάκι ... !!!
    Well Done Ροκά μου ... Well Done Φώτη ...
    Well Done Great Divide ... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να κάνω μια ίσως χαζή ερώτηση;
    Ένας κοινός θνητός μπορεί στο συγκεκριμένο μαγαζί να πετύχει σε μία τυχαία μέρα έστω κάποιο από τα συνταρακτικά ονόματα που έχετε αναφέρει κατά καιρούς, ή τα φέρνει σε -κάτι σαν- ειδικές περιπτώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ναι και όχι η απάντηση αγαπητή ... Αν και κατά βάση εκεί όλο και κάτι θα πετύχεις οποιαδήποτε μέρα κι αν πας ...
    Και στην τελική θα πω κάτι άλλο ...
    Και μόνο που είναι σε ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ κουμπωμένα τα βαρέλια από τις δυο καλύτερες ζυθοποιίες της χώρας μας ... είναι αρκετό ...
    Το να πιεις την καταπληκτική Septem Pale Ale αφιλτράριστη βαρελίσια και την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα Crazy Donkey IPA επίσης βαρελίσια είναι από μόνο του πολύ σημαντικό ! Τη δεύτερη μάλιστα είναι ο μόνος που την έχει σε βαρέλι σε όλη την Ελλάδα ...
    Εγώ προσωπικά και μόνο για αυτές τις δυο θα μπορούσα να πηγαίνω οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να ξέρω αν παίζει σε μπουκάλι κάτι σπέσιαλ ...
    Αλλά πιστεύω πως πάντα κάτι παίζει εκεί ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Me prolave o Mixoulis agapiti Dark Chef. Pantws opote kati paizei kainourgio to anaferoume kai dw tis perissoteres fores alla to anevazei kai o Fwtis sto beer.gr synexeia.
    Mipws lew mipws na kanoume kana kalo kone oi mpyramatistes .... na idwthoume oi palioi (pou den vlepomaste pote) kai na gnwristoume kai me ta kainourgia paidia eeee ti lete??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H Local exei ginei telika h dikh sas local pub :)

    Pera apo th Yeti, egw limpistika kai thn kapnisth ki as mhn sas entypwsiase. Ante kai sta epomena, akourastoi mpyramatistes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τη δευτέρα που μας πέρασε,είχα την τιμή και την χαρά να γνωρίσω από κοντά τον Φώτη από το LOCAL PUB,στην αστραπιαία του επίσκεψη στα μέρη μας.Παρέα με τον ΜΙΧΟ και τον εκλεκτό φιλοξενούμενο μας από την πρωτεύουσα,τα είπαμε για λίγο συνοδευόμενοι πάντα από μερικά εκλεκτά ποτήρια του αγαπημένου μας ποτού.
    Το LOCAL και η παρέα του είναι η απόδειξη οτι με αφορμή την μπύρα,δημιουργούνται φιλίες και παρέες,που αφήνουν στην άκρη το ευκαιριακό κέρδος και με πολύ μεράκι και αγάπη,προάγουν τον πολιτισμό και το ήθος,που στις μέρες μας είναι δυσεύρετα.
    Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Φώτη,που ανηφόρησε μέχρι τον Τρίλοφο (με την πολίτιμη παρέα του ΜΙΧΟΥ)και μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε και να τα πούμε,όσο και για το δώρο που μας έφερε από το LOCAL.
    Σειρά μας τώρα να επισκεφθούμε το καταπληκτικό αυτό μπυροστέκι,με την πρώτη ευκαιρία,που μάλλον δεν θα αργήσει...
    Cheers guys,you totally rock !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή