Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Μπυροτουρισμός στην Λόνδρα...

Tο τριημερο 26-29 Νοεμβριου ειχα κανονισει εδω και περιπου τρεις μηνες να το περασω στον Λονδινο. Ειχαμε ηδη κλεισει τα εισητηρια μας απο τον Αυγουστο και ετσι βρεθηκαμε για τρεις μερες στην Λονδρα. Φτασαμε το Σαββατο γυρω στις 6μμ στο ξενοδοχειο και αφου πηραμε μια ανασα, φυγαμε για μασα και βεβαιως την πρωτη μας μπυριτσα επι αγγλικου εδαφους. Ειχα ηδη κανει το πλανο μου σχετικα με ποιες pub/beer bar θα επισκευτουμε και το πρωτο στην λιστα ηταν ενα σχετικα καινουργιο, beer-bar του Λονδινου, το Craft Beer Co.


 To Craft Beer Co. παροτι εχει ανοιξει μολις 5 μηνες εχει ψηφιστει στο ratebeer σαν το καλυτερο beer-bar του Λονδινου και τεταρτο καλυτερο στον κοσμο για το 2011.
Κατεβαινουμε λοιπον στην σταση του μετρο Chancery Lane και μετα απο δεκαλεπτο περπατημα φτανουμε στο μαγαζι. Με το που μπαινεις μεσα αντικριζεις την τεραστια μπαρα του που εχει κουμπωμενα 16 cask & 21 keg, πραγματικα εντυπωσιακο. Οι επιλογες στα cask κυριως απο Ηνωμενο Βασιλειο αλλα και ενα cask απο Mikkeller που ειναι αποκλειστικα για το Craft Beer Co. και  για το CASK pub & kitchen για το οποιο θα αναφερθουμε πιο μετα. Στα keg οι επιλογες ειναι απο Αμερικη, Ηνωμενο Βασιλειο, Δανια, Νορβηγια, & Βελγιο και γενικα αλλαζουν πολυ συχνα. Βεβαιως η επιλογη ειναι πολυ δυσκολη.



Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Κολοκυθομακάρονα και κολοκυθόμπυρα!

Το Halloween μπορεί να πέρασε εδώ και καιρό αλλά η κολοκυθομανία καλά κρατεί! Δοκιμάσαμε φρέσκα ζυμαρικά με γέμιση κολοκύθας και τριών τυριών, τα οποία συνοδέψαμε με μία Pumpkin Αle της αμερικάνικης Saranac - και πάθαμε υπερ-κολοκύθωση! Μεταξύ μας, τα νόστιμα ζυμαρικά δεν ήταν παρά η αφορμή για να ανοίξουμε τη μπύρα...



Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

BAVARIA DELICATESSEN

Γνωστός εδώ και μερικα χρονια ο κ.Μιχαλης δεν μας αφησε να περιμενουμε πολύ καιρο εως οτου ετοιμασει τον νέο αυτό χωρο και επανηλθε με το γνωστο σε ολους μας καταστημα σε νεα διευθυνση κ περιοχή !



Ενας ζεστος φιλοξενος χωρος με εντονα σημεια αναφορας στην Βαυαρικη μπυροκουλτουρα ...

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Cartoon Series No1 από τη De Struise :: Motuecha Belgian Blond Ale !

Άλλο ένα project βγαίνει στον αέρα από μια αγαπημένη Ζυθοποιία ανά τω κόσμω !
Αυτή τη φορά τα παλικάρια της De Struise σκέφτηκαν να προχωρήσουν στην παρασκευή μιας σειράς ετικετών κάτω από τον τίτλο Cartoon Series !!


H πρώτη ετικέτα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει σε μερικές εβδομάδες και θα είναι μια ξανθιά Belgian ale στα 5% ABV με το όνομα Motuecha !!
H ονομασία έρχεται από τη Νέα Ζηλανδία και τους λυκίσκους της ! Είναι γνωστόν πλέον πως οι Νέο Ζηλανδοί έχουν μπει για τα καλά μέσα στο παιχνίδι της μπύρας αφού οι εκλεκτές ποικιλίες λυκίσκου που ευδοκιμούν στα εδάφη τους χρησιμοποιούνται κατά κόρον πλέον από όλο και πιο πολλές ζυθοποιίες στον κόσμο!

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

BeerStore ... too !!! Από το βαρέλι ... στο ποτήρι σας !!

Την Πρωτοχρονιά του 2010 ένα πρωτοποριακό μπυρομάγαζο - τόσο για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης, όσο και για τα δεδομένα της χώρας μας - έκαμνε την εμφάνισή του στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη, στο κέντρο της συμπρωτεύουσας!


Η ιδέα της Κάβας - Μπυραρίας δεν άργησε να τραβήξει τα βλέμματα των κατοίκων της πόλης και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το BeerStore είχε καταφέρει να καθιερωθεί στη συνείδηση των συμπρωτευουσιάνων οι οποίοι πάντα ξέρουν να εκτιμούν το καλό και κυρίως εναλλακτικό ! Ένα μαγαζί αποκλειστικά για την μπύρα, δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον κόσμο, ακόμη και αυτούς που μέχρι τότε είχαν την μπύρα ως συνώνυμο της Amstel !


Στην πορεία αυτών των δυο ετών το Beerstore πραγματικά φάνηκε πρωτοπόρο σε πολλά θέματα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να μιμηθούν και να αντιγράψουν αυτό το πρότυπο, άλλοι αποτυχημένα και άλλοι σχεδόν επιτυχημένα μεν, αλλά ...

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Hornbeer Black Magic Woman Imperial Stout :: το Κέρατο πάει σύννεφο ... εξ' αιτίας της μαύρης καλλονής που έγινε "καπνός" !

Αναμφισβήτητα η Δανία είναι αυτή που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας τον τελευταίο μήνα και είναι λογικό άλλωστε ...
Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος θα συνεχίσω με τη Δανιμαρκία και ασφαλώς με άλλη μια ετικέτα από τις γνωστές μας πλέον μπύρες του Κέρατος !!


Άλλη μια μαύρη καλλονή στο ποτήρι μας σήμερα! Άλλη μια Imperial Stout από τις 4 συνολικά που παράγει η ζυθοποιία της Hornbeer !!
Black Magic Woman το όνομά της το οποίο υποδηλώνει ξεκάθαρα τις σκοτεινές προθέσεις των Δανών ζυθοποιών !

Τα περί Κέρατου τα έχουμε αναλύσει πολλάκις στο παρελθόν, για αυτό μπαίνω κατευθείαν στο ψητό, ή μάλλον στο καπνιστό της υπόθεσης !! 
Φυσικά φίλες και φίλοι ... με το "κέρατο" δεν παίζουμε και ασφαλώς όπου υπάρχει "καπνός" υπάρχει και ... μια Black Magic Woman από πίσω !!

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Μία μπύρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Εκτός από τα ήδη γνωστά οφέλη του κρασιού (σε μέτριες ποσότητες) για την καρδιά, μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα έρχεται να διαπιστώσει για πρώτη φορά ότι ανάλογα οφέλη, αν και σε κάπως μικρότερο βαθμό, προσφέρει η κατανάλωση μπίρας. Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ευρωπαϊκό περιοδικό επιδημιολογίας "European Journal of Epidemiology", αξιολόγησαν συγκριτικά (μετα-ανάλυση) 16 επιστημονικές μελέτες που αφορούσαν πάνω από 200.000 άτομα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καρδιολογικός κίνδυνος μειώνεται κατά 31% κατά μέσο όρο για όσους πίνουν περίπου μια μπίρα τη μέρα.


Όπως και στην περίπτωση του κρασιού, ο κίνδυνος αυξάνεται για την καρδιά, όταν αυξάνεται η κατανάλωση μπίρας. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το μέτριο αλκοόλ, είτε στο κρασί, είτε στην μπίρα, μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας, της λεγόμενης "καλής" χοληστερόλης (HDL), με συνέπεια να μειώνεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος. Εξάλλου, η μπίρα έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του κρασιού: επειδή περιέχει περισσότερο νερό, ο πότης φουσκώνει ευκολότερα και έτσι τείνει να πίνει λιγότερο, άρα να καταναλώνει λιγότερο αλκοόλ.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα οφέλη για την καρδιά δεν φαίνεται να επεκτείνονται σε άλλα αλκοολούχα ποτά, αν και έχουν γίνει λιγότερες έρευνες για αυτά. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι άλλοι παράγοντες είναι αυτοί που παρέχουν το όφελος για την καρδιά και όχι το αλκοόλ, αν και οι ερευνητές προσπάθησαν να τους απομονώσουν.

Πηγή

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Sierra Nevada 30th Anniversary Imperial Helles Bock


Μία από τις 4 ετικέτες περιορισμένης διάθεσης που ζύμωσε η Sierra Nevada για τα 30χρονα της (1980-2010) έπεσε στα χέρια του Δόκιμου τον Αύγουστο που μας πέρασε. Συγκεκριμένα, μιλάμε για τη 30th Anniversary Charlie, Fred and Kens Bock. Πρόκειται για μία Imperial Helles Bock με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 8.3% α.φ., την οποία ο Ken Grossman (ιδρυτής της Sierra Nevada) ζύμωσε σε συνεργασία με τους Charlie Papazian και Fred Eckhardt, δύο εκ των πρωτοπόρων της αμερικάνικης επανάστασης στο χώρο της μπύρας. Ο Charlie Papazian ίδρυσε τον Οργανισμό Αμερικανών Ζυθοποιών (ΒΑ), ο οποίος αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη, καθώς και το γνωστό τοις πάσι Μεγάλο Φεστιβάλ Αμερικάνικης Μπύρας (GABF). Επίσης, έχει εκδώσει βιβλία πάνω στο θέμα του home brewing, με πιο γνωστό το The Complete Joy of Home Brewing (1984). Ο Fred Eckhardt είναι επίσης μπυρο-συγγραφέας, με το βιβλίο του The Essentials of Beer Style (1989) να θεωρείται κλασικό ανάγνωσμα μέχρι και σήμερα. Πέρα από την προώθηση της κουλτούρας της μπύρας, ασχολείται επιπρόσθετα με το sake και την παρασκευή του στις ΗΠΑ.

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Poll position για το νέο “βασιλιά” του RateBeer

Το σημερινό μου post αφορά το RateBeer και τους Ratebeerians, αυτή την συμπαθή "συνομοταξία" φίλων (ή μάλλον λατρών) της μπύρας, που μέσω του δημοφιλούς site μπυροκριτικής (και όχι μόνο), καταθέτουν και μοιράζονται την εμπειρία τους από τις δοκιμές των εκατοντάδων (ή μήπως χιλιάδων) μπυρών που κυκλοφορούν κάθε χρόνο. Από το 2000 που ξεκίνησε το RateBeer, σαν ένα φόρουμ φίλων της μπύρας, μέχρι σήμερα, πολύ νερό (ή καλύτερα μπύρα) κύλησε στ' αυλάκι και όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν κάποια πράγματα για την ιστορία του RateBeer μπορούν να διαβάσουν εδώ κι εδώ.


ratebeer


Καθένας από τους χρήστες (aka Ratebeerians – υπολογίζονται πάνω από 100.000 ), καταθέτει την άποψή του για τις μπύρες που δοκιμάζουν, τα pubs που επισκέπτονται και για ότι άλλο μπορεί να έχει σχέση με τη μπύρα, είτε μέσω των κριτικών που κάνουν, χρησιμοποιώντας ένα κοινό σύστημα βαθμολόγησης, είτε μέσω των θεμάτων με τα οποία καταπιάνονται οι διάφοροι συντάκτες του ή μέσω του δραστήριου forum όπου μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη.

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Άγιος Βασίλης... ήρθε.. από τη Σουηδία!

Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία... μιας και ο καιρός έχει κρυώσει για τα καλά... τα πρώτα χιόνια πέσανε ακόμα και στη νότια Ελλάδα.. και μπαίνουμε σιγά-σιγά στην τελική ευθεία για τις γιορτές...

Ημέρα Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 23:42
τοποθεσία: Χωριό του Άη Βασίλη.


Ο Άγιος απολαμβάνοντας μια από τις τελευταίες «αγιοβασιλιάτικες» μπυρίτσες που χαν απομείνει στο κελάρι του, "Googlάρει" για "Santa Beers". Θέλει να πάρει ιδέες για την φετινή του on-line παραγγελλία. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο πέφτει πάνω στο άρθρο το οποίο την ίδια μέρα είχε ανεβάσει ο Πανούλης. Το 5ο της σειράς των "Santa Beers".
Ο γέροντας με τα κόκκινα (απο την μπύρα) μάγουλα και την άσπρη (από τα χρόνια) γενειάδα θυμήθηκε πως και πέρυσι έιχε συμβουλευτεί τον Πάνο για τις μπύρες που θα αγόραζε. Μάλιστα στο ίδιο blog είχε βρεί ένα πολύ χρήσιμο αφιέρωμα για on-line παραγγελίες.
Ψαχουλεύοντας λοιπόν κι άλλο στο blog ο Άγιος έπεσε πάνω σε 2 σχόλια που του τράβηξαν την προσοχή..
MONK είπε...
Ρουχ εισαι απαραδεκτος σου ειχα δωσει τοσες πληροφοριες και ουτε ενα μπουκαλακι δεν πηρες για εμας τους Αθηναιους...

MONK είπε...
Ρε σας μισω απλα ...τιποτα αλλο...

Θυμήθηκε και κάποια γράμματα του Σπύρου...
"Άγιε μου την αγαπώ! Την ποθώ! Θέλω να την πιώ.. μπλαμπλα.."

και ένοιωσε κατευθείαν πως κάποια δωράκια έπρεπε να παραδωθούν φέτος πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς... και μάλιστα δωράκια που δεν ήταν καθόλου εύκολο να τα βρεί! Ξεκίνησε αμέσως το ψάξιμο και μετά απο πολλές περιπέτειες (περισσότερες λεπτομέρειες δε μπορώ να σας αποκαλύψω) και αφού κινδύνευσε να χάσει το μοίρασμα των υπόλοιπων δώρων...

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Πες τη μαγική λέξη "rouhlas" 3 φορές και θα μπορείς να εισέλθεις στο Copenhagen Beer Celebration 2012 !

Στις 13 Ιουλίου μας άναψε φωτιές εδώ μέσα ο Νικόλαος ο Μέγας, ο "4 seasons - all weather" Chalice δηλαδή, με την κοινοποίηση του πρώτου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Μπύρας στην Κοπεγχάγη για το Μάιο του 2012 !


Ο περιορισμένος αριθμός επισκεπτών για κάθε μια από τις 2 μέρες αυτού του πρωτοποριακού για την Ευρώπη Φεστιβάλ Μπύρας "ανάγκασε" τους διοργανωτές της Mikkeller να βγάλουν προς πώληση διαδικτυακά τα εισιτήρια εισόδου πριν 2 μέρες και συγκεκριμένα στις 11/11/11 στις 11:11:11 το πρωί !!

Πολλοί από εμάς θα θέλαμε να παραβρεθούμε, αλλά τελικά δεν ξέρω ποιοι τελικά θα τα καταφέρουν ...

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Lambic + G.A.P @ BeeRocker's = Imperial Stout

Βραδιά μπυραματισμών η προηγούμενη Παρασκευή και κάποιοι απ’ τους συνήθεις ύποπτους μαζευτήκαμε για μια βραδιά Lambic στο σπίτι του Ροκά. Με το που είδα βέβαια και το Θανάση στους αφιχθέντες ήμουν σίγουρος πως δεν θα το «πολυξινίσουμε» μια και οι ξινόμοπυρες δεν ήταν ποτέ της αρεσκείας του φίλου μας… αντιθέτως οι extreme stoutιές… Ανδρικό φλερτ

Beeramatismoi@Beerocker's_LineUp

Τα παιδιά είχαν ανοίξει μια La Trappe Isidor μέχρι να φτάσω (η συγκεκριμένη κατά τον Σπύρο ήταν 4 χρόνια παλαιωμένη – πρέπει να την είχε πριν καν κυκλοφορήσει Ο Γελαστούλης κλείνει το μάτι ). Αν θυμάστε, την Isidor την είχαμε πρωτοδοκιμάσει το Σεπτέμβρη του 2009, στο πανηγυράκι μπύρας στο ΣΕΦ. Ας θυμηθούμε τι είχαμε γράψει τότε…

125 χρόνια γιορτάζουν φέτος στο μοναστήρι του Koningshoeven, από τότε που ο αδερφός Ισίδωρος, ο πρώτος ζυθοποιός του μοναστηριού, ξεκίνησε να φτιάχνει τις μπύρες που γενιές και γενιές φίλων της μπύρας αγάπησαν και οι οποίες, βασισμένες ακόμα στην ποιοτική παράδοση του πρώτου αυτού ζυθοποιού, έφτασαν να θεωρούνται μέχρι και τις μέρες μας αριστουργήματα. Η επετειακή La Trappe Isid'Or έχει πάρει τ' όνομά της απ' το μοναχό αυτόν…

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Stone Vertical Epic ale 11.11.11 με κανέλα και τσίλλι !!

Από τις αγαπημένες Ζυθοποιίες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής η Stone εδώ στους Μπυραματισμούς.
Έχουμε και έχουμε αναφερθεί σε αυτήν εδώ μέσα !


Άλλο ένα project ( από τα διάφορα που κατά καιρούς τρέχουν) βρίσκεται σε εξέλιξη από τους ανήσυχους και ασφαλώς πολύ επικοινωνιακούς με το κοινό τους ζυθοποιούς της Stone !
Δεν είναι άλλο από αυτό των Vertical Epic Ales που ξεκίνησαν στις 02/02/02 και συνεχίζονται μέχρι και φέτος με την Vertical Epic Ale 11/11/11 !!

Εμπνευσμένη όλη η σειρά από τη Βελγική μπυροκουλτούρα και παράδοση έχει να παρουσιάσει κάθε χρόνο και μια διαφορετική ale !!

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Μπύρα και Φαγητό :: " η Συνταγή της Θεσσαλονίκης" ... και άλλες γευστικές μπυρο-προτάσεις !!

Όσοι θεωρείτε τον εαυτό σας "μάστορα" στην Κουζίνα δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την τύχη σας στο Διαγωνισμό "Συνταγή της Θεσσαλονίκης" που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με το γνωστό Ζυθεστιατόριο ΖΥΘΟΣ ( Λαδάδικα και ΝΤΟΡΕ) ...
Πού ξέρετε ? ... σε λίγες μέρες που σύσσωμο το Κοινοβούλιο θα μας "ιππεύει" κανονικά για τουλάχιστον μια δεκαετία ... εσείς μπορεί να σταθείτε τυχεροί και να αναδείξετε το "άστρο" σας που θα σας δώσει το εισιτήριο να μεγαλουργήσετε και να ζήσετε "ζωή χαρισάμενη " !

Thessaloniki Food Festival

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα νέο ετήσιο θεσμό για την πόλη, το Thessaloniki Food Festival!


Κύριοι στόχοι της διοργάνωσης είναι τόσο η αναζήτηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, για την οποία τόσα πολλά λέγονται και γράφονται, όσο και η δημιουργική συμμετοχή των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών που δραστηριοποιούνται σε σχετικά πεδία, αλλά και η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως κορυφαίου γαστρονομικού προορισμού για έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

HornBeer Caribbean Rumstout :: Το Κέρας παίρνει άρωμα και γεύση Καραϊβικής !!

Άλλη μια πολύ ιδιαίτερη και συνάμα εξαιρετική ετικέτα από τους Δανούς της Hornbeer θα δούμε σήμερα !


Τα παλικάρια εκεί στο Kirke Hyllinge της Δανίας κάνουν καταπληκτική δουλειά και έχουν μια πολύ μεγάλη γκάμα ετικετών να επιδείξουν για όλα τα γούστα, πράγμα γνώριμο για την πλειονότητα των μικρο-ζυθοποιιών της Δανίας που φροντίζουν να παρασκευάζουν σχεδόν τα πάντα και να πειραματίζονται με τα πάντα!


Από τις ανερχόμενες συν τω χρόνω ζυθοποιίες της Δανίας η Hornbeer, αυτή τη φορά έχει να μας επιδείξει ακόμη μια συνταγή πειραματική που έχει ως συνέπεια την δημιουργία μιας ιδιαίτερης Imperial Stout, της Caribbean Rumstout. 
Από το όνομα καταλαβαίνει κάποιος πως το ρούμι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά σε αυτήν την ετικέτα! Πέραν τούτου, η μπύρα στη συνέχεια παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια και το τελικό αποτέλεσμα είναι σίγουρα άξιο αναφοράς τόσο για την ποιότητά του, όσο και για την πολυπλοκότητά του, γεγονός που χάρισε στην μπύρα αυτή και βραβείο στη Δανία για το 2008 !

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Celebrating craft beer in San Diego, November 4 - 13


Γράφει ο Γιώργος Αλεξάκης, 
ο αγαπητός μας Skull Splitter ... 

Celebrating craft beer in San Diego
November 4 -13

Αυτό είναι το εναρκτήριο event της εβδομάδας μπύρας του San Diego στην California των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής, και το απόλυτο φεστιβάλ craft μπύρας για τους φίλους του είδους. 
Αυτή η εκδήλωση , δείχνει σε τι κατάσταση βρίσκονται σήμερα όλες οι μικροζυθοποιίες του San Diego,αφού εδώ μπορείτε να βρείτε την γκάμα από όλες τις μπύρες τους, να κερδίσετε πλούσια μπυροδώρα και έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε από κοντά όλους τους ζυθοποιούς της περιοχής.


Η γενική είσοδος κοστίζει 33 US dollars και περιλαμβάνει το καθιερωμένο δοκιμαστικό ποτηράκι του φεστιβάλ, μπυροδοκιμές και πολύ live μουσική. Τώρα πάρτε και μια γεύση από τις ζυθοποιίες που λαμβάνουν μέρος :

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Santa - Beers Are Coming To Town ... (part V)

Και ναι λοιπόν… Επέστρεψα! Αρχές Νοέμβρη πια, με το κρύο να γίνεται ακόμη πιο αισθητό και τη χρεοκοπία πιο σίγουρη… 58 και σήμερα φίλοι μου… 59 μέρες αγωνίας για το αύριο, καθημερινής εργασιακής πάλης για τα προς το ζην αλλά και προσπάθειας για ηθελημένη κώφωση στα καθημερινά λογύδρια που προβάλουν όλα τα Μ.Μ.Ε. με σκοπό τη μαζική αποχαύνωση [όχι πως μετά θα αλλάξει κάτι...]. Κοντά 2 μήνες για να πούμε “ουφ! Τη βγάλαμε και φέτος…” και να ονειρευτούμε την νέα χρονιά έτσι ακριβώς τη θέλει ο καθένας μας!


Χριστουγεννιάτικων μπυρο-δοκιμών συνέχεια, γιατί ρε κουφάλα νεκροθάφτη, είμαστε ακόμη ζωντανοί! Τα γούστα μας δε θα τα κόψουμε ποτέ, έστω και με ακυβέρνητο καράβι!
Το Βέλγιο στη παραγωγή και εμείς στη κατανάλωση. Από τη μια, με ρίζες στο αββαείο του Roeulx της δυτικής Βαλονίας, η St. Feuillien μας χαρίζει την Cuvée De Noël, ενώ λίγο πιο μακριά, στην ανατολική Φλάνδρα, βρίσκουμε τη Santa Bee από τη μικροζυθοποιία Boelens που γνωρίσαμε στο φεστιβάλ της Brugge. Και οι δυο έχουν παραμείνει για τουλάχιστον ένα χρόνο στη συντήρηση και περιμένουν καρτερικά μέχρι να περάσουν στην ιστορία κι εγγράφως. Εμπρός λοιπόν, καλή διασκέδαση!

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Smisje Speciaal. Στο κλίμα της αμερικανικής Haloween με μια βελγική κολοκυθόμπυρα.

Haloween προχθές και σε πολλές χώρες, αλλά κυρίως στην Αμερική, μικροί και μεγάλοι γιορτάζουν αυτή τη μυστικιστική μέρα (ή καλύτερα νύχτα) μασκαρευόμενοι σε μάγισσες, διαόλους, ζόμπι, νυκτερίδες και ότι άλλο ανάλογο τρομακτικό μπορούν να φανταστούν. Τα πιτσιρίκια περνούν από σπίτι σε σπίτι για το καθιερωμένο "trick or treat", ενώ την τιμητική τους έχουν οι κολοκύθες – φαναράκια. Κολοκύθες σκαλισμένες σε φιγούρες ανθρώπινες ή όλιγον δρακουλιάρικες, που μέσα από το φως των κεριών που τους βάζουν μέσα φαντάζουν τρομακτικές. Φαναράκια που αναβιώνουν το θρύλο του έξυπνου και θαρραλέου ιρλανδού αγρότη που κατάφερε να ξεγελάσει το διάολο Διαβολάκι Ο Γελαστούλης ζεσταίνεται


Halloween-Celebrates-Sex-and-Death


Στον κόσμο της μπύρας και ιδιαίτερα στην αμερικανική craft beer σκηνή, η haloween δεν θα μπορούσε παρά να εμπνεύσει τη δημιουργία μπύρας από κολοκύθα. Στην Αμερική οι κολοκυθόμπυρες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Σχεδόν κάθε ζυθοποιία που σέβεται τον εαυτό της φτιάχνει (ή έχει φτιάξει κάποια στιγμή) μια pumpkin beer. Κάποιοι χρησιμοποιούν ολόκληρα κομμάτια κολοκύθας στη συνταγή, όπως η Dogfish Head και η Samuel Adams, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν πουρέ ή εκχύλισμα κολοκύθας.


pumpkinbottles

“Pumking is an ode to Púca, a creature of Celtic folklore, who is both feared and respected by those who believe in it. Púca is said to waylay travelers throughout the night, tossing them on its back, and providing them the ride of their lives, from whichthey return forever changed! Brewed in the spirit of All Hallows Eve, a time of year when spirits can make contact with the physical world and when magic is most potent”...

Έκτακτο Δελτίο Ενημέρωσης :: "Στη φάρμα των ζώων ... πίνουν μπύρες! "

Τα Μυστήρια αυτά νέα καταφτάνουν απευθείας 
από τη Σκοτεινή Κουζίνα ... 
Τις λεπτομέρειες μπορεί να μας τις περιγράψει μόνο η ... 
Dark Chef  !!

Στη φάρμα των ζώων ...
πίνουν μπύρες!

Η ζωή στη φάρμα κυλούσε ήρεμα. Τα ζώα έβοσκαν τη μέρα και κοιμόντουσαν τη νύχτα. Τίποτα δε διατάραζε τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μέχρι που ένα σατανικό μα και ταυτόχρονα αγαπημένο μαγαζί (μπυραρία ντε) άνοιξε στο δίπλα τετράγωνο...
Και να τι ακολούθησε:

Πρώτα και καλύτερα, "τσίμπησαν" τα μονίμως πεινασμένα μα και διψασμένα γουρούνια!

Επειδή όμως τα γουρούνια είναι έξυπνα και με επιχειρηματικό πνεύμα, πολύ σύντομα φρόντισαν και για τη δική τους παραγωγή μπύρας:


Οι υπόλοιποι φίλοι τους, έσπευσαν να τους στηρίξουν σ' αυτήν τους την προσπάθεια και ο γάιδαρος της φάρμας ήταν ο πρώτος τους πελάτης!

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Καλό μήνα με εκλεκτές μπυρο-δοκιμές στο Ipanema Beer-Bar και με "δημοψήφισμα" προ των πυλών ! (?)

Καλό μήνα σε όλες και όλους τους ομοιοπαθούντες Έλληνες που καθημερινά εδώ και τόσο καιρό με υπομονή σφίγγουν τα δόντια και "ακονίζουν" στα κρυφά τα ξίφη που τους έχουν μπήξει βαθιά μέσα τους, ώστε σύντομα να τα επαναχρησιμοποιήσουν ενάντια σε αυτούς που τους τα κάρφωσαν !
Ο καιρός γαρ εγγύς ... !!!
Το ξημέρωμα της 1ης Νοεμβρίου μας βρήκε με τον "ηθικό" εκβιασμό ενός δημοψηφίσματος, την ώρα που στο Ipanema Beer-Bar ο Γιώργος ( aka Skull Splitter) άνοιγε την προσωπική του μπυρο-κάβα για να μας κεράσει και να προτάξει έτσι κατά κάποιον τρόπο το σύνθημα " δε θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάφτη" !!


Μια ακόμη όμορφη βραδιά και χτες αργά το βράδυ στο Ipanema, από τις πολλές που μας έχει χαρίσει αυτό το εξαιρετικό μπυρο-στέκι της Θεσσαλονίκης τον τελευταίο αυτό χρόνο της λειτουργίας του!
Τα εύσημα τόσο στον ιδιοκτήτη, όσο και στο ίδιο το μπυρομάγαζο τα έχουμε δώσει πολλάκις εδώ στους Μπυραματισμούς, οπότε ήρθε η ώρα να στρέψουμε την προσοχή μας στα εκλεκτά μπυροπιώματα που είχαμε χθες !!