Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Cartoon Series No1 από τη De Struise :: Motuecha Belgian Blond Ale !

Άλλο ένα project βγαίνει στον αέρα από μια αγαπημένη Ζυθοποιία ανά τω κόσμω !
Αυτή τη φορά τα παλικάρια της De Struise σκέφτηκαν να προχωρήσουν στην παρασκευή μιας σειράς ετικετών κάτω από τον τίτλο Cartoon Series !!


H πρώτη ετικέτα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει σε μερικές εβδομάδες και θα είναι μια ξανθιά Belgian ale στα 5% ABV με το όνομα Motuecha !!
H ονομασία έρχεται από τη Νέα Ζηλανδία και τους λυκίσκους της ! Είναι γνωστόν πλέον πως οι Νέο Ζηλανδοί έχουν μπει για τα καλά μέσα στο παιχνίδι της μπύρας αφού οι εκλεκτές ποικιλίες λυκίσκου που ευδοκιμούν στα εδάφη τους χρησιμοποιούνται κατά κόρον πλέον από όλο και πιο πολλές ζυθοποιίες στον κόσμο!


Ακόμη και ο Σοφοκλής στη Septem χρησιμοποιεί, αν θυμάστε καλά, τον Nelson Sauvin, έναν από τους πιο γνωστούς τύπους λυκίσκου από τη Ν. Ζηλανδία στο ευρύ κοινό !!

Οι της De Struise σε αυτήν την ετικέτα τους χρησιμοποίησαν ως λυκίσκο τον Motueca, γεγονός που στάθηκε αφορμή να πάρει το όνομά της η ετικέτα αυτή που σύντομα θα κυκλοφορήσει! Τα IBUs της μπύρας θα είναι στο 33 !

"We'll be releasing a new Blond Ale in a few weeks, called Motuecha, 5% ABV, 33 IBU and 8 EBC. 
The name is based upon a New Zeeland hop "Motueca" which has been used for bittering, aroma and dryhopping.
 It will be the first of our latest Cartoon series. First cartoon was made by Arne Frantzell ..."


Ο Carlo Grootaert και ο Urbain Coutteau ( όπως ήταν αναμενόμενο πιστεύω ) είναι αυτοί που φιγουράρουν στην ετικέτα - καρτούν της Motuecha που φιλοτεχνήθηκε από ποιον άλλον ? 
Από τον Arne Frantzell.

Υπενθυμίζω πως πριν περίπου κανα δίμηνο ο Chalice μας είχε πρωτοαναφέρει το όνομα του Arne Frantzell. Τότε, o Νικόλαος ο Μέγας ... έκανε αναφορά στα comics των Ζυθοποιών μέσα από το "Trouble Brewing"

Άντε να δούμε ... !!!! 

1 σχόλιο:

  1. Ως μέγας μπουκαλοσυλλέκτης (από εκεί μάλλον μου 'χει κολήσει το "Μέγας" ο Μιχος :D ) δεν μπορώ παρά να "κυνηγήσω" ολόκληρη τη σειρά.

    Για να δούμε όμως κι από περιεχόμενο, γιατί τελευταία να πω την αλήθεια, τα παλικάρια της Struise μ΄έχουν ολίγον απογοητεύσει με τις επιλογές τους. Είμαι όμως σίγουρος πως θα το κάνουν σύντομα το come back :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή