Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Petrus Dubbel Bruin :: " το κλειδί για τον Παράδεισο" ανοίγει άλλη μια πόρτα απόλαυσης !

Αν ήξερα τόσο καιρό ότι η Petrus Bruin της Bavik είναι τόσο καλή ετικέτα, θα είχα πιει εξαρχής το μπουκάλι που είχα ξεχασμένο πάνω από χρόνο τώρα ανάμεσα στα άλλα μπουκάλια ! Και σφαλώς όλο αυτό χρονικό διάστημα θα την είχα δοκιμάσει αρκετές φορές ακόμη. Δεν πειράζει, κάλλιο αργά παρά ποτέ !!


Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει και οι ανακατάταξεις στα μπουκάλια που υπάρχουν σπίτι είναι πολλές. Κάνοντας μα μίνι εκκαθάριση σήμερα στα μπουκάλια που έχω ξεχασμένα εδώ και καιρό παρατήρησα ότι η Petrus Dubbel Bruin είχε λήξει πριν κανα δίμηνο !
Ευκαιρία να τη δοκιμάσω λέω... και έπραξα άριστα, όπως αποδείχτηκε ...

Την Brouwerij Bavik μας την έκανε γνωστή εδώ στην Ελλάδα πρώτα από όλους ο φίλος μας ο Πανούλης ( aka panagiof ) εδώ και καιρό !
Η σειρά της Petrus περιλαμβάνει μια πλήρη γκάμα ετικετών εκ των οποίων μέχρι στιγμής θεωρούσα την Petrus Tripel ως την καλύτερη !
Να όμως σήμερα που και η Dubbel της σειράς ήταν μια μικρή έκπληξη ...


Πριν όμως πούμε το οτιδήποτε άλλο, ας θυμηθούμε το υπερπλήρες πληροφοριών και λογοτεχνικής δεινότητας αφιέρωμα που έκανε σε αυτή τη Ζυθοποιία o Πάνος, αλλά και τις κριτικές των Petrus Blonde και Petrus Tripel !
Here you are ::



Petrus Dubbel Bruin
στα 6,5% ABV



Το χρώμα της σκούρο καφέ με κοκκινωπές ανταύγειες κάτω από το φως. Αφρός σχεδόν λευκός, θα πέσει δυναμικά στην αρχή, αλλά θα χαθεί πολύ γρήγορα, αφήνοντας στο τέλος μερικά αποτυπώματα στο ποτήρι και ένα δαχτυλίδι να στολίζει την μπύρα μας ..

Άρωμα : πολύ ωραίο το άρωμά τη ειδικά όταν ζεσταθεί όπου ξετυλίγει όλη τη μαεστρία και αυτής της πολύ καλής Βελγικής συνταγής. Malts, μαγιά και φρούτα ( κεράσι κυρίως) στην αρχή θα δέσουν στην πορεία με μερικά μπαχάρια, ελαφρώς την καραμέλα και το αλκοόλ. Παρόλο που η μπύρα δεν έχει πολύ υψηλό ποσοστό αλκοόλης, όταν ζεσταθεί το αναδεικνύει μια χαρά.


Γεύση : πολύ όμορφη η αίσθηση και στο στόμα. Κεράσι, καραμέλα, σταφίδα, μαγιά και ασφαλώς η γνωστή αίσθηση και ζεστασιά του ψωμιού που βγάζουν ουκ ολίγες Βελγίδες.

Επίγευση: γλυκόπικρο φινάλε, μακράς διάρκειας με την καραμέλα ελαφριά και τα φρούτα να κέινουν την αυλαία. Ισορροπημένη η παρουσία του λυκίσκου, σβήνει πολύ όμορφα την τελευταία ανάμνηση!

Σώμα γεμάτο, ενανθράκωση μέτρια αλλά ταιριαστή απολύτως με το όλο concept. Μια πολύ καλή βελγίδα με τα γνωστά γνωρίσματα όλων αυτών των επιτυχημένων συνταγών που έχουν οι σκούρες των Βέλγων, αλλά και συνάμα με τη δική της προσωπικότητα!
Μπράβο στη Bavik ...
πραγματικά χαίρομαι που έστω και μετά από τόσο καιρό αποφάσισα να τη δοκιμάσω !

Βαθμολογία : 8,25



Pache ... !!!

5 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που συμφωνείτε και οι υπόλοιποι με την άποψή μου για αυτή την μπύρα! Αν κρίνω και απο τα 134 σχόλια που έγιναν μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ωρών, μπορώ να πω ότι η μπύρα αυτή είναι αρεστή και αποδεκτή κατά γενική ομολογία!!

    Έλα ... !!! μη ψαρώνετε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν δεν ντρεποντε Μιχο αντι να διαβαζουν μπυραματισμους τρεχουν ολοι στις παραλιες...οι τεντιμποιδες:D....Εγω παντως δεν την εχω δοκιμασει αλλα φαινεται μια χαρα dubbelia η petrus. Oσο για το θεμα με τις ληγμενες ειναι μια πονεμενη ιστορια...καθε φορα που αποφασιζω να κανω ξεσκαρταρισμα ανακαλυπτω ουκ ολιγες ληγμενες..πριν καμια δεκαρια μερες που εκανα ξεσκαρταρισμα βρηκα 5 ληγμενες εκ των οποιων η μια ειχε ληξει απο το 2007 και δυστυχως ειχε "κοψει"...οι αλλες ηταν μια χαρα ειχαν ληξει ομως μονο μερικους μηνες...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα χα, καλό αυτό!
    Τώρα που λόγω εποχής δεν έχει μείνει μάλλον κανείς στη blogο-χώρα, λέω να εφαρμόσω αυτό το σύστημα και να σχολιάζω κι εγώ από μόνη μου τα δικά μου post! :D

    Θα ήθελα να πω τη γνώμη μου αλλά λίγο δύσκολο αφού δεν την έχω δοκιμάσει αυτή τη Βελγίδα με σήμα τον άγιο Πέτρο -μπορώ να έχω τουλάχιστον την ευλογία του έστω και διαδικτυακά και να μεσολαβήσει για καμιά καλή θεσούλα εκεί πάνω? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που να μην αξιώσουν να δουν τέτοιες μπύρες στα ποτήρια τους όσοι δεν μπορούν ούτε να πληκτρολογίου από την πολλή τη ξαπλορεκλα :p
    Ούτε εγώ την εχω δοκιμάσει ακομα τη πατροκτόνος αλλά τη βάζω ευθύς στα υπόψιν. Λέτε να τη βρούμε ελλάδα η μόνο online?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πατροκτονο βάφτισε το λεξικό του κινητού την πετρους ντουμπελ... Μου λείπει το πληκτρολόγιο μου :| κλαψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή