Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Το Zythos Bier Festival ( ZBF) μετακομίζει ... !!

Έχουν περάσει 3 βδομάδες από το τέλος του 8ου ZBF 2011 που για μια ακόμη φορά έλαβε χώρα στο St. Niklaas του Βελγίου και για μια ακόμη φορά στις αρχές του Μάρτη ( 5-6 Μαρτίου ήταν φέτος).

Το μεγαλύτερο λοιπόν Φεστιβάλ μικροζυθοποιιών του Βελγίου, που διοργανώνεται από τον Zythos ( τη σπουδαιότερη και μεγαλύτερη οργάνωση φίλων μπύρας του Βελγίου), στρέφει κάθε χρόνο χιλιάδες βλέμματα πάνω του από όλες τις χώρες του κόσμου, αφού η πλειοψηφία των βέλγων μικροζυθοποιιών παρατάσσουν τα προϊόντα τους στο μπυροφιλικό κοινό.


Μετά από 8 επιτυχημένες διοργανώσεις λοιπόν, ο Zythos αποφάσισε να αλλάξει τόσο την τοποθεσία, όσο και την ημερομηνία διεξαγωγής του σπουδαίου αυτού φεστιβάλ.

Έτσι, από το St. Niklaas μεταφερόμαστε προς Βαλλονία μεριά και συγκεκριμένα στο Leuven, μια πανέμορφη πόλη που απέχει 30 λεπτά σχεδόν με το τρένο από την πρωτεύουσα των Βρυξελλών.


Επίσης μεταφέρεται και η ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης, αφού από το καθιερωμένο πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, το φεστιβάλ θα πραγματoποείται κάθε τέλη Απριλίου.

Για το 2012 μάλιστα έχουν ανακοινωθεί και οι ημερομηνίες που είναι 28 & 29 Απριλίου.


Πάντως, οι κάτοικοι της Αμβέρσας που πίστευαν στη μεταφορά του εν λόγω φεστιβάλ στα μέρη τους ... μάλλον απογοητεύτηκαν ..

Pache ... !!!

2 σχόλια:

  1. Χα... Το Leuven ήταν η πρώτη πόλη του Βελγίου που επισκέφθηκα θυμάμαι, 25 χρόνια πριν ...
    Λέτε να 'ναι και η επόμενη; :)

    Από τότε θυμάμαι είχα εντυπωσιαστεί από τις δεκάδες μικροσκοπικά καφέ στη πλατεία με τα σήματα απ' τις μπύρες κρεμασμένα απ' έξω.
    Τότε βέβαια δεν καταλάβαινα και πολλά από μπύρα και είχα μάλιστα "ερωτευτεί" μια Στέλλα... Ναι, αυτή της γνωστής οικογενείας Artois :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βγήκαν οι μπύρες και οι ζυθοποιίες που θα πάρουν μέρος στο νέο πλέον, από άποψη κατοικίας, ZBF στο Leuven στα τέλη του Απρίλη του 2012!

    http://www.zbf.be/index.php?lang=FR&page=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή