Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Proud of British Beer

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Αμερικανών που νωρίτερα φέτος έβγαλαν το βιντεάκι ''I am a craft brewer'', ήρθε και η σειρά της SIBA (Society of Independent Brewers) να κάνει το ίδιο για τη βρετανική μπύρα...


Proud of British Beer from Society of Independent Brewers on Vimeo.

Αν και πεντάλεπτο, αξίζει να το δείτε. Είναι καλογυρισμένο και μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο αμερικάνικο βίντεο, με την εμφανίση πολλών γνωστών ζυθοποιών από το Νησί και φυσικά πολλών μισογεμάτων pints... :o)

4 σχόλια:

  1. Αυτό που ξεχώρισα σε αυτό το πράγματι ωραίο βιντεάκι (αν και το αμερικανικό έχει ένα πιο χολιγουντιανό αέρα ;) ) είναι μια χαρακτηριστική διαφορά στο στόχο!
    Ενώ δηλαδή οι Αμερικανοί στοχεύουν και τονίζουν τη διαφορά μεταξύ της μπύρας των μικρών και της μπύρας των τεράστιων εταιριών, οι Βρετανοί μιλάνε κυρίως για British Beer, το πόσο καλή είναι και το πόσο άδικη είναι η πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στους ζυθοποιούς και τα pubs, με τη ψηλή φορολογία και τα λοιπά αντικίνητρα.
    Μια φωνή ενάντια όχι στην όποια κακή μπύρα που σίγουρα κυκλοφορεί στο Νησί, αλλά ενάντια στη πολιτεία γενικότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με τον Νικόλα και την παρατήρησή του. Είναι από τα πρώτα πράγματα που ξεχωρίζεις να και που διαφαίνεται μέσα από αυτό το video.

    Σου λέει ... όλοι συνασπισμένοι να απαιτήσουμε τα καλύτερα από πλευράς κράτους και υστερα ο καθένας ας δείξει τη "μαγκιά" του και ας προβάλλει το προϊόν του στην τελική με οποιον τροπο θέλει αυτος. Δεν ειναι και άσχημο το σκεπτικό ...

    Ευχαριστούμε αγαπητέ Δόκιμε που ξετρύπωσες αυτό το videaki από την πάλαι ποτέ ένδοξη Γηραια Αλβιώνα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντίθετα, αν ποτέ (αν λέω :P ) γινόταν κάτι ανάλογο στο Ελλαδιστάν, μάλλον θα 'ταν κάτι μεταξύ προεκλογικού βίντεο, συνωμοτικού σεναρίου του στυλ ο άλφα αντίπαλος μου χρησιμοποιεί μεταλαγμένο κριθάρι ή ο βήτα παίρνει μολυσμένο νερό απ' τον Ασωπό και απόσπασμα από εκπομπή της Ζούγκλας, όπου αποκαλύπτονται με κρυφή κάμερα κρυφές συναλλαγές στο χημείο ή επισκέψεις-παραγγελίες των "Ράμπο" στις εγκαταστάσεις των αντιπάλων :)
    Κατά τ' άλλα, η ελληνική craft σκηνή (η μικροζυθοποιία ντε :) ) εξακολουθεί να κοιμάται ήσυχη! Κανένα νέο απ' την συνεχώς αναβαλλόμενη δίκη των μεγαλοζυθοποιιών τουλάχιστον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Poly swsta paidia, kathws ta teleutaia metra ths kybernhshs tou Cameron exoun ginei thema pollwn sizithsewn / antidrasewn. Opws se kathe xwra me prohgmenh mpyrokoultoura, to thema einai arketa flegon kai apasxolei edw kai kairo tous epaggelmaties tou xwrou. Malista, oi teleutaies auxhmenes forologies akolouthoun distixws mia seira paromoiwn metrwn pou exoun perasei ta prohgoumena xronia...

    To binteo asfalws den exei mono ena skopo. Promotarei kyriws th bretanikh mpyra, se mia epoxh pou arketoi katanalwtes anazhtoun pio ''yagmenes'' etiketes apo Amerikh kai alles eurwpaikes xwres, kai o diashmos organismos CAMRA dexetai arketh kritikh gia tis monolithikes tou apoyeis se arketa themata (opws p.x. h apostrofh tou se kathe eidous keg ws xwro fylaxhs ths mpyras)

    ΑπάντησηΔιαγραφή