Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

"Γεύση" Ηνωμένου Βασιλείου στο Ipanema beer bar !

Wychwood Brewery "Goliath", "Scarecrow ale" και "Wychcraft"
Wells "Bombardier"
Innis & Gunn "Oak aged Original" και "Oak aged Rum Cask ale"
Fuller's "Organic Honey Dew"
Shepherd Neame Brewery "Spitfire Kentish ale"
Greene King "Greene King IPA"



Αυτές τις παραπάνω 9 ετικέτες από το Ηνωμένο Βασίλειο έφερε μαζί του στα "πάτρια" για δοκιμή κατά την επιστροφή του από το Λονδίνο ο Γιώργος από το Ipanema στον Τρίλοφο της Θεσσαλονίκης.



Σαν μια πρώτη άποψη δοκιμάσαμε την Goliath της Wychwood, η οποία μάλλον ήταν μια αδιάφορη και νερουλή ale, κλασσικό δείγμα των πιο εμπορικών ετικετών από τις ζυθοποιίες του Ηνωμένου Βασιλείου.



Αντίθετα η Bombardier της Wells μου φάνηκε μια αρκετά αξιόλογη bitter ale με αρκετά πράγματα να σου δώσει τόσο σε άρωμα όσο και γεύση. Αν εξαιρέσει κάποιος το γνωστό χαλαρό σώμα όλων αυτών των ales θα έλεγα πως έχουμε να κάνουμε με μια καλή bitter.


Στο ψυγείο μου έχω και τις δυο πιο ιδιαίτερες μπύρες από τις παραπάνω και αναφέρομαι ασφαλώς  στις δυο ετικέτες από την Oak aged σειρά της Σκωτσέζικης Innis & Gunn.
Με την πρώτη ευκαιρία θα σας κάνω μια πιο αναλυτική αναφορά και παρουσίαση ...
Ευχαριστώ τον Γιώργο για την ευγενική χορηγία !!

 Cheers ... !!!

14 σχόλια:

  1. ..σε πραγματικη οαση του ζυθου εξελισεται το Ipanema κ δικαιως καθοτι ο Γιωργος φαινεται πως αγαπα τοσο την δουλεια του οσο κ την ποιοτικη μπυρα!
    ειχαμε την χαρα να γνωρισουμε απο κοντα το μαγαζι αυτο καθως κ τον ιδιοκτητη του κατα την προσφατη επισκεψη μας στην Σαλονικη.ομορφος χωρος,σωστα διακοσμημενος που αποπνεει μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ κ νιωθεις πραγματι σαν το σπιτι σου!
    αρκετες ετικετες (100 περιπου!!!) οι οποιες εχουν αυξητικες τασεις..
    μια προσπαθεια που πραγματι αξιζει τα καλυτερα κ τα ευχομαστε απο καρδιας.
    για ακομα μια φορα η συμπρωτευουσα παιρνει κεφαλι με τα αψογα μπυροστεκια της!!ευγε!!

    οσο για σενα ακουραστε ζυθο-γραφε Μιχο αναμενουμε κ τις υπολοιπες Αγγλοσαξωνικες δοκιμες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως έχω αναφέρει κατά το παρελθόν και όπως σωστά επισημαίνει και ο Mr Weissman, το Ipanema από το τίποτε έχει μεταμορφωθεί σε έναν καταπληκτικό χώρο όπου φιλοξενείται η μπύρα με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός από την χαλαρή και ζεστή ατμόσφαιρα που αποπνέει ο χώρος από μόνος του, η δουλειά και η συνέπεια του Γιώργου, αλλά και της αδερφής του της Νίκης, είναι αυτά που στην τελική μετράνε περισσότερο.
    Οι Βρετανικές μπυροδοκιμές θα συνεχιστούν γρήγορα πιστεύω Γιώργαρε, αφού έχω κατά νου άμεσα να δοκιμάσω τις δυο περίεργες oak aged cask ales της Innis & Gunn που πήρα πεσκέσι σπίτι μου!
    Ελπίζω και ο αγαπητός Dokimos να συνδράμει και αυτός με την άποψή του επί των ετικετών αυτών, αν και εφόσον τις έχει δοκιμάσει ασφαλώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι μπυραματιστές,τα καλά σας λόγια μας κάνουν χαρούμενους,αλλά και μας γεμίζουν ευθύνη για να συνεχίζουμε στον ίδιο μέχρι τώρα, ποιότικο δρόμο που έχουμε χαράξει.Αυτά τα Βρετανικά ales,είναι μόνο το προγευμα.Φίλε ΜΙΧΟ ακουλουθεί και το κυρίως πιάτο από Σκωτία μεριά.Τώρα που ξεκαθαριζουν ένα,ένα κάποια προσωπικά ζητήματα,ξαναβρίσκουμε το καθαρό μυαλό και κάνουμε την αντεπίθεση,με την μικρή εισαγωγή των ales από την ORKNEY BREWERY,τα οποία αφού περάσουν απο τα έμπειρα χέρια της παρέας των μπυραματιστών,θα εχουν την δυνατότητα να τα γευθούν και οι πελάτες του IPANEMA.Φίλε Weissman χάρηκα για την γνωριμία και ήταν τιμή μου να τα πίνουμε μαζί στο μαγαζί μου.Ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε (πιούμε)καλύτερα σε καμία από τις σύχνες ευρωπαϊκές εξορμήσεις των μπυραματιστών.ΜΙΧΟ ξέρω οτι χρωστάω την παρουσίση της ORKNEY.Εντός των ημερών θα είναι έτοιμη κι αυτή.Υποκλίνομαι ταπεινά φίλοι μου.Cheers !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή δύναμη και φαντασία φίλοι μας στο δύσκολο δρόμο που διαλέξατε - να ξεστρατήσετε δηλαδή απ' τα έτοιμα τα σίγουρα και να... "μπυραματιστείτε" ;) Προσφέροντας δηλαδή στο κόσμο σας, εκτός από καλή μπύρα και κάποιες ξεχωριστές επιλογές. Οι πραγματικοί λάτρεις της μπύρας θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Wraia kai elpidofora ta minimata apo to Ipanema!
    Apo tis etiketes pou parataxate, exw dokimasei tis perissoteres. H gnwmh mou:

    Apo Wychwood, metries Goliath kai Wychcraft (gia thn opoia eixa postarei kai sto Stylo palaiotera). Th Scarecrow ale den thn exw piei.
    H Fuller's exei polles axiologes etiketes. H Organic Honey Dew steketai men kala alla den einai apo ta dynata xartia ths zythopoiias. Gia th Greene King IPA apla anekth, mono gia mia dokimh apo periergeia :) H Bombardier ths Wells kalh opws diapistwse k o Mixos (opws pisteuw tha brei kai th Spitfire), an kai briskeis kalyteres sthn kathgoria ths se s/m me ta idia lefta (p.x. Adnams). H Wells genika kineitai se metria epipeda, me merikes barelisies ths na einai euxaristes alla mexri ekei. Antitheta, tis mpyres ths Innis & Gunn tha tis breite poly pio endiaferouses (thn Oak aged Original toulaxiston, epeidh th Rum Cask ale den thn exw petyxei) kai safws polyplokoteres!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε Dokimos για την παρέμβαση- κατάθεση των προσωπικών σου απόψεων επί των ετικετών αυτών. Για τη Fullers μάλιστα, που όπως είπες έχει γενικότερα πολύ καλό όνομα, ο Γιώργος που τη δοκίμασε συμφωνεί με τα λεγόμενά σου ότι απλά στέκεται και τίποτε παραπάνω ...
    Τελικά μάλλον τα καλά κομμάτια υπάρχουν πλέον σπίτι μου και πρέπει να επισπεύσω τη δοκιμή τους ... και να σας ενημερώσω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα το μαγαζί δε μ αρέσει καθόλου γι αυτό και δε πάω συχνά! Το κλίμα βαρύ, το σέρβις δεν αναγνωρίζει διαφορές ροκφορ-Rochefort και γενικότερο χάος. Και μόνο που ο Γιώργος, που κινεί τα νήματα εκεί μέσα, είναι ΜΠΑΟΓΚτζης... καταλαβαίνετε..

    Αστειεύομαι φυσικά! Τα παιδιά κάνουν μια αξιολογότατη προσπάθεια να προάγουν την ουσία της μπυροποσίας που κατ'εμέ συνίσταται σε ένα απίστευτα φιλικό περιβάλλον σε συνάρτηση με ποιοτικότατες ετικέτες από όλο το κόσμο και μουσική που ταξιδεύει σε ροκ μονοπάτια!
    Ελπίζω, είμαι σίγουρος να πώ αλήθεια, πως αυτό το "στέκι" θα μας έχει πελάτες, φίλους, συνοδοιπόρους στη μπυροποσία, για πολύ καιρό ακόμη...

    Όσο για τις παραλαβές από το μεγάλο νησί, δεν θεωρώ κατάλληλο τον εαυτό μου να τις κρίνει καθώς η ε-μπυρ-ία μου στο είδος βρίσκεται στα σπάργανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφο το καλοκαιρινό Ipanema. Αν το χειμωνιάτικο περιβάλλον σε αναγκάζει να το κάνεις αμέσως στέκι σου, τότε το καλοκαιρινό σίγουρα σε κάνει να θέλεις να το επισκέφτεσαι, ειδικά αυτά τα ζεστά βράδυα του καλοκαιριού, όσο πιο συχνά γίνεται!
    Μια πραγματικά πολύ καλή επιλογή για τους συμπρωτευουσιάνους τώρα το καλοκαίρι ...
    Ειδικά μετά από παραλία και μπανάκι, όπως έκανα εγώ χθες... το μέρος είναι βάλσαμο !!

    Μπράβο... ανέλπιστα ομορφο και το θερινό του προφίλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΙΡΑΝΕΜΑ BEER BAR ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ,ΓΙΑ ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΟΡΕΞΗ ,ΓΙΑ ΜΠΥΡΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να σαι καλά Γιώργαρε !! Ανταποδίδουμε τας ευχας για Καλό Δεκαπενταυγουστο και ευχόμαστε πραγματικά να γεμίσετε τις μπαταρίες σας γιατί σας περιμένει δύσκολος μπυρο-χειμώνας !!
    Καλά να περάσετε Νίκη και Γιώργο, ό,τι κι αν σας φωτίσει ο Υψιστος να κάνετε !! χεχεχεχε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ IPANEMA BEER BAR ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ,ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ 5 ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΜΠΥΡΑΣ.KONIG LUDWIG WEISSBIER - PRIMATOR RED PALE ALE - WARSTEINER - CARLSBERG - KAI ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΠΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΗΝ STRAFFE HENDRIK 9 tripel.ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΔΙΨΑΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΑ.CHEERS !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετά τη Straffe Hendrik Tripelbier βαρελίσια κουμπώθηκε από χθες στο Ipanema και η Zot Blonde, πάντα αγαπημένη εδώ στους συμπρωτευουσιάνους και είναι ευκαιρία, για τους κατοίκους του Τριλόφου κυρίως, να πάνε να την δοκιμάσουν στο υπέροχο εξωτερικο χώρο του Ipanema!

    Πάντως μου αρέσει που αρχίσαμε κι εδώ στην Ελλάδα να βλέπουμε τους καταστηματάρχες να παιζουν με τα βαρέλια, όπως γίνεται χρόνια ολοκληρα τωρα στο εξωτερικό!

    Γιώργαρε, πιθανόν να τα πούμε το βραδάκι! Λέω να σκάσω μύτη με το Δημητράκη! Εξάλλου έχω καιρό να έρθω να τα πουμε και απο κοντα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "ΧΕΙΜΩΝΙΑΖΕΙ ΣΙΓΑ,ΣΙΓΑ...ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.GULDEN DRAAK,STRAFFE HENDRIK 11 QUADRUPPEL,LEUTE,KASTEEL BRUNE,SAMICLAUS,KWAK KAI ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ IPANEMA BEER BAR."

    Μια χαρά οι μπυρίτσες από Βέλγιο Γιώργη !! Έχεις μπει σε κλίμα Bruges από τώρα ή είναι ιδέα μου ?
    Φέρε και καμιά "μαυρίλα" αν μπορέσεις ... χεχεχχε!

    Αλήθεια.. με τις μπύρες από Σκωτία τί παίζει? Θα έχουμε την χαρά να ξανα-γευτούμε καμιά από αυτές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. STRAFFE HENDRIK 11 QUADRUPPEL/KASTEEL BRUNE... τι αλλο να ζητησει κανεις για συντροφια μια χειμωνιατικη νυχτα?
    εμπαινε δυνατα Γιωργαρε κ σιγονει ο καιρος που θα ξανανταμωσουμε...χε,χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή